İki kuşumda ishal biri kanlı dışkı yapti kanlı dışkı için yapılması gerekenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan safiye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

safiye

iyikus.com Üyesi
Benim iki kuşum var birisi 5 senedir bende erkek fakat ilk defa hasta oldu ve çok kötü iki gündür hafif ishaldi. İshal derken beyaz kısmı sıvıydı enerjisi vardı ama gün içinde yine uyuyordu bugün bir baktım kanlı dışkı yapmış kan azdı ishal şeklinde değil ama beyaz kısımdan yeşil kisima doğru kan vardı ben vitamin veriyodum üstumustur diye ama kanlı dışkı yapana kadar parazit olabilir mi ne yapmam lazım yardım edin eğer buna cevap veren olursa diğer kusum içinde yardımcı olabilirmi?

Kanlı dışkının birkaç nedeni olabilir. İlk şüphe cocsidiozdur. Ama iç parazit veya mantar da olabilir. İlk etapta veterinerden Tetramezhatine alıp kullanmanızı ve iç parazit damlası edinmenizi tavsiye ederim.
İkinci kuşun nesi var ?

Kanlı dışkının birkaç nedeni olabilir. İlk şüphe cocsidiozdur. Ama iç parazit veya mantar da olabilir. İlk etapta veterinerden Tetramezhatine alıp kullanmanızı ve iç parazit damlası edinmenizi tavsiye ederim.
İkinci kuşun nesi var ?
Mantar yada iç parazit yoksada kullanmanin bir zararı olurmu benim kuşum zaten yemini yerken ağzında sanki geveliyomuş gibi döndürüp duruyodu kursak mantari olabilir mi.

2. Kuşum da kız daha 1 yaşına bu ay girdi bana geldiği hafta ishal oldu stresten olduğunu düşündüm vitamin verdim biraz toparladı gibi oldu sonra baktım toparlamamis daldari verdim geçirir belki diye ama sadece verdiğim gün toplarladi şimdide geciremiyorum çevremde kusa bakan veteriner de yok ne yazikki

Ağızlarında kötü koku var mı ? Dışkı resimlerini ve videolarını paylaşın. Probiyotik kullanıyor musunuz ?

Yaklaşık 2 senedir yapıyorlar nerdeyse ağızlarında kötü bir koku yok çok kez araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım probiyotik kullanmıyorum bağışıklık güçlendirici vitaminler bağırsak düzenleyiciler b vitamini falan kullaniyorum

Bence en başta iç parazit ilacı uygulayıp tepkilerine göre yol çizelim. İshal kuşun dışkısı iç parazit dışkısına benziyor zaten.

ben kanlı dışkı denilebilecek bir durum goremedim

selçuk un yazdıği gibi once iç parazit için antimikotik (levamizol vs) kullanilabilir

duzelmezse sulfa grubu antibiyotik/antikoksidiyal kullanilabilir (bactrim, sulphamezathine, tetramezatin vb markalar)

Geri