Kafes boyanır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Benny .M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Benny .M

iyikus.com Üyesi
Elimde orta boy bir kafes var muhabbet kuşu beslemek için kullanmak istiyorum fakat boyaları soyulmuş boyamak istiyorum. Nasıl boyayabilirim zararı olur mu boyamasam?

Elimde orta boy bir kafes var muhabbet kuşu beslemek için kullanmak istiyorum fakat boyaları soyulmuş boyamak istiyorum. Nasıl boyayabilirim zararı olur mu boyamasam?

Boyalı kafes çok tercih edilen birşey değildir. Boyası soyulduysa pas da yapmış olabilir. O şekilde de kullanmanızı tavsiye etmem. Boyasız bir kafes alırsanız daha uygun olur diye düşünüyorum.

Boyamanız gerek çünkü boya altındaki metal, kuşların teması için uygun değil. Bu yüzden ya boyalı ya da galvaniz/pirinç kafes kullanılır. Ancak boyalı kafesin ömrü pek uzun olmuyor, paslanma ve dökülme yaşayabiliyor.

VOC içermeyen veya çok düşük miktarda barındıran bir boya kullandığınız sürece boyanabilir. VOC, organik uçucu maddeler. Kuşların solunum sistemi hassas olduğu için boyaların havaya saldığı uçucu maddeler onlara zarar verir.
Boyaların içerdiği VOC miktarına MSDS veya SDS üzerinden bakabilirsiniz.

Eğer boyada EN71-3 veya FDA food-contact safe sertifikası varsa da güvenilirdir, kullanabilirsiniz.

Yurt dışında direkt olarak bu amaçla üretilen ECOS, Rust-Oleum Painter’s Touch, Little Knights Paint gibi markaların boyaları var. Eğer bir şekilde alabilirseniz, Amazon üzerinden falan, bunları kullanabilirsiniz.

Kemirdikçe kalkar ama su bazlı akrilik boyalar bu dediğim şartları sağlayabiliyor. En güvenilir ve sağlamı ise fırın boya. Bunu yapacak bir atölye, usta bulabilirseniz en ideal yoldur.

Boya ucuz değildir diye düşünüyorum. Onun yerine kafes değişikliği yapın daha iyi. Trendyol,n11 gibi sitelerden salma çifthane kafes bakabilirsiniz fiyat da makul.

Geri