ilk yuvalık temizliği ne zaman yapılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ixs54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ixs54

iyikus.com Üyesi
merhaba iki yumurtadan yavru çıktı 3 ve 2 günlükler. tırnağım kadar var yoklar:) ilk kuluçka deneyimim olduğu için nelere dikkat etmem lazım. İlk yuvalık temizliğini kaç günlük olduklarında yapmam gerekir? geriye 2 yumurtam kaldı toplam 4 adetti. onlar boş olabilir belki.

merhaba iki yumurtadan yavru çıktı 3 ve 2 günlükler. tırnağım kadar var yoklar:) ilk kuluçka deneyimim olduğu için nelere dikkat etmem lazım. İlk yuvalık temizliğini kaç günlük olduklarında yapmam gerekir? geriye 2 yumurtam kaldı toplam 4 adetti. onlar boş olabilir belki.
İlk bebekten bir hafta sonra yapın.
18-20 gün arasında çıkıyo bebekler diğer yumurtaları ona göre bekletin.
Bebekleri folluktan alırken mümkünse eldiven kullanın kokunuz sinmesin (ben öyle yapıyorum)
Yedek folluğunuz varsa onu hazırlayın kirli folluktan yumurta ve bebekleri temiz folluğa direkt aktarın.
Böylece bebekler üşümez.
( Kirliyi sonra temizlersiniz)

yedek folluğum yok bu hafta cuma günü yapsam hemen hemen bir hafta oluyor ilk yumurtadan çıkan kuş için. Yalnız 5 gün şehir dışında olacağım bayram nedeniyle. temizleyip gitsem sorun olur mu acaba?

yedek folluğum yok bu hafta cuma günü yapsam hemen hemen bir hafta oluyor ilk yumurtadan çıkan kuş için. Yalnız 5 gün şehir dışında olacağım bayram nedeniyle. temizleyip gitsem sorun olur mu acaba?
Yedek folluk yoksa bebekleri ve yumurtaları bir bez üzerine alın folluğu temizleyin( eski bir yemek kaşığı iyi iş görüyo?) talaşını koyun sonra nakledin.
5 gün bence büyük zaman yemlerini özellikle sularını fazlaca koyun,havalar ısınıyo su içmeselerde buharlaşabilir,susuz kalabilirler.

O kadar küçük oldukları evrede ve çıkmayan diğer yumurtalar varken temizliği tavsiye etmem. Sadece kullandığınız taban malzemesinden biraz daha ilave edin yeterli olacaktır. Temizlik için tüm yavrular çıktıktan bir hafta sonrasında yapmaya başlarsanız ancak uygun olabilir çünkü dişi kuşun rahatsız olması, bakımı terk etmesi yada agresif davranması gibi ihtimalleri düşünmeniz gerekir.

Beş gün siz yokken evde birileri yavrular için mama yapıp kafese koyacaksa sorun yok ama olmayacaksa dönüşte yavruları canlı bulma ihtimaliniz neredeyse hiç yok. Belki bir tanesi ama o da yaşamayabilir. Bu ciddi bir sorumluluk ve bu yavruları büyütmek için bizlere ihtiyaçları var. Normal yem ile o kadar günlük küçük yavrulara bakamazlar. Kursak sütüne destek olacak mamaya ihtiyaçları var. Yapıp bırakılsa bile mama kısa sürede bozulur ve kalan da asla yetmeyecektir.

Yedek folluk yoksa bebekleri ve yumurtaları bir bez üzerine alın folluğu temizleyin( eski bir yemek kaşığı iyi iş görüyo?) talaşını koyun sonra nakledin.
5 gün bence büyük zaman yemlerini özellikle sularını fazlaca koyun,havalar ısınıyo su içmeselerde buharlaşabilir,susuz kalabilirler.

benim sabit kaşığım var hep onu kullanıyorum ve kendim yıkıyorum. hanımlardan dayak yememek için :)

Şunu da okumanızı tavsiye ederim

Geri