İshal Muhabbet kuşum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ponpon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ponpon

Forum Sakini
Merhabalar, 3 yaşında bir muhabbet kuşum var. Bugün ishal olduğunu farkettim, salmadaydı o yüzden biraz geciktim farketmede. Kusma hareketi de yapıyor, bir ara kusması da olmuştu, 2 gündür kusma yok. genel durumu iyi şimdilik. Aspur ağırlıklı yemle besliyorum, dışkısının görsellerini ekliyorum. Genel anlamda da çok hareketli bir kuş değil o yüzden yağlanması var, uçamıyor , tüyleri de canlı değil. Etken ne olabilir acaba, hangi ilacı başlamam doğru olur?

Kuşa bir kaç gün multivitamin ve b vitamini kullansan yeterli şimdilik. Eğer durumu yine kötüleşirse enrofloksasin etken maddeli antibiyotik kullanmak gerekir. Ama durumu iyiyse şimdilik antibiyotiğe gerek yok vitaminlerle toparlar...

Ümit hocam enrofloksasin oral formunu bulamadım, enjeksiyon formu olur mu acaba? Olursa nasıl kullanmalıyım? Teşekkür ederim cevabınız için.

Merhaba, maşallah çok sevimli bir kuş. Tüy döneminin içinde olduğundan ben olsam doğrudan ilaç başlamazdım. Sn. @Malkoçoğlu 'nun da dediği gibi yapılabilir iyi gitmezse.

evde mutlaka acil durumlar için tedbir amaçlı bir antibiyotik bulundurun. enrofloksasin , sulfadiazin + trimetoprim , amoksisilin içeren herhangi bir veteriner/beşeri antibiyotik olabilir.

enrofloksasin alacaksanız da oral çözelti olmasına dikkat edin

Merhaba, maşallah çok sevimli bir kuş. Tüy döneminin içinde olduğundan ben olsam doğrudan ilaç başlamazdım. Sn. @Malkoçoğlu 'nun da dediği gibi yapılabilir iyi gitmezse.
Hep tüyde gibi Doğanay bey yaa, bu ishali 4-5 günü buldu sanırım, pek hali de yok. O yüzden ilaca başlamayı düşündüm.
evde mutlaka acil durumlar için tedbir amaçlı bir antibiyotik bulundurun. enrofloksasin , sulfadiazin + trimetoprim , amoksisilin içeren herhangi bir veteriner/beşeri antibiyotik olabilir.

enrofloksasin alacaksanız da oral çözelti olmasına dikkat edin
Aslında onlar mevcut,bir tek enrofloksasin yoktu diyebilirim?

benim görüşüm

kuşun rahatsızlığı tam sınırda, daha fazla kötüleşip bağışıklık çökmeden müdahale etmek gerekir

ilk tercih olarak @Malkoçoğlu nun önerdiği enrofloksasin kullanılabilir her veterinerde satılır (enjektöre çekip 70-80 tl isterlerse almadan çıkın başka veterinere gidin ilacın kutusu zaten o kadar)

enrofloksasin temin edemezseniz eczaneden bactrim şurup alabilirsiniz ancak bu reçetesiz satılmaz

Geri