Göğüs (göğsü) sivrilmesi ve kabarıklık hk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zafer

Forum Sakini
Merhabalar Forum Sakinleri,

Kuzenime verdiğim bir kuş vardı, sonra bunun yanına arkadaş aldılar.

Kuşta göğüs sivrilmesi meydana gelmiş. Bugün misafirliğe gitmiştik, kuş kabarıyordu ve kendini balon gibi etmişti. Sanırım iştahsızlığı vardı dayanamadım eve getirdim ve eve getirince hemen sıcak yere koydum arkadaşıyla beraber.

Yemini, suyunu tazeledim. Muhtemelen kötü bakımsızlıkla oluştuğunu düşünüyorum. Birkaç kez getirirken tabana indi fakat şu an yemini yiyor suyunu içiyor mutlu takılıyor.

Göğüs sivrilmesi, kabarıklık ve biraz da ishal mevcut. Getirirken de kabarıklık gördüm. Kusma veyahut yemli dışkıya rastlamadım. Neden kaynaklanıyor olabilir? Çok mu hızlı davranmalıyım?
Şu an yem yiyor sürekli.

Öndeki olan. Arkadakinde de gaga mantarı mevcut onun tedavisine trosyd ile başladım.

Varsa bir süre dal darı, aspur yönünden zengin bir yem kullanınız. Kuş genel olarak iyi gibi durumu ancak keyifsizliğinin nedeni tüye başlayacak olmasından kaynaklı olabilir. Bunun haricinde gözüme bir şey takılmadı. Diğer kuşunuzda ise cere üstünde mantar mı var, yoksa tüy kapsülü mü çıkıyor?

Varsa bir süre dal darı, aspur yönünden zengin bir yem kullanınız.
Jo Mannes Versele Laga yemi var elimde onların yemliğine de geldiğimden beri koyuyorum. Fakat aspuru kırmıyor nedense. Her gün instentifit probiyotik var onu kullanıyorum röhnfriedin.
Diğer kuşunuzda ise cere üstünde mantar mı var, yoksa tüy kapsülü mü çıkıyor?
Maalesef mantar, kulak çöpüne trosyd sürüyorum. Sabah akşam olmak üzere gagasına ve yanlarına ve de ayaklarına sürmeye çalışıyorum.

Bakan aile kafes tabanının altını hiç temizlememiş, suyunu tazelememiş. Yem açısından sadece darılar bulunan yem verilmiş:(

+olarak versele laganın pelletini veriyorum b14 olan. sürekli uyuyan ondan yiyor, ben vermiştim zamanında ondan biliyor sanırım.

Kaç gün kullanmamı önerirsiniz acaba? Suluktan mı uygulayayım yoksa ağza şırınga ile damla şeklinde mi?

3 gün kullanıp ardından kuşlarin durumuna göre bırakabilir ya da devam edebilirsiniz.

ilacı çalkalayıp dolu suluğa 6-8 damla ekleyip hafifçe karıştırın. ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyiniz

ya da ağızdan günde 1 damla verebilirsiniz

3 gün kullanıp ardından kuşlarin durumuna göre bırakabilir ya da devam edebilirsiniz.

ilacı çalkalayıp dolu suluğa 6-8 damla ekleyip hafifçe karıştırın. ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyiniz

ya da ağızdan günde 1 damla verebilirsiniz
Ağızdan verdiğimde kusuyor o yüzden 3 gündür suluktan uyguluyorum.

Bu uyuklaması tüy değiştirmesinden kaynaklı olabilir mi acaba?

Bu arada mamayı düz koyduğumda yemiyor nasıl hazırlamam gerek?

örnek bir tarif.
Tüyden kaynaklı olabilir elbette.

Geri