İshal Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan esnas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esnas

iyikus.com Üyesi
merhaba 9 senedir benimle olan erkek bir muhabbet kuşum var. 1 aydır. hasta . neşesi iyi halsizliği yok ama dışkısı bu şekilde sizce nasıl bir tedavi uygulamam gerekiyor ? kuş tüyde bu arada :(

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-05-12 at 11.20.21.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-12 at 11.20.21.jpeg
    178.8 KB · Görüntüleme: 22
  • WhatsApp Image 2021-05-12 at 11.20.22 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-12 at 11.20.22 (1).jpeg
    242.6 KB · Görüntüleme: 20
  • WhatsApp Image 2021-05-12 at 11.20.22.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-12 at 11.20.22.jpeg
    201.5 KB · Görüntüleme: 20
3 gün entrobac gibi probiyotik ve elektrolit desteği vermenizi öneririm. Sonrasında B vitamin desteği sunabilirsiniz haftada 2-3 gün...

Probiyotik sonrası istişare yapılır?

Oyla 0
Bakteriyel tabanlı gözükmüyor. Kaybettiği sıvıyı elektrolit ve ishale neden olan barsak düzensizliğini probiyotikle hafifletelim.

Üşütme ve bazen besin kaynaklı ishaller görülebilir. Duruma göre tekrar değerlendiririz.

Oyla 0
merhaba maalesef hala bir iyileşme yok. dışkı analizi mi yaptırsam ? istanbul / pendik de oturuyorum buradaki veterinerlere sordum bilgisi olan yok. sizce ne yapıyım arkadaşlar. :(

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-05-19 at 00.07.21.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-19 at 00.07.21.jpeg
    355.3 KB · Görüntüleme: 16
Oyla 0
O bölgede yaşayan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Veterinere başvurmak elbette daha iyi olacaktır

Oyla 0
inşallah buradan arkadaşlar yardım olur. çünkü gerçekten bilgim yok bu konularda

Oyla 0
musait olan arkadaşlar resimdeki dışkı hakkında bilgisi olan varmı?

Oyla 0
musait olan arkadaşlar resimdeki dışkı hakkında bilgisi olan varmı?
Özm laboratuvarı var. Kuşunuzun dışkısını gönderebilirsiniz, dışkı analizi yapıyorlar. Kendilerine yarın ulaşın.
analiz yaptıramıyorsanız ilaç önerisinde bulunabilecek yetkinliğe sahip değilim maalesef, deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Oyla 0
dışkıda acil tedavi gereken bakteriyel bi durum göremedim. ancak 1 aydır devam etmesi ve probiyotik, elektrolit vb çözüm sağlamaması hafif müdahale gerektirir bence. elinizde hangi ilaçlar var ?

Oyla 0
sulphamezathine - sitraks - Röhnfried Gervit-W Multivitamin Takviyesi- B vitamini var

" dutch care 4 Dutch Salmo Stop 10 Gr (salmonella), (ecoli) Ve Bakteriyel Enfeksiyon Için salmostop101 " bıu ilaçtan satın aldım ama hala elime ulaşmadı beklıyorum.

Röhnfried Elektrolyt 3plus Kombine Elektrolit satın aldım bi de bunu deneyeceğim.

Hocam bende anlamıyorum. bir gun iyi dışkısı birgun böyle sulu. kafesi kemiriyor sarı pirinç kafes almıstım acaba diyorum kemirirken o mu yapıyor. aspur veriyorum 5-6 gundur ona da devam ediyim mi ? yoksa yeme mi geçiyim ?

Oyla 0
sulphamezathine - sitraks - Röhnfried Gervit-W Multivitamin Takviyesi- B vitamini var

" dutch care 4 Dutch Salmo Stop 10 Gr (salmonella), (ecoli) Ve Bakteriyel Enfeksiyon Için salmostop101 " bıu ilaçtan satın aldım ama hala elime ulaşmadı beklıyorum.

Röhnfried Elektrolyt 3plus Kombine Elektrolit satın aldım bi de bunu deneyeceğim.

Hocam bende anlamıyorum. bir gun iyi dışkısı birgun böyle sulu. kafesi kemiriyor sarı pirinç kafes almıstım acaba diyorum kemirirken o mu yapıyor. aspur veriyorum 5-6 gundur ona da devam ediyim mi ? yoksa yeme mi geçiyim ?

maşallah veteriner kliniği gibi olmuş :) ancak dışkıda salmostop kullanımıni gerektiren bir durum yok şu an

sitrax ve sulphamezathine en son ne zaman kullandınız?

Oyla 0
ilk sitraks kullandım sonra sulphamezathine ( 7 gün kullandım ) ilk hasta oldugunda yani 1 ay önce falandı sanırım.

hocam hic sorma 9 senede ilk defa hasta oldu kuşum o yuzden kim ne dediyse aldım kuruma hastalıgı icin olan biteral bile yazdırdım doktora kalsın kenarda diye :)

Oyla 0
ilk sitraks kullandım sonra sulphamezathine ( 7 gün kullandım ) ilk hasta oldugunda yani 1 ay önce falandı sanırım.

hocam hic sorma 9 senede ilk defa hasta oldu kuşum o yuzden kim ne dediyse aldım kuruma hastalıgı icin olan biteral bile yazdırdım doktora kalsın kenarda diye :)

kuşta zayıflama yoksa ve neşesi yerindeyse kuruma kelimesine takılmayın, kullandığınız ilaçlar sonrası geriye aşağıdaki üç ihtimal kalmış zaten. her halukarda salmostop gerektiren ağır bakteriyel bir durum gözükmüyor, kekik gibi bitkisel desteklerle bile çözülebilir belki

- bağırsakta lokalize anaerobik bakteri (biteral)
- mantar ( flukonazol kullanır)
- enfeksiyon içermeyen böbrek rahatsızlığı

Oyla 0
hocam siz kekik veriyorum yazmıştınız bir kaç konuda onu nasıl veriyorsunuz ? 100 ml suya göre.. sizce ben nasıl bir yol izliyim..

Oyla 0
hocam siz kekik veriyorum yazmıştınız bir kaç konuda onu nasıl veriyorsunuz ? 100 ml suya göre.. sizce ben nasıl bir yol izliyim..

ben hazır mix ürün kullanıyorum. sağ üstteki arama butonuna "kekik" yazıp "sadece başlıklarda ara" seçeneğini işaretlerseniz çok sayıda yazı var. 2-3 gün bitkisel destek sonrası düzelme olmazsa diğer ilaç seçeneklerini düşünebilirsiniz, bu benim yorumum tabi ki

Screenshot_20210519-232300_Samsung Internet.jpg

Oyla 0
peki hocam bu kekik suyunu 1 gün mü veriyim ? yoksa her gün tazeliyip 2-3 verebilir miyim ?

Oyla 0
merhaba 9 senedir benimle olan erkek bir muhabbet kuşum var. 1 aydır. hasta . neşesi iyi halsizliği yok ama dışkısı bu şekilde sizce nasıl bir tedavi uygulamam gerekiyor ? kuş tüyde bu arada :(
Bence isal değil kuruluk hastalığına yakalanmış olabilir .Lütfen kuşun göüsündeki kemiğe bak eğer sivri ve simsiyah ise kuruluk hastalığıdır. VE eger öyleyse durum çok ciddi ve acildir erken teşhis koymak önemlidir eğer zamanında doğru teşhis konulmazsa kuş yaşamını yitirebiliyor.AMA BUNU VETERİNERE GÖTÜR EN İYİSİ BU

Oyla 0
Geri