İshalin asıl sebebi ne olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haleee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eczaneden ilacı alıp suyuna ekledim ama ısrarla su içmiyor yem yemiyor. ve videodaki gibi ses çıkarıyor.
veterineri de aradım durumu izah ettim ama çok sert ve olumsuz konuştu. hiçbir şey işe yaramadı derseniz kendi yaptığım karışım ilaçlardan kargolarım dedi ben de kullandığımız ilaçları kuşun şuanki durumunu ve dışkı resmini wpden atayım ona göre ilaç yollarsınız dedim fotoğrafla olacak iş değil ben 25 senedir bu işi yapıyorum öyle resimle falan olmaz dedi. kuşum şuan yola dayanır mı bilmiyorum dedim o sizin bileceğiniz iş dedi.
ben şuan çok çaresiz hissediyorum ya..

Ekli dosyalar

• IMG-20250623-WA0004.jpg
    IMG-20250623-WA0004.jpg
    266.1 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG-20250623-WA0005.webp
    IMG-20250623-WA0005.webp
    286.3 KB · Görüntüleme: 7
eczaneden ilacı alıp suyuna ekledim ama ısrarla su içmiyor yem yemiyor. ve videodaki gibi ses çıkarıyor.
veterineri de aradım durumu izah ettim ama çok sert ve olumsuz konuştu. hiçbir şey işe yaramadı derseniz kendi yaptığım karışım ilaçlardan kargolarım dedi ben de kullandığımız ilaçları kuşun şuanki durumunu ve dışkı resmini wpden atayım ona göre ilaç yollarsınız dedim fotoğrafla olacak iş değil ben 25 senedir bu işi yapıyorum öyle resimle falan olmaz dedi. kuşum şuan yola dayanır mı bilmiyorum dedim o sizin bileceğiniz iş dedi.
ben şuan çok çaresiz hissediyorum ya..
Dışkı kötü.
Veteriner ne gibi sert konuştu

Dışkı kötü.
Veteriner ne gibi sert konuştu
wpdan kullandığımız ilaçları ve detaylı semptomların ve dışkı fotosu paylaşmayı teklif ettim. randevu dışında wpdan öyle bi hizmet yok dedi. şuanki semptomların söyledim ben bir karışım yapar yollarım dedi. hangi ilacı yollayacaksınız diyince söylemedi ben 25 senedir bu işi yapıyorum falan demeye başladı..

Ekli dosyalar

2 litre içme suyuna 5 gr karıştırılması öneriliyor. 100 ml için 0.25 eklemek gerekiyor. Bu da çay kaşığının yarısından az (tepeleme olmadan), ortalama 3 mercimek tanesi kadar eder yaklaşık. Ayrıca tollyamin forte ile verilmesi de öneriliyor!
teşekkür ederim ama şimdi ağzında beyaz tabaka yok, kusma yok, dışkıda-ağızda koku yok yine de bu ilacı kullanmam doğru mu

teşekkür ederim ama şimdi ağzında beyaz tabaka yok, kusma yok, dışkıda-ağızda koku yok yine de bu ilacı kullanmam doğru mu
kullanmanızı öneririm. Sebebi ise firma bu ürünü her 3 ayda bir 3 gün kür amaçlı verilebileceğini söylemesi. Bu şekilde bir başlangıç yapabilirsiniz. Yalnız bunu atlamayın;
Aşılama veya diğer tıbbi tedavilerle birlikte her zaman içme suyuna Med. Tollyamin Forte ekleyin (YOKSA BT AMİN FORTE DE OLUR). Bu şekilde ilaçların yan etkilerinden ve tüy hasarından kaçınabilirsiniz. Med. Tollyamin Forte'nin koruyucu etkisi kuşların karaciğeri için çok önemlidir!

İlacı kullanın gelişmeleri takip edelim..
ilacın 3.günündeyiz. ötmeye ve yem yemeye başladı ama bazı dışkılarında sindirilmemiş yem fark ettim. bu ilaç bitince de başa dönmeyiz inşallah

Ekli dosyalar

med dozajını yükseltin 5 damla hic bir etkisi olmaz en az 20 damla damlatın tedavi süresi 5 gün olsun
dıskıda yem görebilirsiniz bu sindirim problemi yasiyor anlamına gelir ayrıca kısa sürede gecicek bir durum da değil en iyi tedaviyi uygulasanız bile bu sürec bazen 1-2 ay sürebilir öncelık trico yu yok etmek trichomonas sindirim sistemini hedef aldiği için yem görme gibi durumlar normaldir tedavi bitsin cok iyi bir karaciğer destekleyici bir ürün kullanın avichol yada sedosin gibi

Son düzenleme:
ilacın 3.günündeyiz. ötmeye ve yem yemeye başladı ama bazı dışkılarında sindirilmemiş yem fark ettim. bu ilaç bitince de başa dönmeyiz inşallah
ilaç öncesi ve sonrasını da yorumlayalım dıskı resimlerini karsılastırarak

Dışkı daha şekilli belirgin yapışkanlığı azalmış
Sindirilmiş safra ve ürat ayrımı net
Kıvam doğal forma yaklaşmış
Sindirim sistemi tekrar çalışmaya başlamış

tedavi işe yarıyor gibi duruyor suanlık
Bağırsak hareketleri artmış
Yem alımı başlamış
Parazit yükü azalmış olabilir
Enfeksiyona bağlı yıkım hafiflemiş

ilaç öncesi ve sonrasını da yorumlayalım dıskı resimlerini karsılastırarak

Dışkı daha şekilli belirgin yapışkanlığı azalmış
Sindirilmiş safra ve ürat ayrımı net
Kıvam doğal forma yaklaşmış
Sindirim sistemi tekrar çalışmaya başlamış

tedavi işe yarıyor gibi duruyor suanlık
Bağırsak hareketleri artmış
Yem alımı başlamış
Parazit yükü azalmış olabilir
Enfeksiyona bağlı yıkım hafiflemiş
evet genelde ilaçlarla düzeliyor zaten ama asıl sorun ilacı bırakır bırakmaz sorunların tekrarlaması :( umarım bu sefer aynısı olmaz bakalım..

Geri