roadhouseblues
Veteran
Arkadaşlar merhaba.Mubişim 4.5 aylık bir yavru.2.5 aydır ise tüyde ,hala boynunda kapsüller var.Normal midir diye çok araştırdım ama içim rahat etmedi bir de size danışmak istedim.Bu kadar uzun sürer mi tüy dökümü
B vit haftada 2 defa veriyorum ,haftada 1 de karışık vitamin.Yemim garden mix ,çokça yulaf var içinde ama son 2-3 haftadır yulaf yemeye başladı ,önceden yulafları yemez seçerdi, hatta yine buraya konu açmıştım yulaf yemiyor diye.Bilmiyorum neyi yanlış yapıyorum ,yemindeki yulafları çıkarayım mı sizce?
B vitamini tüy döneminde her gün verilebilir. Kullanma talimatları da o şekildedir çünkü alınan vitamin tutulmadan, aynı gün dışkıyla atılır. Yağda çözünen vitaminler içeriyor multi vitaminler bu nedenle haftafa ya da 10 günde 1 kez yeterli olur.
Haftada 2 gün B vitamini iyi ancak içerisinde biotin mevcut mu?
Ben bir 10 gün tüm vitaminleri kesiyorum o zaman.Kafes tabanı tüy dolu 10 gün sonunda da veterinere götürürüm ,buraya da durum güncellemesi yaparım.Nihayet bir veteriner buldum kanatlılara bakan..
Benim kuş yulaftan ve darıdan başka bişey yemiyor vitaminde bugün koymadım koymadım ama dayanamadım az evel yine damlattım 3-4 damla bitkin, uyukluyor çokta kaşınıyor döküyor normal süresi nedir bu tüy dökmenin sanki daha evel hiç bu kadar dökmedi gözlemlemedim gibi..Vitaminleri çok fazla kullanıyorsun. Öncelikle vitaminleri kes bir kaç hafta kullanma. Daha sonra sadece multivitamini 10 günde bir kere düzenli kullansan yeterli. Diğerinide kullanmak istersen 10 günde bir dönüşümlü olarak kullanabilirsin.
Evet garden mixte yulaf çok çıkıyor son aldığım paketlerde benimde. Ben elekten geçiriyorum. Bu ilistir elekler var ya onlar ile elediğim zaman yulaflar üstte kalıyor. Sanada tavsiye ederim yulafları eleyebilirsin. Yulafıda bir sürreliğine verme.
Bir sürede bu şekilde deneyin. Benim tahminim yulaf ve b vitamini fazla geliyor kuşa bu yüzden tüyden çıkamıyor....