iki haftadir hırıltılı solunum var fazla ucamiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan isilll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isilll

iyikus.com Üyesi
arkadaslar belirtileri tek tek yazacagim lutfen yardimci olun kusumda iki haftadir hırıltılı solunum var fazla ucamiyor cok ses cikariyor nefes alip verirken kuyruk asagi yukari oynuyor veterinere goturdum ismini bilmedigim 5 gunluk damla verdi ise yaramadi. suan sulu hapşırık ve ishalide basladi arada ayaklarini kontrol ediyorum soguk, istahsizlik var arada ben yediriyorum yeminden ve AGZI SUREKLI ACIK AGZINDAN NEFES ALIYOR napacagimi bilmiyorum cevremde kanatli uzmani yok Allah için yardimci olun onu kaybetmek istemiyorum1000029694.jpg

Durumu bu sekilde baska bi veterinere gittim vitaform önerdi hem vitamin hem antibiyotik gorevi goruyormus bilginiz var mi bu ilac hakkinda?
Vitaformu biliyorum evet. Hem oksiterasiklin içeren antibiyotik hem de vitaminler içerir. Ama hastalık harici vitamin amaçlı kullanılmamalıdır.
Kullanın 5 gün kadar. Gelişmelere göre yol çizeriz. Ne kadar suya ne kadar katmanızı önerdi. Genelde veterinerler dozu az öneriyorlar çünkü

Vitaformu biliyorum evet. Hem oksiterasiklin içeren antibiyotik hem de vitaminler içerir. Ama hastalık harici vitamin amaçlı kullanılmamalıdır.
Kullanın 5 gün kadar. Gelişmelere göre yol çizeriz. Ne kadar suya ne kadar katmanızı önerdi. Genelde veterinerler dozu az öneriyorlar çünkü
vitaformu yarim cay kasigi bi de ek olarak gunluk 1ml vmd-doxy antibiyotik kullanmami onerdi doksisiklin etkenliymis ikisini tam dolu suluga koydum agir gelmez umarim ama durumu kotu kuşun

vitaformu yarim cay kasigi bi de ek olarak gunluk 1ml vmd-doxy antibiyotik kullanmami onerdi doksisiklin etkenliymis ikisini tam dolu suluga koydum agir gelmez umarim ama durumu kotu kuşun

Dozu az değil fazla olmuş. Tam dolu suluğa vitaformdan çay kaşığının ucuyla bir iki pirinç tanesi kadar, vmd doxy de yarım ml kadar ekelyin. Yani dozları yarıya düşürün..

Ayrıyetten bu iki ilacın ben işe yaradığını hiç görmedim yıllardır. Yinede kullanmak istiyorsanız kullanın. İlaçlardan sonra tekrar yazın değerlendirelim...

Ek olarak alttaki konuyu inceleyebilirsiniz..

Dozu az değil fazla olmuş. Tam dolu suluğa vitaformdan çay kaşığının ucuyla bir iki pirinç tanesi kadar, vmd doxy de yarım ml kadar ekelyin. Yani dozları yarıya düşürün..

Ayrıyetten bu iki ilacın ben işe yaradığını hiç görmedim yıllardır. Yinede kullanmak istiyorsanız kullanın. İlaçlardan sonra tekrar yazın değerlendirelim...
bende ağır geleceğini düşündüm az verecegim bi dahakine, dun kendi icmemisti ben az bisey icirmistim cay kasigiyla azar azar damlattim. Onceki geceler surekli telde ters duruyordu yerinde duramiyordu, bu gece diger gunlere nazaran daha rahat uyudu gibi hissettim ya da psikolojik olarak bana öyle geldi:( umarım iyileşir..

Benim anlam veremediğim olay şu : Vitaform zaten oksitetrasiklin etken maddesi içeriyor. Tekrardan ayrıca tetrasiklin vermenin anlamı ne ? Mantığını bilen varsa yazsın lütfen.

Benim anlam veremediğim olay şu : Vitaform zaten oksitetrasiklin etken maddesi içeriyor. Tekrardan ayrıca tetrasiklin vermenin anlamı ne ? Mantığını bilen varsa yazsın lütfen.
Aynı şeyi bende sorguladım ve veterinere sordum zaten oksitetrasiklinin dusuk miktarda oldugunu yetmeyecegini soyledi ki ben zaten çok düşük dozlarda kullanıyorum şuan ikisini beraber

Aynı şeyi bende sorguladım ve veterinere sordum zaten oksitetrasiklinin dusuk miktarda oldugunu yetmeyecegini soyledi ki ben zaten çok düşük dozlarda kullanıyorum şuan ikisini beraber
İkisinden birini verip dozu biraz arttırabilirdi. Ona şaşırıyorum zaten. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar vitaform. 3 damla da tetrasiklin katmak mantıklı olabilir o zaman.

İkisinden birini verip dozu biraz arttırabilirdi. Ona şaşırıyorum zaten. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar vitaform. 3 damla da tetrasiklin katmak mantıklı olabilir o zaman.
merhabalar kuşumun hırıltısı 3. gün geçti iştahı da normale döndü ancak ishali geçmedi koyu yeşil dışkısı var arada kusuyor yem çıkarıyor ve tuyleri kabarık uyuyor bir miktar da kilo kaybetti veterinere gittim antibiyotigi kestik, probiyotik ve sindirim duzenleyici verdi uc gun kullan dedi gecer mi sizce

Aslında hastalık belirtilerinin geçmesinden itibaren 2 gün daha devam edilmeliydi. Ama tekrar başlamayın tabi. Probiyotikle destekleyin bir süre her gün kullanın.

Aslında hastalık belirtilerinin geçmesinden itibaren 2 gün daha devam edilmeliydi. Ama tekrar başlamayın tabi. Probiyotikle destekleyin bir süre her gün kullanın.
4 gün önce kesmiştik antibiyotiği probiyotik kullanmıştık ve bugün tekrardan hırıltı sesleri gelmeye başlamış gagası tekrardan açık vaziyette ishalide geçmedi zayıfladı, veteriner onayıyla tekrardan antibiyotiğe başlayacağım bunun dışında bi yolu yok sanırım... bu sefer hemen bırakmayacağım ara ara da probiyotik versem toparlanır değil mi bilgilendirir misiniz?

4 gün önce kesmiştik antibiyotiği probiyotik kullanmıştık ve bugün tekrardan hırıltı sesleri gelmeye başlamış gagası tekrardan açık vaziyette ishalide geçmedi zayıfladı, veteriner onayıyla tekrardan antibiyotiğe başlayacağım bunun dışında bi yolu yok sanırım... bu sefer hemen bırakmayacağım ara ara da probiyotik versem toparlanır değil mi bilgilendirir misiniz?
Hata antibiyotiği erken kesmekte zaten. 5 gün daha antibiyotik verin ilaçla birlikte probiyotik de katın suyuna. Düzelecektir büyük ihtimalle.

Hata antibiyotiği erken kesmekte zaten. 5 gün daha antibiyotik verin ilaçla birlikte probiyotik de katın suyuna. Düzelecektir büyük ihtimalle.
Merhabalar uzun bi zaman oldu yazmayalı, kuşuma ne kadar ilaç verdiysek geri düzelmedi, aslında ilk aldığımızdan beri zaten sulu dışkılayan bi kuş yani ishal mi değil mi pekte ayırt edemiyorum ama artık tüylerine yapışmıyor dışkısı. Kafamı karıştıran şu yemesinde içmesinde hiç sorun yok keyfi de yerinde ele geliyor oynuyor arada ötüyor geceleri de rahatça uyuyor sıkıntı yok ama gündüzleri gagası açık tık tık ses çıkarıyor napmam gerek artık onuda bilmiyorum maalesef bi öneriniz var mı?

Geri