İştahı kesildi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aysenurk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aysenurk

Forum Sakini
Paşa hastaydı, tedavisini yaparken iştahı kesildi. 2-3 gündür boğazından adam akıllı hiçbir şey geçmedi. Elle besleme yapan hiçbir yer yok, ishali de ilerliyor. Kafayı yemek üzereyim artık. Üşüyor uyuyor. Nolur aç kalmaması için ne yapabilirim bir akıl verin. Kursağına o şeyi tek başıma sokamam zaten, bugün sipariş etsem bile en az 3 güne gelecek. Ölür mü kalır mı onu bile bilmiyorum. Yardım edin nolur. Bursada oturan ve onu tedavi edebilecek var mı?

Paşa hastaydı, tedavisini yaparken iştahı kesildi. 2-3 gündür boğazından adam akıllı hiçbir şey geçmedi. Elle besleme yapan hiçbir yer yok, ishali de ilerliyor. Kafayı yemek üzereyim artık. Üşüyor uyuyor. Nolur aç kalmaması için ne yapabilirim bir akıl verin. Kursağına o şeyi tek başıma sokamam zaten, bugün sipariş etsem bile en az 3 güne gelecek. Ölür mü kalır mı onu bile bilmiyorum. Yardım edin nolur. Bursada oturan ve onu tedavi edebilecek var mı?
Cay kasiginin ucu ile denediniz mi?

Bu tip durumlarda yumurta maması hazırlamalı, dal darı asmalı, yeşillik ve meyve seviyorsa onları da bulundurmanız gerekir.

Bu tip durumlarda yumurta maması hazırlamalı, dal darı asmalı, yeşillik ve meyve seviyorsa onları da bulundurmanız gerekir.
Denedim doğanay bey. Yemiyor hiçbir şey. Öyle bir zayıfladı ki... Göğüs kemiği elime batıyor tutarken, severken. Zaten uykulu. Hiçbir şey yapmıyor. Daldarı bile yemiyor artık. Ölmek istiyor sanki

Durumunuza çare olmaz ama az da olsa toparlatır belki bitki çayları. Kekik yada başka bir bitkinin çayını yapabilirsiniz Belki az da olsa iştahı açılır Bunun dışında aklıma birşey gelmiyor?
Ayrıca kuşun beslenmesi çok çok önemli. Kuşu kesinlikle beslemeniz lazım Elle besleme yapmaya çalışmışsınız, olmamış ama bence tekrar denemelisiniz. Belki yakınlarda ki bir petshopçu bile yapabilir. Çünkü bilince çok zor bir şeyi yok. Sadece yemek borusuna doğru mamayı sıkmanız lazım(Soluk borusuna sıkmamalısınız). bu videoda yemek borusuyla soluk borusunun ayrımını çok güzel göstermiş.

YouTube’dan bulduğum diğer videolar da bunlar. belki sizde yapabilirsiniz. Eğer hiçbir şekilde beslenmezse iyileştiremeyiz.
Kuşlarda Elle Besleme Nasıl Olmalı?
Mamayı hazırladıktan sonra içine varsa probiyotik katarsanız daha iyi olur bence ama yoksa çok az kuru maya da katabilirsiniz.

Son düzenleme:
Her şeyi denedim. O kadar inceldi ki tüyleri ayrılıyor böyle kuruyor resmen
Tecrubeli arkadaslar gerekenleri yazmis.
Melike Hanim in son yazdiklarini dikkate alip zorla da olsa bir cesaret elle beslemenizi oneririm.
Benim basima kulucka oncesi benzer bir ishal ve istahsizlik durumu gelmisti. Forumdan aldigim tarif ile kendim balla elektrolit yapip sorunu asmistim. Neredeyse sulugun 1/4 unu icmisti. Gozlerime inanamamistim.
Tekrar gecmis olsun. Acil sifalar.

Durumunuza çare olmaz ama az da olsa toparlatır belki bitki çayları. Kekik yada başka bir bitkinin çayını yapabilirsiniz Belki az da olsa iştahı açılır Bunun dışında aklıma birşey gelmiyor?
Ayrıca kuşun beslenmesi çok çok önemli. Kuşu kesinlikle beslemeniz lazım Elle besleme yapmaya çalışmışsınız, olmamış ama bence tekrar denemelisiniz. Belki yakınlarda ki bir petshopçu bile yapabilir. Çünkü bilince çok zor bir şeyi yok. Sadece yemek borusuna doğru mamayı sıkmanız lazım(Soluk borusuna sıkmamalısınız). bu videoda yemek borusuyla soluk borusunun ayrımını çok güzel göstermiş.

YouTube’dan bulduğum diğer videolar da bunlar. belki sizde yapabilirsiniz. Eğer hiçbir şekilde beslenmezse iyileştiremeyiz.
Kuşlarda Elle Besleme Nasıl Olmalı?
Mamayı hazırladıktan sonra içine varsa probiyotik katarsanız daha iyi olur bence ama yoksa çok az kuru maya da katabilirsiniz.
Kuşum yetişkin ve bu yavru kuşlar için. Uygun mudur sizce? @Doğanay Y. @Melike Gül

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220403_191035.jpg
    Screenshot_20220403_191035.jpg
    145.4 KB · Görüntüleme: 2
@aysenurk Hanım. Elle besleme maması alınız. Aparatı yoksa çay kaşığıyla yediriniz. Gagadan içeri sokmayacaksınız. Gagasına doğru tutun açınca yediriniz. İnanın yiyecektir deneyiniz lütfen. Birde elektrolitli su içiriniz aynı şekilde. Pekmezli yada ballı yapabilirsiniz. Önemli lütfen ihmal etmeyiniz.
...

Geri