Hazır mama hakkında

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Bugün garden mix yumurta maması satın aldım. Kuşlarım geliyor fakat gagaları ile dokunup bırakıyorlar. Şimdi mamanın üzerine yem serptim koydum yemleri yediler mamayı yemediler yine. Bu kuru mama kafeste ne kadar süre durabilir? Çünkü zaten hazır olduğu için bozulacağını zannetmiyorum. Bunu yedirmek için başka bir yol var mı?

Bugün garden mix yumurta maması satın aldım. Kuşlarım geliyor fakat gagaları ile dokunup bırakıyorlar. Şimdi mamanın üzerine yem serptim koydum yemleri yediler mamayı yemediler yine. Bu kuru mama kafeste ne kadar süre durabilir? Çünkü zaten hazır olduğu için bozulacağını zannetmiyorum. Bunu yedirmek için başka bir yol var mı?
Yazın önlerinde en fazla 4-5 saat durabilir.Sonrasında bakteri üretir.
Döküp ertesi gün aynı şekilde tekrar hazırlamanız gerekir.

Oyla 0
Mamayı sebzelerle nemlendirip verdin dimi? Yoska kuru kurumu koydun önlerine :D

Oyla 0
Havuç ve yumurta koyacaktım ama normalde havuç ve yumurta koyunca yemiyorlar. Böyle yeme daha çok benziyor diye direkt koydum :D
İçine havuç ve yumurta dışında ne koyabilirim?

Direk kuru kuru biraz zor yerler. Yiyen kuş yokmu vardır elbet. Ama genel olarak mamanın nemli olması gerekiyor ve kuşlar için cazip olması açısından içinde sebze meyve yeşillik vs. olması lazım. Nemlendirme işlemini sebze meyvelerle yapabileceğiniz gibi, her ne kadar ben önermesemde hazır olarakta nemli mama da satıyorlar...

Havuç ve yumurta dışında, kırmızı pancarı özellikle öneriyorum, onun dışında her türlü yeşilliği (kıvırcık, maydanoz, taze kekik, taze nane, roka, semiz otu, dere otu vs.) ince ince doğrayıp mamaya ekleyebilirsiniz. Elma, armut vs. meyvede ekleyebilirsin..

İlaveten tabi aldığınız mamanın tadı, kokusu vs. de önemli. Her mamayı kuşlar yemez. Petshoplardaki gold vings, garden mix, euro gold gibi petshop markalarının mamalarını kuşlar beğenmiyor genelde. Yemiyorlar yani..

Daha çok cede gibi mamalar beğeniliyor. Benim kullandıklarım ise, beatiful food mama, nilmix mama, powermax mama gibi markalar..

Birde mama yediremeyenler için ufak bir öneri yapayım. Bu versele laganın opti breed vitamin ürünü var. Bu ürünü mamaya eklediğiniz zaman kuşlar daha bir iştahlı yiyor. Ayrıyetten çubuk vanilyanın içindeki özüde mamaya eklerseniz yine kuşlar açısından daha cazip bir mama yaparsınız...

Oyla 0
Havuç ve yumurta koyacaktım ama normalde havuç ve yumurta koyunca yemiyorlar. Böyle yeme daha çok benziyor diye direkt koydum :D
İçine havuç ve yumurta dışında ne koyabilirim?
doğrudan su ile azıcık nemlendirilerekte verilebilir ama seçtiğiniz marka mama konusunda çok iyi değil. Kuşlar ne tam kuru mamaya ne de çok nemli mamaya yanaşıyor. Arasını ayarlamak lazım. Başta yememeleri normal. Gündelik dönemde verilebilen her şey eklenebilir. Özellikle havuç, nane, kekik, semizotu, marul, roka, tere, brokoli gibi...

Oyla 0
Güzel tavsiyeler yazmışsınız, teşekkür ederim. Ben de cede iyi diye duydum fakat burada bir tek bunu bulabildiğim için garden mix almıştım. O zaman bir dahakine internetten söyleyeyim.
Garden mix de idare eder kullanılabilir bence. CEDE'yi @Doğanay Y. Ve @Taha Aktaş hocamdan çok duydum. Eskidende biliyordum bu markayı ama hiç denemedim. Versele Laga kurtlu mama denedim benim kuş onuda sevmedi. Bu sefer CEDE deneyeceğiz bakalım.

Oyla 0
Garden mix de idare eder kullanılabilir bence. CEDE'yi @Doğanay Y. Ve @Taha Aktaş hocamdan çok duydum. Eskidende biliyordum bu markayı ama hiç denemedim. Versele Laga kurtlu mama denedim benim kuş onuda sevmedi. Bu sefer CEDE deneyeceğiz bakalım.
Ben küçükken mamaya alıştırmadım bunları ne yazık ki. Bütün malzemeleri ayrı ayrı yiyorlar ama karıştıp verince yemiyorlar. Yarın başka birkaç petshopa da bakayım olmazsa İnternetten sipariş ederim.

Oyla 0
Şuan Cede kullanıyorum. Quiko da severek kullanmıştım. Oldukça kızıştırdığından biraz ara vermem gerekti.

Oyla 0
geçen ay akyoldan açık aldım. Ürün çok yoğun naftalin kokuyor. Verip vermeme konusunda kararsız kaldım. 5 lira fazla verin kapalı alın, riske girmeyin :(
Bu tür bölünmüş ürünleri almak riskli oluyor gerçekten. Geçen gün bende bölünmüş tollyamin forte aldım 30ml. Koklar koklamaz sanki yosun mu desem tarif edilemez bir kokusu vardı. Tam kullanacaktım kuşta bir baktım SKT 02/2021. :(

Oyla 0
Ben internette satış yapan yerlerin bazılarının dükkanına gittim ve gördüm.
Bu sebeple bölünmüş veya açık ürünlerin direk satıldığı,depoladığı ve ''böldüğü'' yeri görmeden almayı kimseye tavsiye etmem.
Kuş veya kuşlarınız uzun zaman sizinle olacağına göre bütçe planlamasını baştan düzgün yapıp,her şeyde kapalı ürünü kullanmasını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri