İshalin asıl sebebi ne olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haleee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haleee

Forum Sakini
Merhaba Muhabbet Kuşum ishal ve kendini kabartıyor. Daldarı dışında yem yemiyor ve sürekli uyumak istiyor. Dün de öterken sesinin biraz kalın çıktığını fark ettim ve biraz öksürür gibi yaptı. Severken de ağrısı var gibi sesler çıkardı, bir süre sonra sesi de hali de normale dönünce anlık bir şey sanmıştım ama bugün böyle oldu..Solunum yolu mu, soğuk algınlığı mı anlayamadım.
Şimdilik divitsol bağırsak düzenleyici ekledim suyuna fakat asıl sebebi ve tedavisi nedir yardımcı olursanız çok sevinirim.
Watch tcrjm4 | Streamable dün kaşınırken vik vik sesi çıkardığı hali
Watch unnamed | Streamable bu da bugün

Ekli dosyalar

Solunum sesi hala devam ediyormu? Kuşa daha önce kullandığımız ilaçların isimlerini ve kaçar gün kullandığımızı yazarmısın. Ona göre farklı etken madde önerelim..

Solunum sesi hala devam ediyormu? Kuşa daha önce kullandığımız ilaçların isimlerini ve kaçar gün kullandığımızı yazarmısın. Ona göre farklı etken madde önerelim..
Solunum sesi şuan yok zaten sürekli değil nadiren yapıyodu. Daldarı yedi artı bağırsak düzenleyici de iyi geldi gibi.
Aralık ayından beri birkaç kez hasta oldu o zamandan beri sırasıyla teknomezathine, bactrim, triflucan ve flagyl kullandık. çoğu 7 veya 9 gün kullandık diye hatırlıyorum sadece bactrim 5 gündü.
Bir de sitede iyot eksikliği de solunum problemi yapar diye gördüm iyot damlasına da mı başlasam acaba?

Ekli dosyalar

Solunum sesi şuan yok zaten sürekli değil nadiren yapıyodu. Daldarı yedi artı bağırsak düzenleyici de iyi geldi gibi.
Aralık ayından beri birkaç kez hasta oldu o zamandan beri sırasıyla teknomezathine, bactrim, triflucan ve flagyl kullandık. çoğu 7 veya 9 gün kullandık diye hatırlıyorum sadece bactrim 5 gündü.
Bir de sitede iyot eksikliği de solunum problemi yapar diye gördüm iyot damlasına da mı başlasam acaba?

Evet kuşlardaki solunum problemlerinin bir çoğu iyot eksikliği ile alakalı.. Ancak kuşta solunum sesi harici başka sorunlar yoksa bu geçerli. Kabarıklık halsizlik iştahsızlık gibi sorunlarda varsa o zaman iyotla alakalı olmuyor sorun. Daha çok bakteriyel fungal prozotoal yada paraziter olma olasılığı oluyor..

Siz kuşu bir kaç gün daha gözlemleyin. Ve kuşun genel durumu, dışkı resmi ve güncel videosunu hergün paylaşın. Bizde takip edelim fikir sahibi olmaya çalışalım. Gerekirse ilaç önerisi yaparız👍

Birde yanlış hatırlamıyorsam ivermectin ense damlası önermiştik size kaşınma sorunu için onu uygularsanız iyi olur. Kuş biraz rahatlar..

Evet kuşlardaki solunum problemlerinin bir çoğu iyot eksikliği ile alakalı.. Ancak kuşta solunum sesi harici başka sorunlar yoksa bu geçerli. Kabarıklık halsizlik iştahsızlık gibi sorunlarda varsa o zaman iyotla alakalı olmuyor sorun. Daha çok bakteriyel fungal prozotoal yada paraziter olma olasılığı oluyor..

Siz kuşu bir kaç gün daha gözlemleyin. Ve kuşun genel durumu, dışkı resmi ve güncel videosunu hergün paylaşın. Bizde takip edelim fikir sahibi olmaya çalışalım. Gerekirse ilaç önerisi yaparız👍
tamamdır şuan bağırsak düzenleyici toparlayacak gibi gözüküyor ama asıl sorun büyükse tekrarlayacak büyük ihtimalle. duruma göre yazacağım buraya

Birde yanlış hatırlamıyorsam ivermectin ense damlası önermiştik size kaşınma sorunu için onu uygularsanız iyi olur. Kuş biraz rahatlar..
siz önerdikten sonra mart ayında uyguladık biz onu 15 gün arayla 2 doz olmak üzere ama hala kaşınıyor böyle. vücudunun her yerine ulaşamadığı için bazı tüyleri bakımsız kalıyor onlara takıyor biraz da sıkıntıdan uğraşıyor olabilir malum hareketleri kısıtlı pek uğraşacak bi şeyi de yok :((

Dışkı rengi açık yeşil.. En son ne yedi?
Kuş kaç gram ağırlığında?
İyot alın eczaneden %2 lik.
Alınca haber verin.

Dışkı rengi açık yeşil.. En son ne yedi?
Kuş kaç gram ağırlığında?
İyot alın eczaneden %2 lik.
Alınca haber verin.
yemden farklı olarak en son cumartesi günü elma yemişti. sebze meyveyi bir gün arayla veriyoruz onun etki edeceğini sanmıyorum. Hassas tartıdan çok korktuğu için tartamıyoruz ama hafiflediğini gözlemledim. iyotu yarın alacağım..

Ekli dosyalar

Bugün çok halsizleşti vakit kaybetmeden bi ilaca başlasak mı???
50 ml suya 1 damla iyot katın. 2 gün art arda yenisini hazırlayarak verin.
İyotlu suyu da günde 2 kez yeniden hazırlayıp verin iyot uçucu çünkü. Örneğin sabah 7 de iyotlu su hazırladınız akşam 7 ye kadar sulukta kalsın,akşam 7 de yeniden hazırlayın.

Dışkıya gelirsek beyaz olması gereken ürat kısmının sarı ya da yeşil olması karaciğer ile alakalıdır. Karaciğer koruyucunuz var mıydı markası nedir kullanıyor musunuz?

Karaciğer ve böbrek için önerdiğimiz Powermax Powerchol var bütçeniz varsa onu almanızı öneririm. Onun içeriği güzel.
Ayrıca 15 günde 1 yetersiz.

bunu da alıp kullandık ama ya ürün bozuktu ya da yan etki yaptı hastalandı bıraktık sonra. tollyaminin içeriği biyoteknik multimineral ile çakışmasın diye bir hafta birini bir hafta birini veriyoruz. her hafta ikisini de verirsek fazla olmaz mı

bunu da alıp kullandık ama ya ürün bozuktu ya da yan etki yaptı hastalandı bıraktık sonra. tollyaminin içeriği biyoteknik multimineral ile çakışmasın diye bir hafta birini bir hafta birini veriyoruz. her hafta ikisini de verirsek fazla olmaz mı
Yan etki derken ne gibi bir durum oldu?

Geri