Hafif sulu diski

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Merhaba arkadaşlar dünden beridir kuşum normalden biraz daha sulu dışkılıyor. Neden olduğunu anlamadım aslında havalar biraz iyi oldu diye banyolugunu takmıştım biraz girdi ve biraz da kendi suluğunda banyo yapti kafasını yıkadı acaba ondan mı oldu bilemedim. Tüy dökmüyor, ama tüy dökümündeki dışkılarına biraz benziyor. 1 gün arayla yumurta maması yapıyorum şu an dal dari asılı ve probiyotik multivitamin ile kuvvetlendiriyorum Röhnfried markalı. Poposunda dışkı izi yok, maşallah keyfi neşesi de yerinde. Büyük bir sıkıntı var mı? Sulu olduğu için bir miktar iz bırakıyor peceteye

Merhaba, bir çok takviye kullanıldığı için ani bozulmalar kabul edilebilir. Eğer 3-4 günden fazla bu halde kalırsa farklı yorum yapmak gerekebilir.

Merhaba, bir çok takviye kullanıldığı için ani bozulmalar kabul edilebilir. Eğer 3-4 günden fazla bu halde kalırsa farklı yorum yapmak gerekebilir.
Yok abi şöyle. Kuşumun dışkısı biraz bozulunca ben takviye yapmaya başladım. Yeni yaptığı dışkı da şu şekilde. İnşallah büyük bir sıkıntısı yoktur. Probiyotik multivitamin takviyesine devam edeyim değil mi? Diğer dışkıları peceteyle alirken şekilleri bozuldu.
IMG_20220504_144351.jpg

Yakın zamanda iç parazit uygulaması yapılmadı ise mutlaka yapınız. Nilverm, sitraks, wormmix artık ne varsa elinizde

Evet suya karıştırma ya da ağızdan kullanılır. Eczaneden ve veterinerlerden temin edilebilir.
Sağolasın abi. En iyisi hangisi worm mix mi? Eczaneden bulunur mu? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum herhangi bir yan etkisi kötü bir şey olur mu? Tek başına probiyotik ve multivitamin sanırım yeterli değil anladığım kadarıyla. Ve iç mantar neden oluşur?

Son dışkısı şu anda böyle. Gördüğünüz gibi ishal gibi olmasa da sulu kısım normalden daha fazla. Ve bu su artık idrar mı bilmiyorum ama peçeteye yapılınca iz bırakıyor. Hiç iç mantar uygulaması falan yapmadım elimde malzeme de yok. Sadece Röhnfried multivitamin ve probiyotik var. Bunlar yeterli olur diye düşünürdüm hep. Şu anda probiyotik koydum dun de mutlvitamin koymuştum.

1 gün probiyotik 1 gün multivitamin sonrasında 1 gün boş yapıp bu döngüyü devam ettirsem olur mu? O boş gün içerisinde de yumurta maması veya dal darı vereceğim. Çok mu ağır olur yoksa iyi mi? Bunu ne kadar süre devam ettireyim? İç mantar ilaçlarına worm mixe falan gerek var mı? Maşallah 🧿 hareketliliğinde bir sorun yok, poposunda dışkı izi yok. Tüy dönemindeki hal ve hareketleri ve dışkılarına benziyor.
IMG_20220504_213050.jpg

@neanderthalensis @Taha Aktaş abilerim müsaitseniz siz de yardımcı olabilir misiniz

Ek olarak kilosu 44 gr.

Son düzenleme:
iç parazit ilaçları gerekiyor. Worm mix bulabilirseniz iyidir. Nilverm de olur. İkisi de veteriner tabanlı ürünler. Sitraks bazı eczanelerde olabiliyor. Bulunmaz ise inceleyiniz

iç parazit ilaçları gerekiyor. Worm mix bulabilirseniz iyidir. Nilverm de olur. İkisi de veteriner tabanlı ürünler. Sitraks bazı eczanelerde olabiliyor. Bulunmaz ise inceleyiniz
Sağolasın abi. Bu iç parazit ile kursak mantarı aynı şey mi? Bu ilaçları kullanırsam kötü bir şey olmaz daha da kötüye gitmez değilmi Allah korusun korkuyorum çünkü. Bir de demiştiniz ya böyle bozulmalar arada olabiliyor diye. Neden olur ki acaba mevsim değişiklikleri ani hava değişimlerinden falan mı? Bu dışkı tipi direkt mantar enfeksiyonunu mu gösteriyor

Hayır aynı şey değiller. Hayır gitmeyecektir. Aksine bu tip iç parazit uygulamaları oldukça gerekli. 3-4 ayda 1 kez tekrarlanmalı

Geri