Kaç Yaşında Çiftleşmeye Uygun Hale Gelir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kubilay

iyikus.com Üyesi
Merhabalar elimde bı tane dişi Pakistan papağanı var. Şuan için kuşum 1 yıl 10 aylık yani 2 yaşına 2 ay kaldı. Benim bildiğim bu tür 2 yaşında yavru vermeye hazır hale geliyorlar. Ama biraz gezip araştırma yaptım ve bir kişi kuşların 1 yaşında yavru vermeye uygun olduklarını söyledi. Acaba bu işin doğrusu nedir kaç yaşında yavru vermeye uygun olurlar? Bide benim kuşum çoğu şeyden korkar biraz ürkek bi kuş. Kafesinde oyuncak dahi yok çünkü oynamiyo. Tek kişiye alışkın o kişide sadece benim. Arada sırada deniyor yabancı kişilerle ama olmuyor sadece beni seviyor. Acaba erkek aldığımda erkekten korkma gibisinden bi durum söz konusu olabilir mi?

Pakistan papağanları konusunda uzman değilim ancak 3 yaş diyorlardı

Oyla 0
Pakistan papağanları üç yaşına kadar tam yetişkin tüylerine sahip değildir ve üç ila dört yaşında üreme girişimlerine başlamaları muhtemeldir.

Oyla 0
Merhabalar elimde bı tane dişi Pakistan papağanı var. Şuan için kuşum 1 yıl 10 aylık yani 2 yaşına 2 ay kaldı. Benim bildiğim bu tür 2 yaşında yavru vermeye hazır hale geliyorlar. Ama biraz gezip araştırma yaptım ve bir kişi kuşların 1 yaşında yavru vermeye uygun olduklarını söyledi. Acaba bu işin doğrusu nedir kaç yaşında yavru vermeye uygun olurlar? Bide benim kuşum çoğu şeyden korkar biraz ürkek bi kuş. Kafesinde oyuncak dahi yok çünkü oynamiyo. Tek kişiye alışkın o kişide sadece benim. Arada sırada deniyor yabancı kişilerle ama olmuyor sadece beni seviyor. Acaba erkek aldığımda erkekten korkma gibisinden bi durum söz konusu olabilir mi?
Dişi olduğundan emin misiniz DNA testi ile mi bakıldı?
Çünkü 3 yaşına kadar boynunda halka oluşabilir. Erkek olabilir.

Oyla 0
Hocam ben 3-4 kişiye sordum hepsi 3 yaşında tam verim alabilirsin diyo. Fakat biri 1 yaşında başlar dedi biri 1.5 - 2 yaşında baslar diyo. Halka konusunda çok tartışılıyor fakat benim bildiğim en geç 2 yaşına kadar çıkıyor. Bazıları 1 yaşında halka çıkar diyo bazıları 2 yaşında en geç halka çıkar diyo orasını tam bilmiyom ama kuşumun dışı oldunu tahmin ediyom. Çünkü belirttiğim gibi en geç 2 yaşına kadar çıkıyor halka ve yakınlarda bildiniz bı üretici var kuşu tutup alttan üreme organına baktı ve kuşun dışı oldunu söyledi.

Oyla 0
Bide 3-4 yaş demişsiniz ama 2 yaşında yavru alan Pakistan takımlar var acaba farklı bı tür ile karıştırmış olmayın mesela belki İskender papağanı ile karıştırmış olabilirsiniz ikiside şekil olarak aynı.

Oyla 0
Hocam ben 3-4 kişiye sordum hepsi 3 yaşında tam verim alabilirsin diyo. Fakat biri 1 yaşında başlar dedi biri 1.5 - 2 yaşında baslar diyo. Halka konusunda çok tartışılıyor fakat benim bildiğim en geç 2 yaşına kadar çıkıyor. Bazıları 1 yaşında halka çıkar diyo bazıları 2 yaşında en geç halka çıkar diyo orasını tam bilmiyom ama kuşumun dışı oldunu tahmin ediyom. Çünkü belirttiğim gibi en geç 2 yaşına kadar çıkıyor halka ve yakınlarda bildiniz bı üretici var kuşu tutup alttan üreme organına baktı ve kuşun dışı oldunu söyledi.
Üreme organlarından belli olmaz. Eğer halkasının çıkma yaşı geçmemiş ise DNA ile belli olur. Benim 3-4 yaş arasında halkası çıkan bildiğim Pakistan papağanları var. Üreme yaşı da zaten halkasının çıkmasıyla bağlantılı. Ne zaman cinsiyetinden tam anlamıyla emin olursanız(halkası çıkarsa ya da çıkmazsa) o zaman en doğru çiftleşme yaşı gelmiştir.

Oyla 0
Üreme organına dokundunu tahmin ediyorum. Çünkü ne yaptini söylemedi aldı eline baktı dışı oldunu söyledi ve şahsen ben inandım çünkü adamın uretimhanesi var ve bizi orda karşıladı inanmamak biraz garip olurdu. Hiç sorgulamadim.

Oyla 0
Sadece sizin yazdıklarınız beni suphelendiriyor çünkü herkes 1.5 - 2 derken siz 3 - 4 arası diyorsunuz şahsen kafam biraz karıştı.

Oyla 0
Bide erkek olsaydı konuşma gibisinden şeyler olurdu fakat hiç konuşmadı bu yaşına kadar çok denedim yüksek ihtimalle dişi. Boynunda falan ufak solgunbi halka var fakat bu dişilerde solgun renk belirgin olmaz ve erkeklerde belirgin açık parlak bı renkte olur kendi bilgilerime dayanarak bunun dişi oldunu söylüyorum.

Oyla 0
En iyisi bı kaç üretim yapan kişiden daha bilgi alayım ve sizide bildireyim
Tabi daha iyi olur.
Pakistan papağanlarını diğer papağanlardan ayıran halkasına göre cinsiyet anlaşılabiliyor. ( veya DNA ile) Dokunarak bakarak anlaşılmıyor.
Daha önce jako papağanım vardı şuan da macaw var. Onlarda halka gibi ayırt edici hiçbir özellik de yok. DNA haricinde anlaşılmıyor. Ben papağanıma DNA testi yaptırdım üreticiler de bilemiyor çünkü.

Oyla 0
Tabi daha iyi olur.
Pakistan papağanlarını diğer papağanlardan ayıran halkasına göre cinsiyet anlaşılabiliyor. ( veya DNA ile) Dokunarak bakarak anlaşılmıyor.
Daha önce jako papağanım vardı şuan da macaw var. Onlarda halka gibi ayırt edici hiçbir özellik de yok. DNA haricinde anlaşılmıyor. Ben papağanıma DNA testi yaptırdım üreticiler de bilemiyor çünkü.
Orasını bilemem ama gittimiz kişi bilgili birine benziyordu ve kaç yıllık kuş ureticisiydi ve o zaman inanmaktan başka çarem de yoktu. Ben Sakarya'da oturuyorum ve papağan işi yaygın değil yani DNA testi yapabileceğim yer hiç yok denecek kadar az.

Oyla 0
Hocam büyük ihtimalle 1.5 - 2 yaş civarı basliyolar. Az önce daha evvelden yavru alınmış bı çifte sahip olan birine sordum ilk yavruyu 2.5 yaşında yapmışlar şimdi de YouTube'da yavru videoları olan birinin videosunu izliyordum ve yorumlara baktığımda 1.5 - 2 yaş uygundur diyordu. Büyük ihtimal doğrudur. Sizin bildiniz şey olabilir tam verim alma zamanı. Çünkü bu kuşlar ilk yavrularda öğrenirler tecrübelenirler. Az önce konuştuğum biri de böyle demişti. Büyük ihtimal sizin bildiniz tam verim alma dönemi.
( Halka konusunda bişi diyemem sizin kusunuzda olmuş orası sizin bilceniz iştir.)

Şimdi sorduğum biri halka 1 yaşına geldikten sonra çıkar diyo yani benim bildigim gibi söylüyor bu durumda büyük ihtimalle benim kuşum dişi.

Oyla 0
Bu konuyu daha önce bende araştırmıştım, buraya da ekleyeyim. Ortalama 2 ile 3 yaş arasında geldiğinde tam yavru vermeye hazır oluyorlar. İyi beslenmiş da 1.5 - 2 yaş aralığında da yavru verebiliyorlarmış

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla 0
Geri