İshal ve kusma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nehirbilal

iyikus.com Üyesi
Merhaba
3 yaşında muhabbet kusumuz var yaklaşık 3 aydır ishalini geciremiyoruz yakınlarımız da kanatlı uzmanı veteriner olmadığı için destekte alamadık dün kusma hareketi başladı sıvı çıkardı ara ara online araştırarak bir sürü takviye alıp denedim ama fayda etmedi bir türlü dışkı resminide ekliyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG-20240531-WA0001.jpg
    IMG-20240531-WA0001.jpg
    195.3 KB · Görüntüleme: 18
Flagyl yazdırdım triflucan la beraber alacağım bactirim i cuma akşam baslamistim şimdi nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim

Bactrim in 4. günü bugün değil mi? Yarın flagy ye geçiş yapabilirsiniz. Sabah akşam ağızdan birer damla veya yarım dolu suluğa 8 damla civarı ekleyiniz.

Evet, dediğiniz şekilde de kullanabilirsiniz ancak zaten gerekli süresi hemen hemen doldu. Sadece yarın sabah bir damla daha veriniz bactrimi. Flagy de peşine verilebilir sorun olmaz.

Koksidiyoz ihtimali yüksek. Ve eşlik eden başka sorunlarda olabilir. Dışkı tahlili yapan bir veterinere götürürseniz daha net teşhis konulabilir..

ben olsam bactrimi bir süre daha aynı şekilde kullanırim ilk yazdığim gibi. duruma göre on güne kadar kullanılabilir

flagyl şimdilik ağızdan günde 1 damla verilebilir, kullanmadan önce çalkalayınız. duruma gore 7 güne kadar kullanilabilir

iki ilaç aynı anda kullanılabilir

kafesteki kum , gaga taşı vs çıkarilmalı. musluk suyu kullanılmamalı
bactrimin etkisini azaltır

Gecen hafta cumadan saliya kadar bactrim sabah akşam, çarşambadan itibaren sabah bactrim akşam flagyl verdim. Bugün 3. Flagyl vereceğim dışkı resmini paylaşıyorum fakat şöyle bir gelişme var sürekli uyku halinde değil otmeyede başladı tekrar ilerlemede var yani bir şekilde bundan sonraki süreçte nasıl devam edeyim. Triflucan da almıştım oda var yani

Ekli dosyalar

• IMG-20240607-WA0003.jpg
    IMG-20240607-WA0003.jpg
    132.6 KB · Görüntüleme: 7
Biraz daha toparlanmasına sevindim ama dışkılar hala kötü görünüyor. Biraz daha toparlaması gerekird.i

Kendisi gibi hastalığıda biraz inatçı sanırım veterinerede götürdük aynı ilaçları söyledi flagly ile 5 günü tamamlayip sonra bir probiyotik ve vitamin takviyesi yapıp bir 5 gun sonrasında triflucan vermemi söyledi sizce doğru bir yontemmi

Kendisi gibi hastalığıda biraz inatçı sanırım veterinerede götürdük aynı ilaçları söyledi flagly ile 5 günü tamamlayip sonra bir probiyotik ve vitamin takviyesi yapıp bir 5 gun sonrasında triflucan vermemi söyledi sizce doğru bir yontemmi
Verilebilir evet. Her yönden eleme yapılmış olur.

Merhaba
3 yaşında muhabbet kusumuz var yaklaşık 3 aydır ishalini geciremiyoruz yakınlarımız da kanatlı uzmanı veteriner olmadığı için destekte alamadık dün kusma hareketi başladı sıvı çıkardı ara ara online araştırarak bir sürü takviye alıp denedim ama fayda etmedi bir türlü dışkı resminide ekliyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Aynı durum bende de vardı sulphamazatin kullanıyorum son durumu ekleyeceğim. Bir veteriner bulursanız almanızı tavsiye ederim boyalı ishal gibi gözüküyor ben fayda gördüm. Kusma hareketi ne sıklıkla yapıyor? Kursak mantarı da olabilir ya da belki de dışkıdan kaynaklı sindirimde sıkıntı varsa ki var gibi gözüküyor geğiriyordur. Önce sindirimin düzelmesi lazım sulphamazatin iyi geleceğini düşünüyorum bulursanız kullanımını yazarım

Ben çok uğraştım bu tarz dışkılarla öyle kolay kolay geçmiyor.. Ama imkansızda değil tabi :) Biraz bütünsel yaklaşmak gerekiyor konuya. İlk başta bakım şartlarını gözden geçirmek gerekiyor. İyi bir yem kullanmak şart. Suyunuda günlük tazelemek gerekiyor. Tabi çeşme suyu olmaması lazım. Ve suluğuda yıkamak lazım her seferinde.. Kafes telleri oksitlenmişse kafesi yenilemek gerekir.. Biliyorsunuz ağzıyla sürekli tellere tutunarak geziyorlar.. Kafes hijyenide önemli bir konu.. Yem haricinde ek sebze yeşillik vermek gerekiyor. Ne kadar iyi beslenirse bünyesi o kadar güçlü olur. Yeşillik ve sebzeleride iyice yıkamak önemli. Vitamin mineral takviyeleride düzenli kullanılması lazım. Kuş kumu kullanılıcaksa karbonatlı suyla yıkadıktan sonra kullanmak gerekir.. Dal darılarda çok sağlıklı olmuyor. Ya hasat zamanı yerli üreticilerden almak lazım yada hiç kullanmamak.. Bunları yazıyorum çünkü hastalık etkeni olabilecek şeyleri düzeltmek çok önemli. Yoksa etkili bir tedavi yapmak mümkün olmaz..

Daha önce yazdığım gibi koksidiyoz ihtimali yüksek buna yönelik etkili bir ilaç kullanmak lazım. Bactrimin antikoksidiyel özelliğide var ancak tam olarak etkili olmuyor bu hastalıkta. Toltrazuril etken maddeli bir ilaç daha faydalı olur. Bunun haricinde karaciğer yağlanması olma ihtimali var kuşta. Dışkılardaki safra artışı karaciğer sorunlarının bir semptomu. Kuşun kilosunu hassas tartı ile tartmakta fayda var. Eğer yağlanma varsa buna yönelik uygulamalar yapmak gerekir..

Ve iyi bir yeme geçin garden mixin sade yemini yada brawo 302 yemi tavsiye ederim. Diğer üstte yazdığım bakım konularınıda gözden geçirin. İlaç kulalnımları bittiğinde tekrar değerlendirme yaparız. Bir yol haritası çıkarırız. Bu arada kuşta gözlemlediğiniz başka hastalık belirtileri varsa onlarıda yazın mutlaka..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri