İç ve Dış Parazit

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Okann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okann

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar,

İç ve dış parazit ile ilgili ne gibi önlemler alıyorsunuz? Hangi ilaçları ne sıklıkla ve dozda kullanıyorsunuz paylaşabilir misiniz?

Merhaba Okann hocam, epeydir göremiyoruz sizi. Özledik!!!
Dış parazit için ben 3-4 ayda bir kez (kuşlar üretime başlamadan önce ve üretim aralarında uyguluyorum genelde), tek damla vilmectin kullanıyorum. Bu süreçte diğer kan bitleri gibi daha tehlikeli olanlar içinse kafes çevresinde akarsid gibi toz ürünler serpiştiriyorum. Tabi kuşlar doğrudan temas etmiyor bu tozlara. Ek olarak aylık genel bir temizlik mutlaka yapıyorum.
İç parazitler içinse o an elimde hangi ürün varsa değişiyor. Worm mix ya da sitraks kullanıyorum genelde. Onu da vilmectinle eş zamanlı kullanırım.

Merhaba Okann hocam, epeydir göremiyoruz sizi. Özledik!!!
Dış parazit için ben 3-4 ayda bir kez (kuşlar üretime başlamadan önce ve üretim aralarında uyguluyorum genelde), tek damla vilmectin kullanıyorum. Bu süreçte diğer kan bitleri gibi daha tehlikeli olanlar içinse kafes çevresinde akarsid gibi toz ürünler serpiştiriyorum. Tabi kuşlar doğrudan temas etmiyor bu tozlara. Ek olarak aylık genel bir temizlik mutlaka yapıyorum.
İç parazitler içinse o an elimde hangi ürün varsa değişiyor. Worm mix ya da sitraks kullanıyorum genelde. Onu da vilmectinle eş zamanlı kullanırım.
Hocam havacilik sektorundeyiz yaz sezonu bizim icin facia kafamizi kasiyacak vaktimiz yok😅 Bakiyorum foruma ara ara ama pek dahil olamiyorum ben de ozluyorum. Sitraks bulabiliyor musunuz hala? Bana piyasadan cekildi gibi seyler soylemislerdi

Listedeki bütün ilaçlar kullanılabilir. Tablet olanları ezip toz haline getirip kullanabilirsiniz...

Listedeki bütün ilaçlar kullanılabilir. Tablet olanları ezip toz haline getirip kullanabilirsiniz...
Tesekkur ederim hocam

Geri