Göz çevresi ve tepede tüy dökülmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Flamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flamet

iyikus.com Üyesi
Uzun zaman sonra merhabalar. Umarım herkes iyidir. En son dişi bir eş aldığımdan ve bir yuva koyacagimdan bahsetmistim. Bu süreçte maalesef yuvaya girip çıkmalarına rağmen yumurta olmadi. Dişi kuş ben alirken diger kuşlardan ayri bir yerdeydi. Simdi anliyorum ki yumurtlamayan kuşlardan olabilir. Neyse uzun bir sure böyle geçince dişinin fazla hirpalandigini düşünüp yuvaligi kaldirma karari verdim. Erkek devamli tepesinde. Kuş cok keyifsizdi ama yeme ya ra dışkısında bir problem yok. Zaten sorun dişi de cikmadi. Ben yuvayi kaldirdiktan 2-3 gun sonra erkekte ani tüy dokulmeleri ortaya cikti. Belki de tesaduftur bilmiyorum. Kavgada yolunmus gibi diyecem ama herhalde bu kadarina musade etmez. Fotograf ekleyecegim. Göz çevresinde ve tepesinde derisi gorunecek sekilde bir dökülme var. Ama hala dişinin pesinde dolasip kur yapabiliyorm yani keyfinde bir sorun görmedim. Bu 2 3 gunluk surecte farkli olarak onlari daha sık saldım. Onu da belirteyim. Arada kartonpiyer kemirip sekilden şekile girdikleri de oldu 😅 siradan bir tüy değişimi olabilir mi yoksa bir hastalik mi bu belirti.

Merhaba, sıradan bir tüy değişimi hocam. İki kuşun da ön profilden (cere net görünen) görsel ekler misiniz? Bu fotoğraflara göre ikisi de dişi gibi duruyor.

Merhaba, sıradan bir tüy değişimi hocam. İki kuşun da ön profilden (cere net görünen) görsel ekler misiniz? Bu fotoğraflara göre ikisi de dişi gibi duruyor.
Doğanay hocam bu konuyu aldigim zamanda tartismistik linki birakiyorum. Kur yapması kovalamasi erkek gibi. Ama dişinin uzerine ciktigini sadece bir kez gördüm. İkisi yuvadayken icerde bir hengame kopuyor. Belki o zaman çıkıyordur. Yuvayi kaldirmakla dogrumu yaptim bilmiyorum. Herhalde bu kadar zamanda birsey olsaydi olurdu. Umarım dişi değildir 😅 ayrıca cevabınız beni cok rahatlatti. Genelde tüyleri böyle dökülmez diken diken olurdu.

Kahverengi gibi duruyor fotoğrafta o yüzden dişiye mi dönmüş dedim. Yine de güncel bir fotoğraf eklemelisiniz. O eskiye göre erkek

Geri