Hastalık teşhisi için bana yol gösterir misiniz?

roadhouseblues

Veteran
Merhaba herkese.Geçen konu açmıştım dışkıda yem sorunu ile ilgili.Laboratuvar analizi lazım denildi şimdi durum şöyle , Gaziantepte yaşıyorum,öncelikle buradaki opsiyonları araştırdım.
1.)Analiz yapan sadece bir yer bulabildim.PanVet klinik.Laboratuvar varmış.Mikroskopla gaita inceleme yapıyorlarmış.
2.)Başka bir veterinere gidebilirim,kuşlara bakan güvenilir bir yer daha buldum.Lab'ları yok ama.
Yalnız sorun şu ki ,ilk gittiğimiz yerden de memnunum ve ilaca rağmen durumun düzelmediğini henüz onlara söylemedim.Şikayetlerimiz 3 aydır tüyden çıkamama,hapşurma ve dışkıda sindirilmemiş yem olmasıydı.Vitaform verildi ve 1 hafta sonra kontrole çağırıldık,yarın bir hafta dolacak.3 belirtide de azalma olmakla birlikte ,hepsi halen devam ediyor.
Bunların dışında İzmir'deki lab'a da gönderebilirim.Sizce ne yapmalıyım benim kafam çok karıştı? Kesin çözüm arıyorum.Günlerdir forumu da meşgul ettiğim için özür diliyorum.
Son olarak kuşum 6 aylık,bir aylıkken aldım.Dışkıda yem sorunu çıkar çıkmaz vet'e gittik yani bu sorun yeni.Enerjisinde de hiçbir sıkıntı yok.

*eklemeyi unuttuğum önemli bir nokta: bu analiz yapan yer mikroskopla gaita inceleme demişti ,forumdaki üyelerimizin bahsettiği tahlil bu mu ,yanibu yeterli mi bilmediğim için size soruyorum zaten yeterliyse oraya giderim sorun çözüldü demektie

Oyla 0
Kültür yapılıp tekrar mikroskop ile incelenip antibiyogram yapılmalı dışkılara . Sadece mikroskop ile sekonder bir enfeksiyon tespilt edilemez. Enfeksiyonun etkeni tespit edilse dahi antibiyogram yapılamadığı için yine tedavi yolu deneme yanılmayla olur.
Mikroskop ile dışkıya bakan kişinin tecrübesi ile birlikte megabakterinin kontrolü sindirim oranı pankreas enfeksiyonu, koksidiyoz kontrolü parazit kontrolü ve bağırsak yapısı hakkında bilgi alınabilir.
Gram boyama yapılmadan yukarıda ki şeylerin bazıları anlaşılmayabilir de..

Oyla 0
Kültür yapılıp tekrar mikroskop ile incelenip antibiyogram yapılmalı dışkılara . Sadece mikroskop ile sekonder bir enfeksiyon tespilt edilemez. Enfeksiyonun etkeni tespit edilse dahi antibiyogram yapılamadığı için yine tedavi yolu deneme yanılmayla olur.
Mikroskop ile dışkıya bakan kişinin tecrübesi ile birlikte megabakterinin kontrolü sindirim oranı pankreas enfeksiyonu, koksidiyoz kontrolü parazit kontrolü ve bağırsak yapısı hakkında bilgi alınabilir.
Gram boyama yapılmadan yukarıda ki şeylerin bazıları anlaşılmayabilir de..
İzmir’e yolladığımız tahlilde hangisi yapıldı sizce? 3 gün de çıktı sonuçlar.Arkadaşta oraya göndersin olmazsa,eğer şehrinde yapılmıyorsa tabi.

Oyla 0
İzmir’e yolladığımız tahlilde hangisi yapıldı sizce? 3 gün de çıktı sonuçlar.Arkadaşta oraya göndersin olmazsa,eğer şehrinde yapılmıyorsa tabi.
Belirtirseniz mikroskop ile bakılıyor ancak belirtmezseniz bakarlar mı bir bilgim yok. Sonrası zaten yukarıda belirttiğim gibi.

Oyla 0
Tekrar merhaba arkadaşlar.Gaziantep'teki lab.yeterli tetkikleri yapamayacaklarını ilettiler.Ben de İzmir deki Özm laboratuvarına gönderdim.Sonuçlar çıkınca konuyu da güncellerim ,benzer sorunları yaşayacak olanlara yol göstermesi için :)

Oyla 0
Ne kadar dışkı biriktirip gönderdiniz ? Keşke dediğim şeyleri bir an önce temin edip cumartesiden başlasaydınız örnek toplamaya :)

Oyla 0
Geri