Hint Bülbülü Yağlı Karaciğer

finch55

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. 8 yaşında, ömür boyu kafes dışında özgür yaşamış, şu an 12 gram olan bir Hint bülbülüm var. (kilosu stabil). Temel diyeti Versele Laga Tropical Finches. (bugünden itibaren az yağlı olduğu için sade ak darıya geçirdim.)

Son 1 yıldır uçması ciddi oranda azaldı. İştahı ve su tüketimi yerinde, halsizliği yok, neşesi iyi ve ötüşünde sorun yok. Ancak yorulduğunda veya korktuğunda hava keselerine baskı oluyormuş gibi solunum sıkıntısı yaşıyor ve nefes alırken hışır hışır sesler çıkarıyor. Ağzında koku yok. Şu an tüy döneminde (tüy dönemi 1 haftadır devam ediyor). ayrıca sol bacağı hafifçe dışa açık durmaya başladı (büyüyen karaciğer baskısı olduğunu düşünüyorum.)

Temel sorunumuz: Yaklaşık 6 aydır kronikleşen değişken bir dışkı yapısı var. Dışkının sıvı kısmı (urat) hep sarı renkte leke bırakıyor. Bazen çok sulu, nadiren de beyaz ve süt kesiği gibi olabiliyor. Koku yok. 3 ay önce dışkı tahlili sonucu koksidiyoz tanısı kondu ve uzman hekim tarafından Bytril & Baycox tedavisi uygulandı. (Sarı dışkılama bu tedaviden önce de vardı / tedaviden sonra da devam etti). Ayrıca babasında da 9 yaşında vefat etmeden önce yaşlılığa bağlı ileri seviye karaciğer büyümesi vardı, genetik bir yatkınlık söz konusu olabilir.

Düzenli probiyotik, multivitamin ve elektrolit gibi takviyeleri kullanıyoruz. Mineral tüketimi son zamanlarda çok arttığı için böbrek/karaciğer yorulmasın diye Versele Laga Mineral Mix'i dün kestim. Düzenli olarak Hepacarnitol kürü uygularız (100 ml suluğa 1 damla / 1 hafta). güncel olarak da 3 gündür düzenli olarak bu kürü uyguluyoruz ancak bir değişiklik yok hepacarnitol de eskisi gibi etki göstermemeye başladı.

Sorularım şunlar:

Araştırmalarıma göre Hepacarnitol'ün bu dozajı artık tedavi edici değil, sadece koruyucu kalıyor. Aklımda 3 karaciğer takviyesi var: Hepasafe, Hepacarnitol (dozu artırılarak) ve Ornihepatic (İçeriklerini ekledim). Karaciğer hücre onarımı için Silymarin (veya Silibin formu), Kolin, L-metiyonin, Sinarin, NAC (glutatyon), L-Karnitin, İnositol, Biyotin gibi etken maddelerin 12 gramlık yaşlı bir kuşta böbrekleri ve organları ekstra yormadan kullanılabilecek terapötik (tedavi edici) dozajı ve marka tavsiyesi ne olmalıdır? Özellikle OrniHepatic için yorum yapabilir misiniz? en umutlu olduğum o. NeoVet OrniHepatic link. Başka önerileriniz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Kuşumun güncel fotoğrafını, güncel dışkı fotoğrafını (beyaz peçete üzerinde) ve bahsettiğim 3 takviyenin içeriğini ekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

her bir takviyenin resmi kullanım dozu önerisi:

hepacarnitol: 100 ml su için 1 damla

OrniHepatic: 100 ml su için 20 damla (1 ml)

HepaSafe: 100 ml su için 5 damla (0.25 ml)

WhatsApp Image 2026-08-12 at 12.41.33.webp
WhatsApp Image 2026-08-12 at 12.41.27.webpWhatsApp Image 2026-08-12 at 12.41.30 (1).webp

Ekran görüntüsü 2026-08-12 143035.webpEkran görüntüsü 2026-08-12 143308.webpWhatsApp Image 2026-08-12 at 12.41.33 (1).webp

Kullandığınız takviyeler güzel de, korkudan mı her nedense artık yanlış dozlamayla anlamsızlaştırmışsınız takviyeleri. Hepacarnitol, koruma dozu 3 damladır ama siz 1 damla kullanarak kullanmamaya eşdeğer hale getirmişsiniz. Yani hiç kullanmadaydınız da değişen birşey olmayacaktı.
5 gün üstüste 50 ml suya 3 damla katarak verin. Aynı suya 3 damla da bt amin katın. Yemini saf ak darı yerine %50 eski yem %50 ak darı şeklinde değişin. Yemini uyandırarak verin. Sitede tarifim var. Çok zorlamadan ara ara dinlenmesine fırsat tanıyarak uçmaya teşvik edin. Hepacarnitol tazeyse başka ürün almanız şart değil şuan. Gelişmelere göre yol çizilir. Citruline ve glisin tozu almanızı öneririm. Bunlar insanlar için üretilmiş ürünlerdir. Bunlarında faydası olacaktır karaciğere ve genel sağlığına..

Geri