Yiyor aslinda ben hiç daldari vermemiştim bu sene ilk kez yediDal darı hiç vermeyeceksiniz. Normal yem yemiyor mu bu kuş?
Veteriner bana normalde bu kuşların daldari ile beslendiklerini söyledi. Yulaf tohumu iyi midir kuş kumuda yiyor bazenEvet tahmin ettiğimiz kliniğe gitmişsiniz. Onların homeopatik ilaç sattıkları bilindik bir şey,bahsettiğiniz forumu da biliyoruz zaten o forumda genellikle gittiğiniz klinik tavsiye edilir.
İlacı almışsınız artık ama geri iade edebiliyorsanız kargoyu iptal ettirin ve paranızı geri alın.
Konunuza gelirsek kuşunuzun ayağında sorun var dediniz o yüzden öyle duruyor olmalı. Kuşun ayaklarının görsellini paylaşın gut olabilir veya d vitamini eksikliği ya da mineral eksikliği, bir bakalım.
Ayak altını da görelim detaylı.
Kafes tabanına temiz bezi serin tünekleri kaldırın kuş bezin üzerinde dursun.
Beslenme programına gelirsek sadece dal darı veriyorsanız yanlış bir beslenme. Dal darı karbonhidrat değeri yüksek bir üründür obeziteye karaciğer yağlanmasına lipom(yağ bezesi tümörü) oluşmasına sebep olabilir. Kuşun kilosunu da öğrenelim hassas terazi varsa ölçün.
Karaciğer koruyucu almanızı öneririz böyle durumlarda ama siz zaten homeopatik ilaç diye bir ürün almışsınız içeriği belli mi ne varmış? Bunu öğrenin eğer o ürünü kullanacaksanız
Daldarı da yemde gördüğümüz sarı, kırmızı renkli darılar da birer darı çeşidi. Daldarısı panicium, yemdeki darı ise millet cinsidir. Muhabbet kuşunun yemi temelde millet cinsi darıdan oluşur. Panicium darı ise (yani daldarısı) sınırlı verilir.Veteriner bana normalde bu kuşların daldari ile beslendiklerini söyledi. Yulaf tohumu iyi midir kuş kumuda yiyor bazen
Yok kilolu değil 40 gramdi 1 ay önce tartı maalesef yok bende ölçemiyorum. Ayaklarında problem var tam çekemedim sanırım gagasından destek alıp hareket ediyor genellikle ve ayağının arka tarafı biraz şiş gibi gözüküyor. Vitamin ve mineral takviyesi nasıl yapacağım.Kuş biraz fazla kilolu görünüyor tartabilirseniz iyi olur. Ayaklarda görünürde bir problem yok. Ama anladığım kadarıyla güç kaybı var. Düzenli vitamin mineral takviyesi yapın yeterli. O homeopatik ilaç dediği şeyleri almayında kullanmayında. Bide beş bin lira para almış yazık günah...
Yok kilolu değil 40 gramdi 1 ay önce tartı maalesef yok bende ölçemiyorum. Ayaklarında problem var tam çekemedim sanırım gagasından destek alıp hareket ediyor genellikle ve ayağının arka tarafı biraz şiş gibi gözüküyor. Vitamin ve mineral takviyesi nasıl yapacağım.
Evet öyle ama dışarıdaki kuş yiyecek bulmak için uçuyor kalori yakıyor. Evdeki kuşlarda karaciğer yağlanması obezite sık görülen bir durum. Dolayısıyla riske gerek yok. Sürekli makarna yemekle sürekli dal darı yemek aynı şeydir kilo aldırır. Her gün yeşillik verin ona taze taze. Ak darı oranı fazla yem kullanın ama yem kapalı paket olsun.Veteriner bana normalde bu kuşların daldari ile beslendiklerini söyledi. Yulaf tohumu iyi midir kuş kumuda yiyor bazen