Kafes ve yuvalık temizliği

ismetyirtan

iyikus.com Üyesi
Herkese merhabalar,
2 gün önce çok şükür ilk yavrumu aldım. Diğer yumurtalar boş çıktı. Bu dönemde de kafes temizliği yapmamıştım hiç. Şimdi zamanı mıdır çok pislendi kafes. Dişiye bi etkisi olur mu? Ve yuvalıkta biraz pis öonu nasıl temizlemeliyim? Teşekkürler.

Çözüm
Ben de ilk yavrumu 10 gün önce aldım.
Bu dönemde ustalarımdan öğrendiklerimi aktarayım?
Ben kafesi sürekli temizledim (iki günde bir)
Yuvalığı 10. Günde yerinden çıkartarak temizledim.
Yerinden çıkarmadan sadece folluğu çıkartarak yapmak gerekiyormuş.
Yedek folluk olursa ( ben yarın alıyorum) temizi tak ,talaşı koy, yavruyu aktar işlem tamam.
Eldiven kullanmak gerekiyor yavruya koku sinmesin diye.??
Yedek folluk olursa ( ben yarın alıyorum) temizi tak ,talaşı koy, yavruyu aktar işlem tamam.

Çözüm
Merhaba, kuşunuzun karakterini bilmediğim için sağlıklı yorum yapamam ancak bugüne kadar kafes temizliğinde hiçbir kuşum sorun yapmadı.
Kafes konumunu değiştirmeden, dikkatlice ve hızlı (mümkünse destek alın) genel temizliğini yapıp bırakın. Yuva temizliği de zamanı geldiğinde anlaşılıyor aslında. Hem yuva kokuyor hem bebeğe pislik bulaşıyor. Bu aşamaya gelmeden 2 günde bir hızlı bir temizlik yerinde olacaktır. Tek bebek olduğu için bu süreç 2 gün daha geciktirilebilir.

Teşekkür ediyorum sağolun :)
Merhaba, kuşunuzun karakterini bilmediğim için sağlıklı yorum yapamam ancak bugüne kadar kafes temizliğinde hiçbir kuşum sorun yapmadı.
Kafes konumunu değiştirmeden, dikkatlice ve hızlı (mümkünse destek alın) genel temizliğini yapıp bırakın. Yuva temizliği de zamanı geldiğinde anlaşılıyor aslında. Hem yuva kokuyor hem bebeğe pislik bulaşıyor. Bu aşamaya gelmeden 2 günde bir hızlı bir temizlik yerinde olacaktır. Tek bebek olduğu için bu süreç 2 gün daha geciktirilebilir.

Tebrikler ediyorum sizi de bilgiler için sağolun ?

Kuzey arkadasin dedigi gibi yuvaliga ilk yavru ciktiktan bir hafta kadar sonra temizlik ve tabqn malzemesi takviyesi yapilmasi gerektigini ogrendim bende. Sonrasinda bu islem haftada iki kez yapilacak. Yedek folluk ile cikar/tak gercekten iyi cozum.
Konu yeni oldugu icin buradan sormak istedim.
Benim sormak istedigim
Bit parazit pire icin sprey/ilac/damla bu surec icerisinde ne zaman? Hangi marka urun? Ve ne miktarda kullanilmali?
Bilgili arkadaslardan destek rica edecegim.

Bit sorunu varsa yuvada müdahale edilmeli hemen ancak öyle bir sorun yoksa ilaç kullanmak gerekmez. Ben çok az kuş talaşının içerisine Biyodust ekliyorum. LCS-3, akarsid gibi ürünlerde eklenebilir. Bunun harici ek bir uygulama gerekmez.

Bit sorunu varsa yuvada müdahale edilmeli hemen ancak öyle bir sorun yoksa ilaç kullanmak gerekmez. Ben çok az kuş talaşının içerisine Biyodust ekliyorum. LCS-3, akarsid gibi ürünlerde eklenebilir. Bunun harici ek bir uygulama gerekmez.
Bildigim kadariyla yok.
Yuvaligi takmadan once sirkeli su ile guzelce silip yikayip (hem folluk hem sunta ic kisimlar) oyle takmistim.
Kafesi de her ay rn az bir kere sirkeli su ile siliyorum komple tunekler dahil.
Tesekkurler.

Geri