İlk yavru çıktıktan sonra ne yapılmalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Btublt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Btublt

Forum Sakini
İyi günler toplam 5 yumurta var ve ilk yavru bu sabah çıktı yumurtadan. Bu çiftin 2. Kuluçkasıydı ilk kuluçkada hiç yavru olmadığı için tecrübesizler. Yavru ara sıra tiz ve kısık bi ses çıkartıyor ciyaklama gibi bunun nedeni nedir? Birde her yavru sonrası kırılan yumurtayı yuvalıktan almalı mıyım? Ben yuvalığa taban malzemesi koymadım hiçbir zaman şu an koysam anne yadırgar mı diye çekiniyorum. Ek mama vitamin vs vermem gerekiyor mu genel olarak ne yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim

Hayırlısı OLSUN görsel ekleyin görelim minnaki 🥰
Tiz ses çıkarmasının sebebi acıktıgi için
Yuvalıktan kırılan Yumurta yi almaya gerek yok bazen dişi yiyor bazen ise yuvaliktan atıyor
Yuvaliga elinizi sokmayın
Tedirgin olabilir dişi
Takviye OLARAK probyotik ve gerwit verebilirsiniz
Bu süre içinde Yumurta maması yapabilirsiniz
Ama çok fazla kalmasın kafeste bozulma ihtimali var kuşlar zehirlenir
İyi haşlanmış yumurta (yarısı beyazı çok olacak şekilde
Bir tatlı kaşığı aspur
Çok az tarçın ve yeşillik (güzel yıkanmış ve kurulanmis )
Karışımı yaparak iki günde bir verebilirsiniz

Taban malzemesi koysaydiniz keşke yavruların çarpık bacak olma ihtimali var
Kuşunuz evcil ise ve size alışkın ise sorun yapmayabilir ama dişiler kuluçka sürecinde gergin oluyorlar
Kuşunuzu tanımadığım için ne tepki verir bilmiyorum

Son düzenleme:
Hayırlısı OLSUN görsel ekleyin görelim minnaki 🥰
Tiz ses çıkarmasının sebebi acıktıgi için
Yuvalıktan kırılan Yumurta yi almaya gerek yok bazen dişi yiyor bazen ise yuvaliktan atıyor
Yuvaliga elinizi sokmayın
Tedirgin olabilir dişi
Takviye OLARAK probyotik ve gerwit verebilirsiniz
Bu süre içinde Yumurta maması yapabilirsiniz
Ama çok fazla kalmasın kafeste bozulma ihtimali var kuşlar zehirlenir
İyi haşlanmış yumurta (yarısı beyazı çok olacak şekilde
Bir tatlı kaşığı aspur
Çok az tarçın ve yeşillik (güzel yıkanmış ve kurulanmis )
Karışımı yaparak iki günde bir verebilirsiniz
Aşırı küçük bi şey dişi çok göstermiyo yanından ayrılmıyo pek

tesekkur ederim fakat cok cukurdalar en iyi cekebildigim bu yakinlastirip tekrar atayim .. Ekli dosyayı görüntüle 25382yuvarlak yuvarlak yem dolu boğazında normalmi
Evet bu normal besliyorlar demektir muhabbet kuşu için Uygun olan yuvaligi niye tercih etmediniz
Yuvalikta 5 yumurta var yavrular çıkınca alan çok dar gelecektir
Ve anne de yuvaliga girip çıkıyor olacak bu süre içinde nefessiz kalma ezilme durumları olabilir bu yuvalıkta

Evet bu normal besliyorlar demektir muhabbet kuşu için Uygun olan yuvaligi niye tercih etmediniz
Yuvalikta 5 yumurta var yavrular çıkınca alan çok dar gelecektir
Ve anne de yuvaliga girip çıkıyor olacak bu süre içinde nefessiz kalma ezilme durumları olabilir bu yuvalıkta
ohhh cok sevindim normal olmasina 🙏🙏 bunlar hintbulbulu 😍muhabbet degiller biraz daha kirptim fotografi belki anlaşılır 3 yumurta vardi ama sanirim 1 tanesi cikmayacak 😔 IMG_20220823_153351.jpg

ohhh cok sevindim normal olmasina 🙏🙏 bunlar hintbulbulu 😍muhabbet degiller biraz daha kirptim fotografi belki anlaşılır 3 yumurta vardi ama sanirim 1 tanesi cikmayacak 😔 Ekli dosyayı görüntüle 25383
Hahahha cidden ben muhabbet kuşu anladım 😂
Tavsiyelerim de muhabbet kuşu için di
Belirtmemissiniz kuşun türünü ☺️ bende bu şekilde ilerledim
Tavsiyelerim Hint bülbülü için geçerli mi inanın bilmiyorum bilgili hocalar yardımcı olur

Hahahha cidden ben muhabbet kuşu anladım 😂
Tavsiyelerim de muhabbet kuşu için di
Belirtmemissiniz kuşun türünü ☺️ bende bu şekilde ilerledim
Tavsiyelerim Hint bülbülü için geçerli mi inanın bilmiyorum bilgili hocalar yardımcı olur
hay allah sanırım ben kursakla ilgili konu görünce atladim hemen mesajin icine 🤪😁😁 olsun sanirim aynidir kursaklar daki yemin nedeni 🙏🤗 senide meşgul ettim 🌺

Maşallah çok iyi görünüyorlar. Yuvada ki anormalliği anlayamadım ancak her şey yolunda görünüyor. Girişte ki dışkıyı soruyorsanız ne yazık ki böyle birikmeler olacaktır.

Geri