İshal ve uçamıyor

Erdem AYYILDIZ

iyikus.com Üyesi
Dişi muhabbet kuşum geçen gün 2 yaşını doldurdu. Son bir kaç gündür hafif ishali vardı ama hal ve haraketlerinde bir sıkıntı yoktu. Uçmasında da 2 gün öncesine kadar bir sıkıntı yoktu ki dün akşam çıkarttığımda parmağıma alıp bıraktığımda doğrudan aşşağıya doğru ( genelde yere) çarpmadan iniyordu. Başka bir yere konmaya çalıştığında ise 1-2 kere istediği yere konamadı. Uçtuktan sonra çok titremeye başlıyor. Genel olarak neşesinde bir sıkıntı göremeyorum. 1 hafta önce tüy döküyordu şu an çok dökmüyor. Durum bu şekilde dışkısının ve kendinin resimlerini bırakıyorum hepsini az önce çektim.3225A7D4-3CCE-4434-92EA-1A452A22FAFD.jpeg63E71157-C0DC-4668-8343-60D67B8C8AE0.jpegimage.jpgimage.jpg

Kuşun ucamama sebebi yetersiz kondisyonda olmasi + yağlı bir vücut sorunu gibi görünüyor. Ağırlığını kaldıramıyor anlaşılan. Dışkılar fena sayılmaz, iç parazit için varsa elinizde bir ürün kullanabilirsiniz. Sitraks, nilverm olabilir

Kuşun ucamama sebebi yetersiz kondisyonda olmasi + yağlı bir vücut sorunu gibi görünüyor. Ağırlığını kaldıramıyor anlaşılan. Dışkılar fena sayılmaz, iç parazit için varsa elinizde bir ürün kullanabilirsiniz. Sitraks, nilverm olabilir
Bu yağlarından ne yaptıysam kurtulamadım. Bazen uçması için kendim alıp bırakıyordum hatta. Kafesinde akıllı yemlik vardı oradan çok yediğini farkettiğim için normal yemliğe geçtim. Yağları için benim yapabileceğim ekstra bir şey var mıdır? Sitraks veya nilverm i nereden temin edebilirim en kısa sürede alıp kullanabilirim.

Öncelikle kafesin mutlaka değişmesi lazım oksitlenmiş artık. Vitamin mineral takviyesi yapıyormusunuz?
Önerebileceğiniz büyüklük açısından sıkıntı çekmeyeceği ve fiyat açısından makul bir kafes var mı acaba? Yoksa alacağım kafesin en-boy oranları vs oluyor sanırım. Hangi büyüklük idealdir?

Geri