Göğüs (göğsü) sivrilmesi ve kabarıklık hk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zafer

Forum Sakini
Merhabalar Forum Sakinleri,

Kuzenime verdiğim bir kuş vardı, sonra bunun yanına arkadaş aldılar.

Kuşta göğüs sivrilmesi meydana gelmiş. Bugün misafirliğe gitmiştik, kuş kabarıyordu ve kendini balon gibi etmişti. Sanırım iştahsızlığı vardı dayanamadım eve getirdim ve eve getirince hemen sıcak yere koydum arkadaşıyla beraber.

Yemini, suyunu tazeledim. Muhtemelen kötü bakımsızlıkla oluştuğunu düşünüyorum. Birkaç kez getirirken tabana indi fakat şu an yemini yiyor suyunu içiyor mutlu takılıyor.

Göğüs sivrilmesi, kabarıklık ve biraz da ishal mevcut. Getirirken de kabarıklık gördüm. Kusma veyahut yemli dışkıya rastlamadım. Neden kaynaklanıyor olabilir? Çok mu hızlı davranmalıyım?
Şu an yem yiyor sürekli.

Öndeki olan. Arkadakinde de gaga mantarı mevcut onun tedavisine trosyd ile başladım.

merhaba, kötü beslenme kaynaklı zayıflamaya başlamışta olabilir. Daima hastalık olarak düşünmemek lazım. Balon gibi şişti derken kursağı kast ediyorsanız bu fotoğrafta belli olmuyor. Görmek lazım :(

Zafer Bey Merhabalar,

Bence multivitamin, probiyotik gibi temel takviyeleri yaparak gozlemleyin. Daha net belirtiler olmasi halinde bizlerin de daha net fikirleri olusur diye dusunuyorum.

Kabarma durumunu diyorsunuz, genelde üşütme ve aşırı ilerlemiş hastalıkların belirtisinde gözlemlenen bir davranış. Soğuk almış olabilir. Sn. @Okann 'ın dediği ürünler kullanılabilir.

Zafer Bey Merhabalar,

Bence multivitamin, probiyotik gibi temel takviyeleri yaparak gozlemleyin. Daha net belirtiler olmasi halinde bizlerin de daha net fikirleri olusur diye dusunuyorum.
Teşekkür ederim Okan Bey. Uzun zamandır aç kalmış belli kuş. 4-5 saat yem yedi getirdiğimde. Probiyotik verdim röhnfried markasının probiyotiğiydi. Multivitamin de koyarım yarın. Bilgilendirmeyi yaparım.

Kafes tabanına indiği oluyodu ara sıra şu an uyuttum hepsini. Tek ayak üzerinde kafasını arkasına gömmüş uyuyodu çoğu.

Aynı odada olması bi sıkıntı yaratır mı diğer kuşlar için

kafes tabanındaki hasta kuşa ait dışkıların net fotolarını paylaşırsanız iyi olur
aslında normal kıvamda hiç sulu dışkıları yok. yani sağlıklı dışkı formunda.
nefes alışverişinde de problem yok.
uyurken sanırım kursağını şişiriyor. sizce önlem olarak mikostatin var evde kullanayım mı? sanırım ağızdan 1 damla suluktan 6-7 damla olarak kullanılıyor.

Diski bana cok anormal gelmiyor. Bir sey soylemek gercekten zor. Cok benzeri bir durumu yasiyorum ben de su an. Kendi sorunumda ic parazit veya mantar baslangici gibi geliyor ama onlar da supheli. Aklima gelen baska bir sey yok malesef.

Az önce 2 kuşa da 1 damla sitraks ağızdan şırınga ile verdim. 1'i tadından pek hoşlanmadı sanırım, çok az kustu. İç parazit durumunu elemek için verdim en başta.

Dışkılar hiç fena değil. Bu arada mama kullanımı bu şekilde pek doğru değil. Sunum böyle yapıldığında az tüketebilirler ama dökmek gerekir. Ağzı kapalı olmalı mamanın geri kalanının

Bir veteriner kontrolü iyi olabilir. Şu aşamada aksi bir durum yok uyuklaması harici. Bunun da doğrudan bir hastalık belirtisi dememiz mümkün değil. Ortamın hareketliliği, ışıklı saat süresi, takviyelerin kullanım şekli, düşmüş bağışıklık gibi gibi çok sebepli olabilir.
Probiyotik ve elektrolit kullanımına özen gösteriniz

Bunun da doğrudan bir hastalık belirtisi dememiz mümkün değil.
Göğsünün jilet oluşu neden kaynaklanabilir peki doğanay bey?
Probiyotik ve elektrolit kullanımına özen gösteriniz
entrobac var kullanıyorum. bir de multivitamini vardı onu suluklarına koydum, ağızlarına 1 damla damlattım. Hiç vitamin katkısı ve probiyotik kullanılmamış öncesinde. Halbuki kuşları hediye ederken üstüne basa basa söylemiştim.
Akşamları yem yiyor ve yemi karıştırıp içinden seçiyor, yediği yem de çeşitli değildi.

dediğim gibi kötü beslenme kaynaklı zayıflama, fit bir kuş olması yahut hastalık durumları (megabakteri gibi).

Geri