Hasta Muhabbet kuşu beslenme

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Muhabbet kuşlarım hasta olduğundan dolayı daha fazla besin takviyesi yapıyorum. Mama yemiyorlar fakat ayrı olarak içindeki yumurta, havuç gibi şeyleri yiyorlar. Her gün biraz yumurta, patates ve sevdikleri sebze meyvelerden veriyorum kilo kaybetmemeleri için. Bu saydığım şeyler dışında ne verebilirim?

hangi ilacı kullanıyorsunuz? ilaca göre vermemeniz / az vermeniz gereken şeyler de olabilir
Amfoterisin B kullanıyorum. Bu şekilde turuncu dışkı ne anlama geliyor? Dün gece neredeyse tamamen normal dışkı yapmıştı fakat sabah tekrar sulu yapmaya başladı. Arada düzelip tekrar bozuluyor. Şimdi de turuncu oldu böyle. Havuç falan vermedim ilaç yüzünden mi acaba?

Ekli dosyalar

• IMG-20210626-WA0000.jpg
    IMG-20210626-WA0000.jpg
    41.7 KB · Görüntüleme: 8
Oyla 0
Megabakter bir mantarsa eğer yaz aylarında mamaya yumurta katmamak daha iyi olmaz mı acaba merak ettim?

Oyla 0
Peki yumurta, patates, sebze dışında ne verebilirim? İrmik veriliyormuş kaynatılıp onu deneyeceğim. Başka bildiğiniz bir şey var mı?
Bozuk dışkıyı toparlamasına ''yardımcı'' olması bakımından haşlanmış patates ve haşlanmış pirinçten oluşan bir mamayı verebilir siniz.
Yem olarak da sadece aspur verin bu aralar.
Sulukta ilaç olmadığı süreçte haşlanmış pirinç'in suyunu suluğ'a koyarsanız ishale faydası olur.
Ama altta yatan bakteriyel veya mantar temelli rahatsızlık ilaçla çözülmediği sürece bağırsakları bir düzelir,bir bozulur.

Oyla 0
Bozuk dışkıyı toparlamasına ''yardımcı'' olması bakımından haşlanmış patates ve haşlanmış pirinçten oluşan bir mamayı verebilir siniz.
Yem olarak da sadece aspur verin bu aralar.
Sulukta ilaç olmadığı süreçte haşlanmış pirinç'in suyunu suluğ'a koyarsanız ishale faydası olur.
Ama altta yatan bakteriyel veya mantar temelli rahatsızlık ilaçla çözülmediği sürece bağırsakları bir düzelir,bir bozulur.
Dediklerinizi yapıyorum zaten hocam. Ama aspur değil karışık yemini veriyorum. Aspur verdiğim zaman yemiyor.

Oyla 0
Neden ki? Mantarı en çok besleyen şeker gibi şeyler. Yumurta protein, karbonhidrat bile değil. Bence etkilemiyordur ama kesin bilgi sahibi değilim tabii. @neanderthalensis dönüş yapar.

özellikle mantar olan kuşlarda yaz mevsiminde yumurtayı max haftada 1 kere vermek ve 3-4 saatten fazla tutmamak iyidir. kursakta biriken yumurtanın mantarı azdırabilecegi de söylenir. illa ki çeşit olsun diye fazla düşünmeyin, kaliteli yem, meyve sebze vb dengeli verin genel olarak yeterli olur

amfoterisin-b sindirim sisteminden emilmediği için kana karışmaz, dolaşıma pek girmez. yani kuşu düşündüğünüz kadar yormaz endişelenmeyin

Oyla 0
özellikle mantar olan kuşlarda yaz mevsiminde yumurtayı max haftada 1 kere vermek ve 3-4 saatten fazla tutmamak iyidir. kursakta biriken yumurtanın mantarı azdırabilecegi de söylenir. illa ki çeşit olsun diye fazla düşünmeyin, kaliteli yem, meyve sebze vb dengeli verin genel olarak yeterli olur

amfoterisin-b sindirim sisteminden emilmediği için kana karışmaz, dolaşıma pek girmez. yani kuşu düşündüğünüz kadar yormaz endişelenmeyin
Tamamdır teşekkür ederim

Oyla 0
Amfoterisin B kullanıyorum. Bu şekilde turuncu dışkı ne anlama geliyor? Dün gece neredeyse tamamen normal dışkı yapmıştı fakat sabah tekrar sulu yapmaya başladı. Arada düzelip tekrar bozuluyor. Şimdi de turuncu oldu böyle. Havuç falan vermedim ilaç yüzünden mi acaba?
merhaba

amfoterisin b etkenini hangi ilaçtan ediniyorsunuz? ben vet shroeder kullanıyorum ve dozajla iligli bilgi ihtiyacım var da

Oyla 0
Yeminin yarısına aspur karıştırıyorum o şekilde yiyor. Ama sadece aspur koyunca yemiyor. Bir de bu ilaç kuşu çok yoruyor. Birkaç gün öncekine göre enerjisi düştü. 30 gün nasıl olacak bilmiyorum.
Kızıl dal darı verebilirsiniz. Hasta kuş bile yemesi kolay olduğu için kızıl dal darı yada kızıl panicium yiyebilir.

Oyla 0
Kızıl dal darı verebilirsiniz. Hasta kuş bile yemesi kolay olduğu için kızıl dal darı yada kızıl panicium yiyebilir.
merhabalar biz de megabakteri tedavisindeyiz.
dereotu, salatalık, haftada bir iki yumurta ve sürekli kızıldaldarı veriyorum. bazen ceviz de veriyorum. bu süreçte kilosunu kaybetmemesi için ne gerekiyorsa vermek siterim.
meyve veremediğimden seçenekler azaldı... ne verebiliriz başka? mesela kabak verebilir miyiz? pancar... vs vs . önerilerinizi rica ederim

Oyla 0
merhabalar biz de megabakteri tedavisindeyiz.
dereotu, salatalık, haftada bir iki yumurta ve sürekli kızıldaldarı veriyorum. bazen ceviz de veriyorum. bu süreçte kilosunu kaybetmemesi için ne gerekiyorsa vermek siterim.
meyve veremediğimden seçenekler azaldı... ne verebiliriz başka? mesela kabak verebilir miyiz? pancar... vs vs . önerilerinizi rica ederim

Hazır yumurta maması içine pancar, kereviz, kabak, havuç, toz zerdeçal, haşlanmış mısır taneleri, sağlık tohumları, quicko med, vb... gün aşırı içerikleri az değiştirerek yeni mamalar hazırlayıp sunarsanız bu tedavi sürecinde çok faydası olur. Çok geçmiş olsun.

Oyla 0
Geri