Havuç ve yumurta koyacaktım ama normalde havuç ve yumurta koyunca yemiyorlar. Böyle yeme daha çok benziyor diye direkt koydum

İçine havuç ve yumurta dışında ne koyabilirim?
Direk kuru kuru biraz zor yerler. Yiyen kuş yokmu vardır elbet. Ama genel olarak mamanın nemli olması gerekiyor ve kuşlar için cazip olması açısından içinde sebze meyve yeşillik vs. olması lazım. Nemlendirme işlemini sebze meyvelerle yapabileceğiniz gibi, her ne kadar ben önermesemde hazır olarakta nemli mama da satıyorlar...
Havuç ve yumurta dışında, kırmızı pancarı özellikle öneriyorum, onun dışında her türlü yeşilliği (kıvırcık, maydanoz, taze kekik, taze nane, roka, semiz otu, dere otu vs.) ince ince doğrayıp mamaya ekleyebilirsiniz. Elma, armut vs. meyvede ekleyebilirsin..
İlaveten tabi aldığınız mamanın tadı, kokusu vs. de önemli. Her mamayı kuşlar yemez. Petshoplardaki gold vings, garden mix, euro gold gibi petshop markalarının mamalarını kuşlar beğenmiyor genelde. Yemiyorlar yani..
Daha çok cede gibi mamalar beğeniliyor. Benim kullandıklarım ise, beatiful food mama, nilmix mama, powermax mama gibi markalar..
Birde mama yediremeyenler için ufak bir öneri yapayım. Bu versele laganın opti breed vitamin ürünü var. Bu ürünü mamaya eklediğiniz zaman kuşlar daha bir iştahlı yiyor. Ayrıyetten çubuk vanilyanın içindeki özüde mamaya eklerseniz yine kuşlar açısından daha cazip bir mama yaparsınız...