Hazır Yumurta Maması

Murat S.

iyikus.com Üyesi
Hazır satılan yumurtalı mamalar çabuk bozulurmu ?
Paket açılınca kaç ay içinde tüketilmeli ?
Kafesteki mamalıkta ne kadar süre kalmalı?
Ben siyah paket gold wings yumurtalı mama kullanıyorum,versele laga orlux gold patee yumurtalı mamaya geçeceğin,bölünmüş olarak alacağım için tedirgin oluyorum ya bozuksa diye ? Bu hazır satılan mamalar çabuk bozuluyormu ?

Son düzenleme:
Hazır satılan yumurtalı mamalar çabuk bozulurmu ?
Paket açılınca kaç ay içinde tüketilmeli ?
Kafesteki mamalıkta neladar süre kalmalın?
Ben siyah paket gold wings yumurtalı mama kullanıyorum,versele laga orlux gold patee yumurtalı mamaya geçeceğin,bölünmüş olarak alacağım için tedirgin oluyorum ya bozuksa diye ? Bu hazır satılan mamalar çabuk bozuluyormu ?
Oda ısısında veya dolapta son skt'ye kadar kullanılabiliyor. Mamalıkta gün içinde tüketilmezse bile yenilenmesi lazım. Yaz aylarında 6-7 saat üstü durmamalı, kış ayı bir kaç saat daha fazla kalabilir. Eğer ilave olarak içerisine haşlama yumurta vs eklendiyse kafes altlığının da temizlenmesi gerekiyor.
Alacağınız mama bilinen iyi ürünlerden, muhtemelen bozuk değildir ancak 15-20 lira için hiç riske atmayın. Varsa kutulu doğrudan kglık alınız.

Oda ısısında veya dolapta son skt'ye kadar kullanılabiliyor. Mamalıkta gün içinde tüketilmezse bile yenilenmesi lazım. Yaz aylarında 6-7 saat üstü durmamalı, kış ayı bir kaç saat daha fazla kalabilir. Eğer ilave olarak içerisine haşlama yumurta vs eklendiyse kafes altlığının da temizlenmesi gerekiyor.
Alacağınız mama bilinen iyi ürünlerden, muhtemelen bozuk değildir ancak 15-20 lira için hiç riske atmayın. Varsa kutulu doğrudan kglık alınız.
Mamalık haricinde pakette 27 derece oda sıcaklığında duracak,mamalıktada kışın 7 saatt yazın 6 saatten fazla durmayacak böylemi hocam ? Peki kavanozda saklasak mamayı dahamı iyi olur ? benimkisinin paketi çıtpıtlı.Birde bozulduğu nasıl anlaşılıyor ?

Hocam birde bazıları o kullandığın mama hazır mama diyor 1 hafta kalsa sorun olmaz diyor bazıları nemli diyor bozulur paketi açarken daha 1 ay içinde tüketmen lazım yoksa kuş zehirlenir diyor ben birşey anlamadım.Hazır mama aldık diyelim nemli olarak yada kuru geldi,bozuk olduğunu nasıl anlayacağız ? Bende eskiden gold wings sarı paket vardı 4 gün tutuyordum kafeste.Acaba hatamı yapıyordum ? Mama buydu IMG_0353.jpeg

Oda ısısı pek mühim değil ama genelde 25 derece altı olması öneriliyor. Net bir saat vermekte doğru değil aslında ama kuşların tüketme durumuna göre hareket etmek gerekebiliyor. Örneğin kimi kuşlar mama gelir gelmez eritirken kimisi yaya yaya uzun tüketiyor. Böyle durumlarda 8 saat kadar kafeste kalabilir, en kötü senaryoda bir gün sonrası kafesten uzaklaştırılması sağlıklı olacaktır. Bozulma durumu çok anlaşılamıyor ne yazık ki ancak kokusu biraz farklılaşıyor, içerisinde olan tohumlar kötü bir koku salabiliyor, o zaman kullanmamak gerekiyor. Kuşlar da düzenli tüketip bir anda kesiyorsa bozulmuş olabileceğini düşünmek gerekiyor (küçük ihtimal).

Bu aldığınız mamayı biraz nemlendirip vermeniz gerekiyor. Doğrudan verilecekse genelde yemek istemeyeceklerdir. Örnek bir kaç tarif:

Geri