Hamak ve Dışkı Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Andrea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Andrea

Forum Sakini
Kuşum için bir hamak almıştım, çok sevdi uyumak için hep içinde, kafes içine ya da gündüz evdeyken saldigimda kafes dışına asıyorum, ne zaman yorulsa dinlenmek uyumak istese hep içinde. Yalnız hamak içinde diski durumunu gozlemliyorum, genelde sabah baktığımda diskilari kurumuş bir şekilde normal formda hamaktan düşüyor, bulaşma vs olmuyor, şu anda sağlıklı diskiladigi için bir problem olmasa da ileride bu durumun sorun yaratmasindan korkuyorum. Ayrıca bugün dikkatimi çeken bir şey oldu birkaç kez diskisini gagalamaya çalıştığını gördüm engelledim, bir kez gagasinin içine aldı sonra geri attı. Belki benim görmediğim anlarda yemiş veya yemeye calismis bile olabilir. Dışkıyi yemek için bu hamak kusu teşvik eder mi ya da belirttiğim kötü diski durumlarında sıkıntı olmaması için şimdiden önlem mi almak gerek? Forumda hamak kelimesini arattım ancak hiçbir konuda yer almamış sanırım veya ben bulamadım. Hamak konusunda genel görüş nedir onu da öğrenmek isterim. Hamak değil başka bir şey deniyorsa da fotoğrafını ekliyorum, satıcılar hamak şeklinde yazıyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20230316-WA0002.jpg
    IMG-20230316-WA0002.jpg
    264.9 KB · Görüntüleme: 9
Bu çadırlardan sırf şu dışkı sorunu yüzünden vazgeçmiştim ben de.Birikme olacak illa ki, Bulutta merak edip didikler diye düşündüm.Dediğiniz gibi dışkı formunda bozulma olursa bulaşma olayı da var.

Kuşum için bir hamak almıştım, çok sevdi uyumak için hep içinde, kafes içine ya da gündüz evdeyken saldigimda kafes dışına asıyorum, ne zaman yorulsa dinlenmek uyumak istese hep içinde. Yalnız hamak içinde diski durumunu gozlemliyorum, genelde sabah baktığımda diskilari kurumuş bir şekilde normal formda hamaktan düşüyor, bulaşma vs olmuyor, şu anda sağlıklı diskiladigi için bir problem olmasa da ileride bu durumun sorun yaratmasindan korkuyorum. Ayrıca bugün dikkatimi çeken bir şey oldu birkaç kez diskisini gagalamaya çalıştığını gördüm engelledim, bir kez gagasinin içine aldı sonra geri attı. Belki benim görmediğim anlarda yemiş veya yemeye calismis bile olabilir. Dışkıyi yemek için bu hamak kusu teşvik eder mi ya da belirttiğim kötü diski durumlarında sıkıntı olmaması için şimdiden önlem mi almak gerek? Forumda hamak kelimesini arattım ancak hiçbir konuda yer almamış sanırım veya ben bulamadım. Hamak konusunda genel görüş nedir onu da öğrenmek isterim. Hamak değil başka bir şey deniyorsa da fotoğrafını ekliyorum, satıcılar hamak şeklinde yazıyor.
Bu hamak işi çok pis bir olay bence. Çok seviyorsa altını kesip içinden ahşap tünek geçirebilirsiniz böylece çadır gibi olur.

Uyku çadırı, Kuş beşiği, hamak, kuş yatağı gibi isimleri var hocam. Daha çok çadır olarak kullanılıyor
Mineral eksikliği söz konusu ise dışkıya yoğun yönelebiliyorlar ancak şu aşamada bence bir şeylerin tadına bakma derdinde. Sorun olmayacaktır.

Çadıra ise ben olumlu bakıyorum açıkçası. Temizliği biraz zor olabiliyor

Yanıtlarınız için teşekkür ederim, dün gündüz çıkartıp salıncak taktım salıncağı sevdi takıldı gün boyu ama gece uyumaya giderken lambayı kapattığımda salıncakta üstünde kanat çırpıp kendini tellere atma gibi hareketler yaptı kıyamadım çadırı taktım yine girdi mışıl mışıl uyudu 😁 En azından gündüzleri salıncak geceleri çadır şeklinde bir süre gozlemleyecegim diski konusu da o kadar problemli bir davranış değilse rahatını bozmayayim kuşun.

Geri