Halsizlik ve sık dışkı sorunu

Yusufvarcin

iyikus.com Üyesi
Herkese merhaba kuşumda birkaç gündür halsizlik sorunu var çok sık dışkı yapiyor mama hazirladim pek yemiyor sürekli uyuklar halde.gecen hafta yıkanması icin su hazırlamıştım(ılık su)kendisi girdi oynadi yıkandı sonrasinda üşüdüğü için olmuş olabilir mi? Ne yapmalıyım? Bir de sürekli poposunu kaşıyor orasi kirlenmis gibi nemli bezle sildim ama bu da huzursuzluk sebeplerinden birisi sanırım.netten arastirdim üşütme 20180526_144644.jpgve bagirsak enfeksiyonu ihtilalleri daha yüksek nasil gecirebilirim yardimci olursaniz sevinirim

Dışkı şekli normal fakat sanırım kursak mantarı olma olasılığı var. Bunun için veterinere götürmelisiniz ve tedavi etmeli. Çünkü peçede üstünde dışkı yaptığında yeşil ya da sarı sıvı rengin görünmemesi gerekir.
TRIFLUCAN kullanabilirsiniz kursak mantarı için. Fakat veterinerin teşhis koyması daha doğru olur. Yarım suluğa 3-5 damla arası verebilirsiniz ya da ağızdan 1 damla 7 gün boyunca. Canlılığını arttırmak için multivitamin verebilirsiniz. Dışkının lekelemesi popo kısmını kabızlıkla bağdaştırılır. Bu nedenle yiyorsa elma asın kafese. Birde probiyotik vermenizi öneririm böyle bir durumda. Banyo sonrası üşütmeler olabilir elbette. Bunun için dikkat etmeniz gereken şey oda sıcaklığını sabitlemeniz.

Oyla 0
Teşekkür ederim ama yesil dediginiz dışkı(beyaz tunek dalda görünen) sanırım yeni aldigim saglikli kusa ait zaten hasta olaninkiler yerde? Hasta olanınkiler çoğunlukla siyah ve cok islak yada kuru değil normal kıvamda ama cok sık dışkı yapiyo

Oyla 0
Geri