Ishal mi Böbrek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elif İ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elif İ

Yeni Üye
Merhaba.
Muhabbet Kuşum 4 gün önce birden tamamen şeffaf Dışkı yapmış ve yüz tüyleri ıslak gibi görünüyordu. Yem yemediğini de görünce veterinere götürdüm. Mintiverm isimli ilacı vererek 1 çay kaşığı koymamı söyledi. Dozun aşırı olduğunu düşünmeme ve forumlarda okumama rağmen güvendiğim uzman olduğu için ilacı o şekilde verdim. Kuş daha da kötüleşti. Ertesi gün başka bir veterinere götürdüğümde toksik etki yaptıgını söyleyerek 1 inin nötrleyici birinin antibiyotik olduğunu söylediği 2 şırınga verdi, 2 gündür kullanıyorum. Dışkı halen tamamen şeffaf , kuş kesinlikle yem yemiyor fakat su içme oranı arttı. Kursaktan besleme yapamadıgımdan şırınga ile az az besliyorum. Tünekte durabiliyor, kabarık , halsiz olmasına rağmen direnci var gibi , arada kafes altına iniyor.Acaba peşpeşe ilaçlar ağır mı geldi. İlaçları kesmeli ve vitamin&probiyotik sürecine geçmeli miyim? Yok yere mi ilaç yükledik emin olamıyorum bu nedenle yardımınıza ihtiyacım var. İlk günden bu yandaki dışkılarını sırası ile ekledim. Son dışkısını eklemedim, ara günlerde bazen yeşil sıvı oldu, ilk ve son gün ise şeffaftı, ve o şekilde devam ediyor.İlaçları kesip vitamin probiyotik sürecine girmeli miyim?Teşekkürler şimdiden.71AAF8FB-D586-440A-8328-BCD4A856F379.jpegF797F193-60C4-4CB0-BF37-996FD9DF10C2.jpeg866CCF85-5356-4564-9F80-B05A242F9E15.jpegADB2A360-07E2-426F-9C90-7E5FFAA45D86.jpegF337492A-EB11-46B1-B600-053D05A007B6.jpeg

Son düzenleme:
Maalesef yemden kesildi ise elle besleme ile alakalı detaylı video izlenmeli ya da destek alınmalı. İlaçlar o besinle verilebilir. Bu aşamada önemli olan beslenmeye geri dönmesi. Vitaminler bunu pek saglamaz

İlaçlarını damlalıkla verebiliyorum da, Bugun besleme yapması için bir üreticiye götürdüm, kuşun aslında tüyde olduğunu, yetişkin bir kuş olduğu için şırınga beslemesinin zararlı olabileceğini söyledi, cok üstelemedim, kendim yapacağım mecbur, bir de ilaçlar cok ağır gelmiş gibi, daha fazla kullanıp kullanmama konusunda da emin olamıyorum, baştaki yanlış doz cok kotu yaptı herşeyi

veterinerin verdiği antibiyotiğin ismini YARIN SABAH mutlaka öğrenip yazınız
Merhaba,
Yazılışından emin değilim ama Tylosin ya da Tylomisn demişti. Antibiyotikleri genelde 5 gün kullanın diyorlar ama ilk tedavi sonrası gerçekten kötü göründüğünden korkup dün ilaç vermedim, gece yem yemeye başladı, bugun de dışkısında yeşil kısım belirdi, şimdiye kadar hep şeffaftı (fotoğraf ekledim), hal hareketi mükemmel değil, tüyde aynı zamanda zaten ama başlara göre çok daha iyi gorunuyor.Antibiyotiğe devam etmeli miyim? Ve eğer devam etmeli isem yine direk ağzına mı damlatmalıyım

Ekli dosyalar

• 867BA5E7-5105-4380-9A6A-332153AEF847.jpeg
    867BA5E7-5105-4380-9A6A-332153AEF847.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Devamlı kaşınma halinde oldugundan durgun halini de görüntülemeye çalıştım.kahvaltı yaparken herxaman olduğu gibi çıkmak istedi, hareketliydi gayet, bazen birden duruluyor, videodaki kafesin dibine inme olayını her zaman yapar, oradaki yansıma hoşuna gidiyor sanırım.Bugünkü ilk mesajımadan bu yana henuz dışkı da yapmadı

2 gün kullandım, zaten aksamları veriyorum ilk verilen saate göre, bir tek dün akşam kullanmadım, 24 saat ara ile veriyordm. 2 gün öncesinde de 1 gün mintiverm kullanıldı fakat yüksek doz verdikleri için perişan oldu, dün gece yem yemeye başlayınca şüphelendim açıkçası, çünkü mintiverm i 1 çay kaşıgı koydugu gün hayvan yarı ölüm haline geçmişti, üzerinde antibiyotik ile bir de nötrleyici dedği şırıngayı verdi veteriner, nötrleyici dediği korona aşılarında da kullanılan bir maddeymiş, yüksek dozun etkilerini önlemeye calısacagız demişti, bugun aradıgımda 2 gün daha devam et dedi, o yüzden bir de sizlere sorayım istedim, yeterince güvenemiyorum ilk olaydan sonra

Kuş mintivermden sonra bu hale gelmişti

Ekli dosyalar

• 31B65435-2BA6-4E37-A984-BB08699282E9.jpeg
    31B65435-2BA6-4E37-A984-BB08699282E9.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
  • 4B3C202C-A963-442B-9AE3-BDE924BD75A2.jpeg
    4B3C202C-A963-442B-9AE3-BDE924BD75A2.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
2 gün kullandım, zaten aksamları veriyorum ilk verilen saate göre, bir tek dün akşam kullanmadım, 24 saat ara ile veriyordm. 2 gün öncesinde de 1 gün mintiverm kullanıldı fakat yüksek doz verdikleri için perişan oldu, dün gece yem yemeye başlayınca şüphelendim açıkçası, çünkü mintiverm i 1 çay kaşıgı koydugu gün hayvan yarı ölüm haline geçmişti, üzerinde antibiyotik ile bir de nötrleyici dedği şırıngayı verdi veteriner, nötrleyici dediği korona aşılarında da kullanılan bir maddeymiş, yüksek dozun etkilerini önlemeye calısacagız demişti, bugun aradıgımda 2 gün daha devam et dedi, o yüzden bir de sizlere sorayım istedim, yeterince güvenemiyorum ilk olaydan sonra
tylosin tartarat 24 saat arayla kullanımı pek uygun olmaz, yarılanma ömrü çok kısadır

suluktan verebilirsiniz ya da yari yariya sulandırıp 12 saatte 1 ağızdan verebilirsiniz

Peki o şekilde devam edeceğim, teşekkürler tavsiyeleriniz için,
Son soru olarak; ilaç sonrası probiyotik >vitamin olarak mı yoksa vitamin>probiyotik olarak mı devam etmeliyim?

ilk gün vitamin, ertesi gün probiyotik, bir sonraki gün boş. Böyle 1 hafta devam ediniz
İlacı verdikten sonra tekrar kötüleşti malesef, henüz kayda alamadım ama arada acı cekiyormuş gibi incecik bir ses çıkarıyor, ilacın kötü etkilediğinden emin oldum sanırım ara verdiğim gün yem yemeye başlamıştı fakat başa döndü yine :(

Geri