iç parazit uygulaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bahare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bahare

iyikus.com Üyesi
merhaba,

oğluma şimdiye kadar hiç iç parazit uygulaması yapmadım. bunu sadece belirti gösterdiği dönemlerde mi yapmalıyız, yoksa bir rutin gibi, ne bileyim 3-6 ayda 1, genel sağlığına katkıda bulunmak için yapılmalı mı? yardımınızı rica ederim.tşk.

merhaba,

oğluma şimdiye kadar hiç iç parazit uygulaması yapmadım. bunu sadece belirti gösterdiği dönemlerde mi yapmalıyız, yoksa bir rutin gibi, ne bileyim 3-6 ayda 1, genel sağlığına katkıda bulunmak için yapılmalı mı? yardımınızı rica ederim.tşk.
Merhaba, iç parazit uygulamaları belirti beklemeden yapılmalıdır. Sitraks ya da nilverm uygun ürünler olacaktır. Genelde bu tarz ürünler ilk kullanım sonrası parazitlerin kuluçka süresi hesaba katılarak 7-10 gün arası tekrar uygulanması gerekiyor. 3-4 ayda 1 kez tekrar kullanımı (kuluçka da değillerse) gereklidir.

Merhaba, iç parazit uygulamaları belirti beklemeden yapılmalıdır. Sitraks ya da nilverm uygun ürünler olacaktır. Genelde bu tarz ürünler ilk kullanım sonrası parazitlerin kuluçka süresi hesaba katılarak 7-10 gün sonrası tekrar uygulanması gerekiyor. 3-4 ayda 1 kez tekrar kullanımı (kuluçka da değillerse) gereklidir.
teşekkür ederim Doğanay Bey :m10:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, iç parazit uygulamaları belirti beklemeden yapılmalıdır. Sitraks ya da nilverm uygun ürünler olacaktır. Genelde bu tarz ürünler ilk kullanım sonrası parazitlerin kuluçka süresi hesaba katılarak 7-10 gün arası tekrar uygulanması gerekiyor. 3-4 ayda 1 kez tekrar kullanımı (kuluçka da değillerse) gereklidir.
tekrar merhaba. dış parazitten sonra c.tesi iç parazit uygulamasını da yaptık nilverm ile . pazar günü entrobac, pzt de gervit verdim. bugün dışkısı sulu ve normalden fazla su içiyor. ilk defa iç parazit uygulaması oldu. bu dışkı meselesi ve suyu fazla içmesi normal mi? 2. foto son eklediğim. biraz iyi gibiydi, sonra sağdaki dışkı oldu 22:55 saat itibari ile

Ekli dosyalar

• CYMERA_20220315_214943[1].jpg
    CYMERA_20220315_214943[1].jpg
    1,008.5 KB · Görüntüleme: 8
  • CYMERA_20220315_225433[1].jpg
    CYMERA_20220315_225433[1].jpg
    706.3 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Vitaminli su pek tüketmemiş belli ki :) Bazen katkı verildikten bir sonra ki gün ihtiyaçtan fazla su tüketiyorlar. Kuşunuz hoşlanmamış olabilir suyun tadından. Oranı biraz azaltılabilir vitaminin.

Vitaminli su pek tüketmemiş belli ki :) Bazen katkı verildikten bir sonra ki gün ihtiyaçtan fazla su tüketiyorlar. Kuşunuz hoşlanmamış olabilir suyun tadından. Oranı biraz azaltılabilir vitaminin.
teşekkür ederim Doğanay Bey. vitaminli suyu 4-5 saat tuttum , içtiğinden emin olduktan sonra normal suya geçtim. bugün gündüz yaptığı dışkılarında problem yoktu, herşey saat 18 den sonra oldu. vitamin mi vereyim elektrolit mi, ne dersiniz? bu gece temiz su ile devam edip sabah elektrolit yahut gervit mi versem, bi de usne gano var . ne dersiniz? ne çok ne dersiniz demişim :) keyfi yerinde maşallah ama bu gece dışkı düzelene kadar uyku yok bana.

teşekkür ederim Doğanay Bey. vitaminli suyu 4-5 saat tuttum , içtiğinden emin olduktan sonra normal suya geçtim. bugün gündüz yaptığı dışkılarında problem yoktu, herşey saat 18 den sonra oldu. vitamin mi vereyim elektrolit mi, ne dersiniz? bu gece temiz su ile devam edip sabah elektrolit yahut gervit mi versem, bi de usne gano var . ne dersiniz? ne çok ne dersiniz demişim :) keyfi yerinde maşallah ama bu gece dışkı düzelene kadar uyku yok bana.
Hafif sulu dışkılar gözlemlediğinizde elektrolit vermeniz daha uygun olur. Usne gano da çalışabilir tabi

Geri