ishal

Strbrkr

Yeni Üye
1yaşında erkek muhabbetkuşum üç gündür ishaldi 26 haziranda veterinere götürdüm. Veteriner sadece elinde bakarak ecoli dedi ve Killoxacin, probiyotik ve vitamin yazdı. 4 gün antbiyotik, 5 gün entrobac dün de btamin forte verdim ama dışkısınınsulu kısmı hala fazla. Kafesi sirkeyle temizlerdim şimdi Virkon s kullanmaya başladım.Enerjisi yerinde.Dal darı çok yiyor. Ayrıca Munich vet alfamin aldım. vitaminden ne kadar sonra başlamalıyım , aynı anda gaga taşı sebze,meyve vs verile bilir mi?

Ekli dosyalar

• 20260704_103659 (2).webp
    20260704_103659 (2).webp
    854 KB · Görüntüleme: 3
Geçmiş olsun. Alfamin bir antibiyotik değil, asitliği düzenleyici ve koruyucu bir yem katkı maddesidir yani takviyedir. Bundan dolayı her an başlayabilirsiniz sakıncası olmaz. Lakin tedavi etme konusunda faydası zayıf kalacaktır. Bu gibi ürünler hastalık gözlemlenmeden, koruyucu maksatla kullanılıyor daha çok. Temelde sadece pH (asitlik) dengesini düzenlemek için tasarlanmıştır. Asidik ortam yaratıldığında zararlı bakteriler bir seviye baskılanabilir, sindirim florasını desteği olur.

Gece karanlıkta şu içmediği için heralde sabahları dışkısı düzgün oluyor sonra tekrar sulu yapıyor.. Şu anda da düzgün yapıyor Btamin forte ya da elektrolit vs alakası olabilir mi?Kuştan anlayan veteriner yok.Sadece antibiyotik, sonra probiyotik verip saviyorlar.

Geri