Kafasını sürekli yerde tutan ve hep uyuklayan, zor nefes alıyormuş gibi görünen kuş.

Ahmet Sy.

iyikus.com Üyesi
Merhaba, bir arkadaşımdan geçici olarak bakmak için aldığım 4 adet muhabbet kuşu besliyorum. Gelirken kafeslerin üzerine bir şey örtmedikleri için rüzgardan dolayı rahatsızlanmışlar. İlk geldiklerinde yeni ortamdan dolayı ve rüzgardan dolayı rahatsızlandılar ama vitamin falan verilince toparladılar.
Bir tanesinin kafası sürekli yerdeydi. Arkadaşımın söylediğine göre başka bir aileden o kuşu ve eşini kurtarmış çünkü diğer ailedeki küçük çocuk bu kafası yerdeki kuşu sürekli eliyle sıkıştırmış ve duyduğuma göre sanırım zarar vermişler. Bana geldiğinde hemen veterinere götürmek istedim ama hiç açık veteriner bulamadığım için ertesi sabah erkenden götürdüm.

Veterinere uçamadığını bu şekilde bir hikayesi olduğunu söyledim ama kendisi sadece ateşine baktı. 50 derece ateşi varmış. Videosunu falan gösterdim ve bana "ceyranda kalmış. Antibiyotikle yarın'a toparlar" dedi. 2 gün sonra daha kötü bir hal alınca tekrar götürdüm ama veterinerde hareketli olduğundan dolayı "kötü olsa böyle hareket etmez. B vitamini ile iyileşir." dedi. Ben med tolyamin forte adında kaliteli olduğunu düşündüğüm bir vitamin aldım. Şu an pazartesiye kadar düzelmez ise başka bir veterinere götürmeyi düşünüyorum.

Ölecek diye çok korkuyorum. Daha önce yaşım küçükken gözümün önünde ölümüne şahit olduğum bir muhabbet kuşum oldu ve aynısı olmaması için aşırı dikkat ettim. Hatta bugün tüm kullandığı tünek, kafes, yemlik vb. şeyler sirkeli su ile dezenfekte edilidi.

Sizin önerileriniz nelerdir? İlk defa bir evcil hayvanı veterinere götürüyorum. Kanatlı tecrübesi olan ve tüm sorunlarıyla ilgilenecek bir veteriner nasıl bulabilirim? (götürdüğüm yerde ki veteriner 31 yıllık tecrübeye sahipmiş ve emekli olarak gittiğim yeri açmış. Belki ben yanlış düşünüyorumdur ama şahsen ilgili biri olmadığını düşündüm. )
İlk gittiğimde 80TL bir ödeme yaptım ve sonrasında bir ödeme istemedi. Sizce normal bir fiyat mı? (2 tane hap ve bir küçük şırınga dolusu antibiyotik ve birkaç damla da orada damlatıldı.)
İlk geldiğinde;

20220511_193949.jpg

Antibiyotik sonrası:

Screenshot from 2022-05-14 17-30-09.png

Dışkı resminin görüntü kalitesi biraz kötü ama tekrar isterseniz yarın ekleyebilirim;
Dışkı yeşilli, beyazlı ve sıvı kısmı açık yeşil.
1652551443670.png

Bugün yeni gördüm de kuş kendini yere sırt üstü yatırıyor ve tüylerini yolmaya çalışıyor. Göğsünün ön tarafını bayağı bir yolmuş çünkü derisi gözüküyor. Kanatlarınıda görüyorsunuz zaten. Hiçbir şekilde de uçamıyor. Eğer hiç ellemezseniz sürekli uyukluyor ama veterinere götürmek için yakalamak zorunda kaldığımda veya antibiyotik vermek zorunda kalırsam çok fena bir şekilde ısırıyor ve canlanıyor. Normalde de ısıran ve alışık bir kuş değilmiş. Elinizi yemlik için soktuğunuzda bile kaçmak için hali falan oluyor. Tabii ki sadece gerekli olduğu zaman rahatsız ediyorum.

Antibiyotikten sonra resimden de göreceğiniz gibi sanki daha da kötü oldu gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım? Antibiyotiği vereli 2 gün geçti ama sanki daha da kötüleşti ve veterinere götürünce hiçbir şey yok B vitamini dedi.

Aldığı antibiyotiklerin isimlerini ne yazık ki bilmiyorum. Nefes alırken biraz hırıltı çıkarıyor.

Video ve resimleri nextcloud ile yükledim;
Link:Nextcloud by Webo.hosting
Şifre:Ln0"Ea,-,w

Son düzenleme:
Merhaba, kuşun durumu hoş değil maalesef. Veteriner de pek işinin ehli olmayabilir. Aldığınız kumlu tünek yararlı ürünlerden sayılmaz ne yazık ki. Ahşap, ağaç tünek almak gerekiyor. Med tolyamin iyi bir b kompleks ve aminoasit vitamin. Ek olarak multi vit ve kalsiyum + d vit almanızı öneririm. Gerwit-v ve nekton msa / versele laga calci-lux olabilir.
Çok uzun süre böyle kalması, yerleşik bir sorun haline gelmesine neden olmuş olabilir. Merkezi sinir sistemini etkileyen bir problem gibi sanki sorunu :(

Merhaba, kuşun durumu hoş değil maalesef. Veteriner de pek işinin ehli olmayabilir. Aldığınız kumlu tünek yararlı ürünlerden sayılmaz ne yazık ki. Ahşap, ağaç tünek almak gerekiyor. Med tolyamin iyi bir b kompleks ve aminoasit vitamin. Ek olarak multi vit ve kalsiyum + d vit almanızı öneririm. Gerwit-v ve nekton msa / versele laga calci-lux olabilir.
Çok uzun süre böyle kalması, yerleşik bir sorun haline gelmesine neden olmuş olabilir. Merkezi sinir sistemini etkileyen bir problem gibi sanki sorunu :(
Şöyle bir yazı yazmışlar. Bende kuşların gerçekten tırnakları uzamış ve gagalarını sürekli plastik tüneklere sürttükleri için alayım dedim.
Kuşlar için, özel olarak üretilmiş kumlu yapısı sayesinde aşırı uzayan, zamanla acı veren tırnakların ve gaganın törpülenmesine yardımcı olan kumlu kuş tüneğidir.*
Şimdi bu tünekler hiçbir işe yaramıyor mu? Yaramıyorsa direkt olarak iade edeyim?

Multivitamin olarak gerwit alabilirim ama bu med tolyamin de multivitamin görevi görmez mi? Bu petshoptan alınan multivitamini hiç kullanmamalıyım değil mi? gerwit ve nekton msa yeterli olursa alıyorum çünkü versele laga biraz pahalı geldi. Bir de bunları hasta olan da ve sağlıklı olanlarda nasıl kullanmalıyım? Kusura bakmayın ben araştırdım ama pek konu hakkında bilgim yok. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Ekstra olarak diğer aldığım şeyleri de yazayım da eğer vaktiniz olursa doğru olur mu diye yazarsanız sevinirim. Hasta kuşu daha kötü hale getirmeyeyim;
  1. Röhnfried entroback probiyotik
  2. Powermax eko kuş mama(Sağlıklılar yer diye düşünüyorum ama ilk defa alıyorum ve daha önce hiç yememişler acaba hasta olan yer mi? )
  3. Rotipet Grit kum
  4. Goldwings nijer ve yulaf tohumu
  5. Gerwit -w multivitamin
  6. Nekton msa

Dışkının yeşil kısmı koyulaşmış. Sabah yem yediğini ve su içtiğini de tespit ettim. Sanki iyileşiyor gibi ama hala nefes alırken garip sesler çıkarıyor. Yukarıda yazdıklarımı ne şekilde vermeliyim?

Şöyle bir yazı yazmışlar. Bende kuşların gerçekten tırnakları uzamış ve gagalarını sürekli plastik tüneklere sürttükleri için alayım dedim.

Şimdi bu tünekler hiçbir işe yaramıyor mu? Yaramıyorsa direkt olarak iade edeyim?

Multivitamin olarak gerwit alabilirim ama bu med tolyamin de multivitamin görevi görmez mi? Bu petshoptan alınan multivitamini hiç kullanmamalıyım değil mi? gerwit ve nekton msa yeterli olursa alıyorum çünkü versele laga biraz pahalı geldi. Bir de bunları hasta olan da ve sağlıklı olanlarda nasıl kullanmalıyım? Kusura bakmayın ben araştırdım ama pek konu hakkında bilgim yok. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Multivitamin görevi görmez maalesef tek başına med tolyamin. Bu nedenle gerwit ve nekton msa mutlaka alınmalı. Tedavi sürecinde özellikle nekton msa oldukça işe yarayacaktır.
Ürünler geldiğinde kullanım şekilleri hakkında bilgi paylaşırım mutlaka.
Ekstra olarak diğer aldığım şeyleri de yazayım da eğer vaktiniz olursa doğru olur mu diye yazarsanız sevinirim. Hasta kuşu daha kötü hale getirmeyeyim;
  1. Röhnfried entroback probiyotik
  2. Powermax eko kuş mama(Sağlıklılar yer diye düşünüyorum ama ilk defa alıyorum ve daha önce hiç yememişler acaba hasta olan yer mi? )
  3. Rotipet Grit kum
  4. Goldwings nijer ve yulaf tohumu
  5. Gerwit -w multivitamin
  6. Nekton msa
1. Bu ürün iyi bir ürün. Olmasına sevindim. Mama tüketimi varsa öncelikle mamaya 0,3 g civarı eklenmeli. Çay kaşığının yarısından biraz daha az. Haftada 2 kez verilebilir.
2. Powermax mama ben sevmiyorum ancak kullanılabilir. Mama tarifinize göre sunabilirsiniz.
3. Grit kum marka fark etmez olabilir. Her zaman ayrı bir kapta kafeste olması lazım ve ayda 1 kez dökülüp yenilenmeli.
4. Ara ara verilebilirler, kullanımı uygun olur. Haftada 1 kez ayrı kapta ya da tükettiği yeme karıştırılarak verilebilir.
Diğer iki ürün de eklenirse hoş olacak :)
Gerwit suluktan ya da mamaya ilave edebilirsiniz. 100 ml suluğa 10-12 damla civarı yeterli olur.
Nekton msa haftada 1 kez mama ya da suya eklenebilir. 2 mercimek tanesi kadar ortalama yeterli olur.

Bu arada kullandığınız antibiyotiklerin ismini öğreniniz

Multivitamin görevi görmez maalesef tek başına med tolyamin. Bu nedenle gerwit ve nekton msa mutlaka alınmalı. Tedavi sürecinde özellikle nekton msa oldukça işe yarayacaktır.
Ürünler geldiğinde kullanım şekilleri hakkında bilgi paylaşırım mutlaka.

1. Bu ürün iyi bir ürün. Olmasına sevindim. Mama tüketimi varsa öncelikle mamaya 0,3 g civarı eklenmeli. Çay kaşığının yarısından biraz daha az. Haftada 2 kez verilebilir.
2. Powermax mama ben sevmiyorum ancak kullanılabilir. Mama tarifinize göre sunabilirsiniz.
3. Grit kum marka fark etmez olabilir. Her zaman ayrı bir kapta kafeste olması lazım ve ayda 1 kez dökülüp yenilenmeli.
4. Ara ara verilebilirler, kullanımı uygun olur. Haftada 1 kez ayrı kapta ya da tükettiği yeme karıştırılarak verilebilir.
Diğer iki ürün de eklenirse hoş olacak :)
Gerwit suluktan ya da mamaya ilave edebilirsiniz. 100 ml suluğa 10-12 damla civarı yeterli olur.
Nekton msa haftada 1 kez mama ya da suya eklenebilir. 2 mercimek tanesi kadar ortalama yeterli olur.

Bu arada kullandığınız antibiyotiklerin ismini öğreniniz
Aldığım vitaminler bölünerek yollandı. Ben şırınga ile çekiyorum. Med tolyaminden dün 13 civarlarında suluğuna 1.5ml kullandım ve bu sabah sanki durumu biraz daha iyileşmiş gibi.

Diğer vitaminleri de sıvı şeklinde gelirse kaç ml önerirsiniz?
Söyledikleriniz sadece hasta olan kuş için değil mi?
Petshoptan açık yem almışlar ve boşa gitmemesi için Nijer ve yulaf tohumunu sürekli karıştırmayı düşünüyordum. Doğru olmaz mı? Gerçi mama da aldım ama hepsini kafese koymayı düşünüyorum çünkü doğaları gereği hangisine ihtiyaçları varsa onlar zaten yer diye tahmin ediyorum. Açık yem bitince de bravo 302 almayı planlıyorum ama mama yeterli derseniz belki sadece mama ve açık yem ile devam ederim?

Bir de maydanoz, biberleri doğrayıp yemleri ile hafif karıştırdım ama pek yemediler. Hatta azcık çilek de verdim ama pek rağbet göstermediler.

Gerwit sıvı vitamin.
Bahsettiğim kullanımlar iki kuş içinde uygun olur. Yemle sebze karıştırmak yerine haşlanmış yumurtayla yapılan mamalar içerise ilave etmenizi öneririm. Maydanozu da az vermek gerekiyor.
inceleyiniz
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Geçici olarak bakmama rağmen gerçekten onlar için en iyisini yapmak için elimden geldiği kadar araştırmaya çalışıyorum ama internette muhabbet kuşları için her kafadan bir ses çıkıyor gibi bilgi var. O yüzden artık sadece bu forumdan bilgi almaya karar verdim. Umarım anneyi kurtarabiliriz.

Yazıları detaylıca inceledim ama bu vitaminleri kaç ml vermem gerektiğini bulamadım. Damlalığım olmadığı için şırınga kullanıyorum.

Gewit -w ve nekton msa kaç ml koymalıyım?

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Geçici olarak bakmama rağmen gerçekten onlar için en iyisini yapmak için elimden geldiği kadar araştırmaya çalışıyorum ama internette muhabbet kuşları için her kafadan bir ses çıkıyor gibi bilgi var. O yüzden artık sadece bu forumdan bilgi almaya karar verdim. Umarım anneyi kurtarabiliriz.

Yazıları detaylıca inceledim ama bu vitaminleri kaç ml vermem gerektiğini bulamadım. Damlalığım olmadığı için şırınga kullanıyorum.

Gewit -w ve nekton msa kaç ml koymalıyım?
İnsülin enjektörüyle 0,5 ml yaklaşık 9 damla oluyor.Msa ise 1 kg başına 1 gr öneriliyor.Ben 52 grama göre oranlamaya çalıştım fakat tam miktarı ölçmek zor oldu.1 gramlık ölçü kaşığını 1/20 oranında bölmek gerekiyor gibi.Bu şekilde 1 kez mamaya kullanmıştım.

İnsülin enjektörüyle 0,5 ml yaklaşık 9 damla oluyor.Msa ise 1 kg başına 1 gr öneriliyor.Ben 52 grama göre oranlamaya çalıştım fakat tam miktarı ölçmek zor oldu.1 gramlık ölçü kaşığını 1/20 oranında bölmek gerekiyor gibi.Bu şekilde 1 kez mamaya kullanmıştım.

Teşekkür ederim. En son götürdüğüm veteriner B vitamini takviyesi ver demişti ama miktarını söylememişti. Ben dün med tolyamin 1.5 ml kadar verdim ve durumu biraz daha düzeldi. Bugün tekrar 1.5ml verdim.

Aşırı kötü olmadığı sürece veterinere götürmek istemiyorum çünkü hiç ilgilenilmediğini ve çevremdekilerin pek muhabbet kuşu hakkında bilgili olmadıklarını websitelerinden ve kliniklerinden anladım.

Öğrendiklerimi gün gün bu şekilde kullanmam doğru olur mu?;

Hasta anne için;
  1. Pazartesi -> Med tolyamin 1.5ml
  2. Salı -> Neston msa bir çay kaşığının ucu ile suluğuna karıştırırım? Eğer sıvı gelirse 0.3ml? (Sipariş verdiğim yerde sıvı gibi görünüyordu.)
  3. Çarşamba -> Röhnfried entroback probiyotik çay kaşığının 1/4 kadar.
  4. Perşembe -> Gewit -w 0.9ml
  5. Cuma -> Temiz su
  6. Cumartesi -> Neston msa 0.3ml
  7. Pazar -> Med tolyamin 1.5ml
Sağlıklılar İçin;
  1. Pazartesi -> 2 damla elma sirkesi
  2. Salı -> Neston msa 0.2ml
  4. Perşembe -> Gewit -w 0.7ml
  5. Cuma -> Temiz su
  6. Cumartesi -> 2 damla limon

Teşekkür ederim. En son götürdüğüm veteriner B vitamini takviyesi ver demişti ama miktarını söylememişti. Ben dün med tolyamin 1.5 ml kadar verdim ve durumu biraz daha düzeldi. Bugün tekrar 1.5ml verdim.

Aşırı kötü olmadığı sürece veterinere götürmek istemiyorum çünkü hiç ilgilenilmediğini ve çevremdekilerin pek muhabbet kuşu hakkında bilgili olmadıklarını websitelerinden ve kliniklerinden anladım.

Hasta anne için;
  2. Salı -> Neston msa bir çay kaşığının ucu ile suluğuna karıştırırım? Eğer sıvı gelirse 0.3ml? (Sipariş verdiğim yerde sıvı gibi görünüyordu.)
  5. Cuma -> Temiz su
Sağlıklılar İçin;
  5. Cuma -> Temiz su
Forumdakilerin fikri nedir bu konu hakkında bilmiyorum ama kanatlı veterineri suluklarına sirke koymanın oldukça zararlı olduğunu söylüyor bağırsak florasına ( yanlış hatırlamıyorsam) zararlıymış o yüzden bence sirke kullanmayın sağlıklı kuşlar için böyle nir rutine gerek yok bana göre sadece haftada bir gün temiz su içmiş olacaklar haftada iki günü vitamin vs ye ayırmanız yeterli sağlıklı olanlar için yine veteriner hekim sürekli vitamin verip temiz su içmemenin de zararlı olduğunu söylüyor hasta olan kuş için zaten hocalarımız yorum yapmışlar. Umarım hemen iyileşir 🌼

Forumdakilerin fikri nedir bu konu hakkında bilmiyorum ama kanatlı veterineri suluklarına sirke koymanın oldukça zararlı olduğunu söylüyor bağırsak florasına ( yanlış hatırlamıyorsam) zararlıymış o yüzden bence sirke kullanmayın sağlıklı kuşlar için böyle nir rutine gerek yok bana göre sadece haftada bir gün temiz su içmiş olacaklar haftada iki günü vitamin vs ye ayırmanız yeterli sağlıklı olanlar için yine veteriner hekim sürekli vitamin verip temiz su içmemenin de zararlı olduğunu söylüyor hasta olan kuş için zaten hocalarımız yorum yapmışlar. Umarım hemen iyileşir 🌼

@Doğanay Y. @Malkoçoğlu @Afatsumi , limon ve sirke hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Hasta anne için;
  5. Cuma -> Temiz su
Sağlıklılar İçin;
  5. Cuma -> Temiz su
Med tollyamin için verilen ölçüler muhabbetler için uygun mu emin değilim açıkçası.Bana biraz fazla geliyor.Limon ve sirkeyi sürekli vermenize gerek yok.Çok nadir organik elma sirkesi veririm ben.Programınız biraz yoğun gibi.Msa haftada 1 kez öneriliyor.Entrobac vitamin içerikli bir ürün zaten,msa ve tollyamin verilirken aynı hafta gerwit vermezdim sanırım.Örneğin Tüy zamanı med ya da mutavit veriyorsam nekton-s i eliyorum o sürede.

Eğer Tollyamin ve msa olumlu etki ederse hastalık sürecine(msa+med+Entrobac)toparlayana kadar bu şekilde gidilip yeni bir program oluşturulabilir.Çeşitli sebze-meyvede beslenmeye eklenince yeterli oluyor diye düşünüyorum.Sağlıklı kuşlar içinde bu kadar dışardan desteğe gerek yok bence.İyi bir vitamin+probiyotik,dengeli ve zengin beslenme yetiyor.Tüy dönemi ya da hafif kırgınlık döneminde extra ürünler ben de kullanıyorum tabi.Belirgin B vit.eksikliği düşünülüyorsa med haftada 2 verilebilir belki bu sürede.

Msa’yi de şimdilik hepsine verebilirsiniz aslında.Ben de vitamin+probiyotiğe ek olarak bir ürün daha kullanıyorum şu sıralar.Ama genel olarak vitamin-probiyotik ve çeşitli sebze-meyve şeklinde bir program uyguluyorum ilk günden beri.Umarım yardımcı olmuştur.Son olarak msa sadece toz formunda var,likit gelmemeli.

Med tollyamin için verilen ölçüler muhabbetler için uygun mu emin değilim açıkçası.Bana biraz fazla geliyor.Limon ve sirkeyi sürekli vermenize gerek yok.Çok nadir organik elma sirkesi veririm ben.Programınız biraz yoğun gibi.Msa haftada 1 kez öneriliyor.Entrobac vitamin içerikli bir ürün zaten,msa ve tollyamin verilirken aynı hafta gerwit vermezdim sanırım.Örneğin Tüy zamanı med ya da mutavit veriyorsam nekton-s i eliyorum o sürede.

Eğer Tollyamin ve msa olumlu etki ederse hastalık sürecine(msa+med+Entrobac)toparlayana kadar bu şekilde gidilip yeni bir program oluşturulabilir.Çeşitli sebze-meyvede beslenmeye eklenince yeterli oluyor diye düşünüyorum.Sağlıklı kuşlar içinde bu kadar dışardan desteğe gerek yok bence.İyi bir vitamin+probiyotik,dengeli ve zengin beslenme yetiyor.Tüy dönemi ya da hafif kırgınlık döneminde extra ürünler ben de kullanıyorum tabi.Belirgin B vit.eksikliği düşünülüyorsa med haftada 2 verilebilir belki bu sürede.

Msa’yi de şimdilik hepsine verebilirsiniz aslında.Ben de vitamin+probiyotiğe ek olarak bir ürün daha kullanıyorum şu sıralar.Ama genel olarak vitamin-probiyotik ve çeşitli sebze-meyve şeklinde bir program uyguluyorum ilk günden beri.Umarım yardımcı olmuştur.Son olarak msa sadece toz formunda var,likit gelmemeli.
Ben hastalık sürecinde olduğu için biraz yoğun tuttum. Bir de uzun süredir düzgün yemek yedirmemişler. Sadece yavru aldığında yumurta maması ve ara sıra da sebze verilmiş. O yüzden bir eksiklikleri olmasın diye bu kadar yoğun tutmak istedim.

Gerçi diğer 3'ü sağlıklı göründüğü için yukarıdakini sadece bir hafta eğer eksiklikleri varsa toparlansınlar diye bir kereliğine yaparım ve bir dahaki haftalarda aşağıda yeniden düzenlediğim gibi yaparım?

Ben şimdi ekstra yulaf,nijer tohumu ve powermax mama da alıp vereceğim için sanırım dediğiniz gibi sağlık olanların vitaminlerini çok yüksek tutmama gerek yok ama hasta olanın programı bence iyi gibi duruyor çünkü gerçekten ölecek diye korkuyorum. Hala nefes alırken zorlanıyor, uyku hali ve tüy yolması hala durmadı.

Tekrardan düzenleme yaptım;
Hasta anne için;

2. Salı -> Neston msa çay kaşığının 1/4'ü
  3. Çarşamba -> Röhnfried entroback probiyotik çay kaşığının 1/4'ü
  5. Cuma -> Temiz su
  6. Cumartesi -> Temiz su
Sağlıklılar İçin;

2. Salı -> Temiz su
  4. Perşembe -> Gewit -w 0.5ml
  5. Cuma -> Temiz su
  7. Pazar -> Temiz Su

Evet dediğiniz gibi olabilir.İlk hafta biraz yoğun gidip sonrasında tekrar düzenlersiniz.Sirke ve limon vermeseniz olur,gene de karar sizin tabi.Yalnız dışkılar ve genel durumu kötü görünüyor ya :( umarım ilaçsız sadece katkılarla toparlayabilir.Sorun sadece üşütme değil yetersiz bakımda olabilir.Umarım sizden sonra da bu ilgi devam eder.Msa kendi sitesinde de haftada 1 önerilidiği için fazla olabilir diye düşündüm.Ama extra D vitamini takviyesi yapılmadığına göre sorun olmaz sanırım.Umarım çabucak iyileşir 🙏

Merhaba, sirke ve limon gerekli değil ancak düzenli olmasa da ara ara kullanılabilir.
Bazı ürünler karıştırılıp kullanılabilir. Örneğin tolyamin forte ve gerwit. Bu şekilde dönüşümlü kullanılabilir.

@Doğanay Y. @Malkoçoğlu @Afatsumi , limon ve sirke hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Sirkeyi limonu boşverde bu kuşun ciddi bir ilaç tedavisine ihtiyacı var. Konu çok uzamış o yüzden herşeyi okumadım. Kuş normalde hareketlimi? Yani boynunu hiç düzelttiği oluyormu? Yoksa sadece sabit dururkenmi kafasını eğiyor? Kuşu biraz hareketlendirip bir video çekermisin detaylı kontrol edelim. Videoyu youtube'a yükleyip linkini atarsan daha pratik olur bizim için...

Bunun dışında veterinerin verdiği antibiyotiği kaç gün kullandınız? Ve antibiyotiğin ismide çok önemli. Zira salmonella/sallabaş vakalarında hangi antibiyotiğin kullanıldığı çok önemli. Her antibiyotik etki etmiyor..

Sirkeyi limonu boşverde bu kuşun ciddi bir ilaç tedavisine ihtiyacı var. Konu çok uzamış o yüzden herşeyi okumadım. Kuş normalde hareketlimi? Yani boynunu hiç düzelttiği oluyormu? Yoksa sadece sabit dururkenmi kafasını eğiyor? Kuşu biraz hareketlendirip bir video çekermisin detaylı kontrol edelim. Videoyu youtube'a yükleyip linkini atarsan daha pratik olur bizim için...

Bunun dışında veterinerin verdiği antibiyotiği kaç gün kullandınız? Ve antibiyotiğin ismide çok önemli. Zira salmonella/sallabaş vakalarında hangi antibiyotiğin kullanıldığı çok önemli. Her antibiyotik etki etmiyor..

Kuş normalde de hareketsizmiş. İçeri elimi vs. soktuğumda ya da elimi fark ederse uçamasa da sanki az önce uykulu duran bir kuş değilmiş gibi birden hızlanıyor. Veterinere ayakkabı kutusunda götürüyorum ve kutu da onun kaçamayacağı ama nefes alması için büyük bir delik var. Gidene kadar oradan kaçmak için orayı bayağı bir yedi. Yarın videosunu atarım.

Veterinerin verdiği antibiyotiği ilk gün suluğuna koydum ve ertesi gün bozulur ve zarar verir diye döktüm. Ertesi gün suyunu içmemiştir diye direkt ağzından verdim. Antibiyotikten sonra fazla sakinleşti ama med tolyim aldıktan sonra azcık toparladı.

Antibiyotiklerin isimlerini bilmiyorum. Veteriner direkt olarak şırıngayla verdi.

Acıkınca yemek yiyip su içiyor ama sürekli kafası yerde ve bu durum uzun süredir devam etmiş. Hatta kafası yerde olmasına rağmen yavru vermiş. Bir de uçamıyor. Hikayesini okumadıysanız, küçük çocukların zarar vermesine ve korkutmasına maruz kalmış.

Merhaba, sirke ve limon gerekli değil ancak düzenli olmasa da ara ara kullanılabilir.
Bazı ürünler karıştırılıp kullanılabilir. Örneğin tolyamin forte ve gerwit. Bu şekilde dönüşümlü kullanılabilir.

Yani temiz su daha fazla gün olsun ve vitaminli su daha az olması daha iyi olur diyorsunuz. Hasta olanda da aynı şekilde mi? Bir de hastaya miktar olarak biraz fazla vermem doğru mudur?

Geri