Büyük bir kafes alırsanız belki daha az dışarıya çıkmak ister. Eğer kafes büyük olursa içeride kanat çırpabilir. İki tünek arasında kısmen uçabilir. Buda dışarı çıkma isteğini azaltıcaktır. Birde kafesi yüksek bir yere konumlandırmanız gerekiyor. Muhabbet kuşları yüksekte tünemeyi oldukça sever. Eğer kafes yüksekte olursa buda dışarı çıkma isteğini azaltıcaktır yani kafeste daha mutlu olucaktır. Bütün bunlarla beraber en azından akşamdan akşama açılmalarıda gerekir onuda söyliyim.
Ele alıştırma konusu biraz zahmetlidir. Kuşun yaşı ilerlediği zaman ele alışmasıda zorlaşır. Ancak alışmaz diye birşey yok. Sadece zaman alıcaktır. Bunun en basit ve etkili taktiğini söyliyim size; kafes içerisinde yavaş hareketler ile parmak takibi yapın. Parmağınızı yavaşça kuşun ayaklarına doğru götürün. O kaçıcak siz aynı şekilde takip ediceksiniz. Günde bir kaç sefer yarım saatlik bu şekilde yapın. Yavaş yavaş parmağınızdan korkmamaya başlıyacak. Ve ilk başlarda parmağınıza tek ayağını atar daha sonraları iki ayağıyla çıkıcaktır. Parmağınıza ayak attığında yada çıktığında kımıldamayın o şekilde bekleyin bir süre. Ardından parmağınızdan bırakıp tekrar çıkması için parmak takibine devam edin. Böyle böyle alışıcaktır. Ben çok yabani ve korkak bir kuşu bu şekilde alıştırmıştım. Kuşun yaşıda oldukça fazlaydı. Hatta bu kuş kesinlikle alışmaz diyenler bile vardı
Yani sabırla ve ilgiyle alışmayacak kuş yok bana göre...