İshal olan muhabbet kuşu

bilememben

iyikus.com Üyesi
Merhaba.
Yeni aldığım muhabbet kuşum ishal olmuş.
Dün yaptığı dışkıların 2-3 tanesi normaldi ancak bugün hep sıvı durumdaydı.
Bir ara sadece su vardı, hiç katı bir şey yoktu, şimdi de azıcık katı görünümü var.
Yeni geldiği için stresten olabileceğini düşündüm ama geçmesi gerekmez miydi? Probiyotik vs. yoktu evde, sipariş ettim. Yapabileceğim başka ne vardır?
Fotoğraf: https://i.hizliresim.com/hvpkuwb.jp...N*MTczOTQwMTI4Mi4zLjEuMTczOTQwMTI5OC40NC4wLjA.

Merhaba.
Yeni aldığım muhabbet kuşum ishal olmuş.
Dün yaptığı dışkıların 2-3 tanesi normaldi ancak bugün hep sıvı durumdaydı.
Bir ara sadece su vardı, hiç katı bir şey yoktu, şimdi de azıcık katı görünümü var.
Yeni geldiği için stresten olabileceğini düşündüm ama geçmesi gerekmez miydi? Probiyotik vs. yoktu evde, sipariş ettim. Yapabileceğim başka ne vardır?
Fotoğraf: https://i.hizliresim.com/hvpkuwb.jp...N*MTczOTQwMTI4Mi4zLjEuMTczOTQwMTI5OC40NC4wLjA.
Ensesine,cere üstündeki tüylere ve gaga çevresindeki tüylere baktınızmı ? Diken gibi tüy kapsülleri varmı ? Belki verdiğiniz tohumlarla tüye sokmuş olabilirsiniz,tüy döneminde kuşun dışkısı bozulur.onun haricinde üşütmede olabilir,yemlerin skt tarihini kontrol ettizmi ? Yumurtalı mama veriyormusunuz ? Yumurtalı mamada içinde nijer tohumu ve yağllı olduğu için,sebze ve meyvede dışkıyı bozabilir ishale sebep olabilir.
Grit kuş kumu veriyormusunuz ? Kafesi eski yada boyası dökük bir kafesmi ? Eğer öyle ise zehirlenmeye sebep olsbilir.Evde teflon adı verilen kuşlar için toksik ve zehirlenmeye sebep olacak bir mutfak araçları kullsnıyormusunuz ? Kuş hava akımına maruz kaldıysa buda üşütme kaynaklı olabiliyor.
Bir sürü varsayım var en doğrusu yukarıda selçuk hocamızın söylediği gibi probiotik kullanmaktır.

Son düzenleme:
kuşumla yeni muhabbet kuşumun kafesini birleştirmiştim çünkü ishal dışında hasta da görünmüyordu, ishali de düzelmiş gibiydi. suluğa probiyotik, vitamin koydum 2 gündür. bugün yine fazla ishal şeklinde yapıyor, düzelmedi. başka ne yapabilirim? :(

Evet düzelecek gibi görünüyor. Kabarma halsizlik sürekli uyuklama olmadığı sürece endişelenmeyin.

kuşumla yeni muhabbet kuşumun kafesini birleştirmiştim çünkü ishal dışında hasta da görünmüyordu, ishali de düzelmiş gibiydi. suluğa probiyotik, vitamin koydum 2 gündür. bugün yine fazla ishal şeklinde yapıyor, düzelmedi. başka ne yapabilirim? :(

Stres yapacağı bir durum var mı ? Hayvan stresli sanki. İlaç başlamak yerine 1-2 gün probiyotikle devam edip gözleyelim.

Geri