İki kuşumun ırkını ve tam yaşlarını merak ediyorum

birds388

Forum Sakini
Merhaba iki muhabbet kusum var dişinin 7ile 8 diye tahmin ediyoruuz ama erkek olanı bilmiyorum tam yaşlarını nasıl anlıyorsunuz jumbo mu kırma mı genetikleri nasıl sizin yazdığınız bilgileri okuyorum ama kuşlarımda bilemiyorum karışık geliyor sizden ricam fotoğraflarını atıyorum yaşları genetikleri ve ırkları hakkında jumbomu ne cesit rengi söyler misiniz çiftleşseydiler hangi renk yavruları olurdu şimdiden teşekkürler ederim cevaplar için 😊(not: mavi kuşun govdesi sırtı gibi mavi başka renk yok dişi kuşum da ise gövdesi yeşil üstünde sarı var birazcık)

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220830-213120731.jpg
    Screenshot_20220830-213120731.jpg
    619.6 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20220830-213049749.jpg
    Screenshot_20220830-213049749.jpg
    372.2 KB · Görüntüleme: 6
Maşallah ikiside çok güzel ☺️
Dişi eşe hazır bir yaşı geçkin
Bana göre ırkı ile ilgili bir fikrim yok
Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır

Maşallah ikiside çok güzel ☺️
Dişi eşe hazır bir yaşı geçkin
Bana göre ırkı ile ilgili bir fikrim yok
Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır
Erkek kuşum çok uğraşıyor onu doyuruyor bazen oyuncaklara kur yapiyor üzülüyorum onu alalı bir yil oldu adam 2 yaslarinda demisti eger dogruysa 3 yasinda sizce kuşlarım kilolumu tartim yok

Merhaba, erkek olan opal mavi, dişiniz ise baskın parçalı bir mutasyon. İkisi de 0 ya da 1 faktör koyuluk içeren kuşlar. Yani renkleri yavruların mavi ve yeşil tonlarda bölünecektir. Baba rengi, anne rengi benzer kalır yavrularda ancak mutasyonları değişirse bebeklerin renk tonları biraz açılabilir ya da koyulaşabilir.
Kuşlar kırma gibiler ancak tam jumbo diyemeyiz. Dişi biraz daha bu açıdan jumboya daha yakın ama tam değil. Hollanda dedikleri de olabilir.
Erkek kuşun mutasyonu cinsiyete bağlı ve kendisi gibi gelecek yavruların çoğu erkek olacaktır. Dişi gelecek bebekler ise muhtemelen anne mutasyonuna benzeyecektir.

Merhaba, erkek olan opal mavi, dişiniz ise baskın parçalı bir mutasyon. İkisi de 0 ya da 1 faktör koyuluk içeren kuşlar. Yani renkleri yavruların mavi ve yeşil tonlarda bölünecektir. Baba rengi, anne rengi benzer kalır yavrularda ancak mutasyonları değişirse bebeklerin renk tonları biraz açılabilir ya da koyulaşabilir.
Kuşlar kırma gibiler ancak tam jumbo diyemeyiz. Dişi biraz daha bu açıdan jumboya daha yakın ama tam değil. Hollanda dedikleri de olabilir.
Ya cok teşekkür ederim şimdi tekrar okuyacagim mutasyon hakkında bu sayfada bilgiler var bu sefer belki biraz anlarım merak ediyordum cok teşekkür ederim 👏

incelenebilir :)

incelenebilir :)
Dişi kuşum aslinda daha şismandi hatta mavi kuş yanında küçük kalıyordu bu solunum hastalığı bitirdi onu biraz zayıflamış hali bu tuyleride parlamiyo artık ☹️ siz kekik çayından cok bahsediyorsunuz bu baharat için olan küçük olanlarda kaynatilabilir mi burda aktar yokta birde ne oranda kaynatiyorsunuz aynı sekilde ihlamur kaynatılıp verilebilir mi solunuma iyi geliyormus

Geri