İlk yumurtamızı aldık ama..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kuş Anasıı

Yönetici
Moderatör
Merhaba. 4-5 aydır Çıtır ve Pıtır’dan yavru almayı bekliyorduk. Sonunda hanımefendi ikna oldu ve ilk yumurtamızı bugün aldık. 3-4 gündür davranışlarından anlamıştım yumurtlayacağını. Fakat çok fazla şişlik yoktu popo kısmında. Normalde 2 gündür asla yuvalıktan çıkmıyordu. Ne olduysa çıkmış, tecrübesiz olduğu için de kafes içine yumurtlamış. Benim de ilk deneyimim. Yumurta maalesef kırılmış, çok üzüldüm. İçi de doluymuş ? Yine yumurtlar mı? Yumurtlar ve yumurtlar boş çıkarsa ne yapmam lazım? Bir de bu süreçte erkek kuşu da kafesten çıkarmamam mı gerekiyor?
Ayrıca dışkı problemi devam ediyor. Yumurta kaynaklı mıdır? Geçen cumadan beri böyle

Ekli dosyalar

• 5D9997F4-BC91-4860-A6A8-70056A755940.jpeg
    5D9997F4-BC91-4860-A6A8-70056A755940.jpeg
    70.8 KB · Görüntüleme: 40
  • C6A38B0B-F8A9-4E3A-9D57-87EABE302994.jpeg
    C6A38B0B-F8A9-4E3A-9D57-87EABE302994.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Bu evrede yer değiştirmenin kuluçka için sıkıntılı olduğunu biliyorum ben. Bunun nedeni bir çok şey olabilir. Etraftaki bir şeyden rahatsız olmuş olabilir, yerini sevmemiş olabilir. Benim kuşumda alışkın hep durduğu yerde bi zaman sonra böyle durmaya başladı bende aynı odanın içinde yerini değiştirdim düzelmişti. Belki eski yerini arıyor bile olabilir belkide üstündeki örtü yüzünden olabilir. Her şeyi deneyip test edebilirsiniz
Örtüyü her zaman örtüyorduk yeni değil, serin oluyor geceleri. Yumurtlama öncesi değişmiştim yerlerini. Dediğim gibi yabancı olduğu bir oda değil, daha öncede kendi odamda uyuduğu geceler oluyordu böyle yapmıyordu o yüzden merak ettim

Oyla 0
Riskli bir hareket kesinlikle yer değiştirme. Bu evrede pek uygun karşılamıyorlar nedense kuşlar. Kimisi de umursamıyor olabiliyor.
Dişinin umrunda değil. Yumurtalarına yaklaşmama da izin veriyor. Ama Pıtır kale muhafızı gibi, tetikte bekliyor. Çok saldırgan oldu. Kafesin altını temizlememe bile izin vermiyor, paramparça etti ellerimi. Yaklaşmıyorum 4-5 gündür bende. Alışır umarım birkaç güne

Oyla 0
Merhaba. 4-5 aydır Çıtır ve Pıtır’dan yavru almayı bekliyorduk. Sonunda hanımefendi ikna oldu ve ilk yumurtamızı bugün aldık. 3-4 gündür davranışlarından anlamıştım yumurtlayacağını. Fakat çok fazla şişlik yoktu popo kısmında. Normalde 2 gündür asla yuvalıktan çıkmıyordu. Ne olduysa çıkmış, tecrübesiz olduğu için de kafes içine yumurtlamış. Benim de ilk deneyimim. Yumurta maalesef kırılmış, çok üzüldüm. İçi de doluymuş ? Yine yumurtlar mı? Yumurtlar ve yumurtlar boş çıkarsa ne yapmam lazım? Bir de bu süreçte erkek kuşu da kafesten çıkarmamam mı gerekiyor?
Ayrıca dışkı problemi devam ediyor. Yumurta kaynaklı mıdır? Geçen cumadan beri böyle

Çıtır ve pitirin ilk yumurtalariysa böyle şeyler olabilir benim kuşlarım ilk basta birliktelerdi dişi 3 tane yumurta yaptı ama erkek kusum yumurtalarin hepsini kırdı bu her kusta değişir onu gözlemlemeniz gerek hayla büyük dışki yapıyorsa yumurta var

Oyla 0
Çıtır ve pitirin ilk yumurtalariysa böyle şeyler olabilir benim kuşlarım ilk basta birliktelerdi dişi 3 tane yumurta yaptı ama erkek kusum yumurtalarin hepsini kırdı bu her kusta değişir onu gözlemlemeniz gerek hayla büyük dışki yapıyorsa yumurta var
4 yumurta aldık, bir tanesi düşüp kırıldı. Şu an 3 tane var. Son yumurtayı 28 ekim sabahı yaptı, şişlik var ama henüz tekrar yumurtlamadı. Pıtır yumurtalara karşı agresif değil. Hatta zorla çıtırı yuvalığa sokuyor.

Merak ettiğim bir nokta var, normalde kuluçka döneminde kuşlarda yağlanma olabiliyor. Ama Pıtır gözüme zayıflamış göründü tartmak istedim. 2 hafta önce 44 gr geliyordu, 39 gr çıktı. Normal midir?

Oyla 0
4 yumurta aldık, bir tanesi düşüp kırıldı. Şu an 3 tane var. Son yumurtayı 28 ekim sabahı yaptı, şişlik var ama henüz tekrar yumurtlamadı. Pıtır yumurtalara karşı agresif değil. Hatta zorla çıtırı yuvalığa sokuyor.

Merak ettiğim bir nokta var, normalde kuluçka döneminde kuşlarda yağlanma olabiliyor. Ama Pıtır gözüme zayıflamış göründü tartmak istedim. 2 hafta önce 44 gr geliyordu, 39 gr çıktı. Normal midir?
Evet yağlanıyorlar ama zayıflama neden oldu bilmiyorum yani normal kilosuna kalsa sorun yok ama zayifladiysa birşey olmuş olabilir

Oyla 0
Gerçekten çok soru soruyorum kusura bakmayın farkındayım ama tecrübesizliğimden ☺️ En son 28 ekimde yumurtlamıştı, az önce kontrol ettim yine kafes dibine yumurtlamış. 5 gün aralıklı yumurtlama normal mi? Kuluçka sürecinde bu olabiliyor mu? İlk kuluçkamızda maşallah 5. yumurtamız oldu bu ☺️ 5 yumurtanın sadece ikisini yuvalığa yumurtlamayı başardı ?
İlk yumurta 23 ekim, şu anlık sonuncu 2 kasım. Yumurtadan çıkma süreçlerinde sıkıntı olmaz inşallah

Son düzenleme:
Oyla 0
Nadiren olabiliyor. Umarim devam etmez bu kuluçka da daha fazla. Süre uzadıkça yumurtalar için sorun oluyor. Dolu yumurta var mi kontrol ettiniz mi?

Oyla 0
Nadiren olabiliyor. Umarim devam etmez bu kuluçka da daha fazla. Süre uzadıkça yumurtalar için sorun oluyor. Dolu yumurta var mi kontrol ettiniz mi?
Umarım devam etmez diyeceğim ama poposunda şişlik var hala ? İlk 2 tanesi doluydu. Sonrasında kontrol etmedim, biriksin öyle edeyim dedim. Normalde kuşlar yumurtalar 2-3 tane birikince yatmaya başlıyormuş sanırım. Bizimki ilk günden yatıyor. Tahminen 12’si gibi çıkacak ilk yavru. Kırılan yumurta olmasaydı 21 ekimde yumurtlamıştı ilk. 12 gün fark olacaktı ilk yavruyla son yavru arasında

Oyla 0
Umarım devam etmez diyeceğim ama poposunda şişlik var hala ? İlk 2 tanesi doluydu. Sonrasında kontrol etmedim, biriksin öyle edeyim dedim. Normalde kuşlar yumurtalar 2-3 tane birikince yatmaya başlıyormuş sanırım. Bizimki ilk günden yatıyor. Tahminen 12’si gibi çıkacak ilk yavru. Kırılan yumurta olmasaydı 21 ekimde yumurtlamıştı ilk. 12 gün fark olacaktı ilk yavruyla son yavru arasında
Yok aslında öyle bir durum tam olarak. Çok nadir bu durum. 7 yıldır 1 kez başıma geldi sadece. 17/18. gün yumurtadan çıkması gerekiyor. Çıkarlar inşallah ?

Oyla 0
Yok aslında öyle bir durum tam olarak. Çok nadir bu durum. 7 yıldır 1 kez başıma geldi sadece. 17/18. gün yumurtadan çıkması gerekiyor. Çıkarlar inşallah ?
İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız ?

edit; yuvalığa temizlik yaptım, yapmışken yumurta kontrolü de yaptım. İlk 3 yumurta dolu. Sonuncuyu da birkaç gün sonra kontrol edeceğim. Pıtır, Çıtırla beraber kuluçkaya yatıyor. İyi aile babası olacağını tahmin ediyordum ama bu kadar değil. ??

Son düzenleme:
Oyla 0
Çıtır çok fazla tüy döküyor. Ama böyle sanki kendi bilerek tüylerini yoluyor gibi. Göğüs - karın kısmının tüyleri biraz daha dökülürse derisi görünecek tamamen. Yuvalığa siyah çam talaşı koyuyorum, istemiyor folluktan dışarı atıyor. kendi tüylerini talaş yerine mi kullanmaya çalIşıyor anlamadım ki. Bt amin forte, gervit veriyorum. Yumurta/havuç maması ve muzlu mama veriyorum. Başka ne vermemi önerirsiniz? Başka yumurtası yok şişlik inmiş. 5 tane yumurtlamış oldu toplam.

Oyla 0

Oyla 0
18. günde ilk yavrumuz sağ salim yumurtadan çıktı ? Sanırım son yumurtası boş (5 kasımda yumurtladığı), 3 yavrumuz olacak toplam. Darısı diğer yavruların başına ?

Oyla 0
Çok sevindim. Gözünüz aydın
Teşekkür ederiz. Ama kursağı boş gibi. Tecrübeli olduğum bir konu değil ama beslemiyor sanırım. Umarım birkaç saat içinde besler. Sadece yanında yatıyor. Rahatsız etmemek için de az önce ilk kez kontrol ettim. Birde boynunun arkasında siyah küçük yara gibi bir şey var

Ekli dosyalar

• BFC350EB-FF35-4010-BE8C-FC042144F6E4.jpeg
    BFC350EB-FF35-4010-BE8C-FC042144F6E4.jpeg
    356 KB · Görüntüleme: 13
  • AECBFB24-8687-4E48-A1F3-4166FAD896AA.jpeg
    AECBFB24-8687-4E48-A1F3-4166FAD896AA.jpeg
    130.2 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Oyla 0
Biraz hava basmış gibi ama öğrenecektir. Bazı durumlarda 1 gün boyunca beslemiyor bazı ebeveynler. Akşam yatmadan tekrar kontrol ediniz. Çok az bir besin olması gerekir.

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri