Kabızlık..

GülşahM.

Veteran
Kızım 2 gündür dışkı yaparken zorlanıyor dışkıları şu şekilde poposundaki tüylere yapışıyor bir halsizliği yok görünür de zeytinyağı ile poposunu ovalamıştım rahat yapsın diye. Kabızlığın çaresi nedir ne yapmam lazım probiyotik dışında?

Ekli dosyalar

• 1000292105_480x640.webp
    1000292105_480x640.webp
    33 KB · Görüntüleme: 7
k vitamini içeren ürünler iyi geliyor genelde. Brokoli, roka, semizotu seviyorsa sunabilirsiniz.
Maalesef kuşumu kaybettim,egzotik kuş veterineri buldum ve muayene için gittiğimde veteriner durumun kritik olduğunu kitlenin bağırsaklara baskı yaptığını ve tek kurtuluşun ameliyat olduğunu söyledi. Ameliyat şansı ise yüzde 50 dedi.Yakın zamanda kızım eşini kaybetmişti veteriner stresin tümörü kötü etkileyebileceğini söyledi. Bitkisel ilaçlar verdi.Böyle olacağı belliydi yaklaşık 3 buçuk senedir kuşumdaki kitle yağ tümörleri için uğraşıyordum.Ama ona bakamadım yaşatamadım, Ankaradaki veteriner ameliyat önermemiş ilaç tedavisi ile yaşatmaya çalışıyordu,kitlesi iyi huylu denilmişti,son zamanlarında karnındaki kitle büyümüş morumsu renge bürünmüştü. 3 buçuk senedir lanet kitleyle yaşıyordu zaman zaman hastalık atakları geçirse de hiç böyle kötü olmamıştı birden dışkı yapmayı ve yemek yemeyi kesti. 5 yaşına girmesine sadece 1 ay kalmıştı.. Bu kadar erken yaşta neden kitlesi olmuştu bilmiyorum, Veterinerin verdiği ilaçlar karaciğer düzenleyicileri verdim o gün ama daha da fenalaştı zor nefes alıyordu. Bunun üzerine gece veterineri acil şekilde çağırdım sağolsun eve kadar geldi ve yatış istedim.Yarın iş çıkışı yanına gittim çok halsiz görünüyordu,elime alıp sevdim öptüm ve ben geldikten bir kaç dakika sonra elimde vefat etti ölmek için beni beklemiş... acaba veterinerde 1 gün kaldığı için bana darıldı mı kuş bilmiyorum zaten ölecek gibiydi keşke veterinere bırakmasaydım evde ölseydi diyorum. Bir de veterinerlere de güvenemiyorum benim bu forumda yolculuğum bitti arkadaşlar bir daha asla kuş bakmayı düşünmüyorum. Hem çok hassaslar hemde kuş veterinerleri az kimse anlamıyor. Hem bakamıyorum hem de hasta olduklarında mahvoluyorum. Kendimi suçluyorum çok üzgünüm. Bu forumda bu zamana kadar kuşumla ilgilendiğiniz çabaladığınız için size teşekkür etmek istiyorum. Doğanay hoca ve Selçuk hoca @Selçuk YÜKSEL @Doğanay Y. hiç bıkmadan hep ilgilendi. Ama ömrünü daha fazla uzatamadım. Suç benim.

Geri