Kafeste rahat durmayan sultan papağanı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rowe0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rowe0

Yeni Üye
Esenlikler, 2.5 aylık bir sultan papağanımız var. Ele gerçekten çok alışık ve günün 2/3ünü bizle geçiriyor desek yeridir, kafesinde kaldığı süre sadece uyuyacağı zamanlar veya gün içinde dışarıya çıkma, okul vs. gibi durumlarda gerçekleşiyor. Papağan ilk geldiği günden beri dibimizden hiç ayrılmadı, ilk gün dahi kafesine tahammül edemiyordu, hep elde ve üstümüzde gezdi. Şu anda asla ama asla kafesinde durmak istemiyor, evde biz varken bu durum pek sorun değil ama dışarıya çıkarken kafesin içinde kendisine zarar vermesinden korkuyoruz, birkaç kez kuyruğundaki tüylerine ciddi olmayacak şekilde zarar verdi. Anlayacağınız, dışarıda zarar görür diye içeride bırakmak istiyoruz ama kafesin içinde de çıldırıp kendine zarar verme ihtimali oluyor. Bunun önüne nasıl geçeriz? Örtü ile vs. sakin kalıp durduğu oluyor ama tek çözüm yöntemi bu olsun istemiyoruz, bunun için onu eğitebilir miyiz? Nasıl bir yol izlersek kafesinde de durmaya alışır? Oyuncaklar vs. de onu pek oyalamıyor bu kafeste kaldığı süreçte. Acaba şu anda büyüme ve ergenlik zamanlarında diye mi böyle? Büyüdükçe bu huyu geçer mi? Cevaplayabilirseniz sevinirim, kuşun durumu ve ortamı ile ilgili fotoğraf isterseniz de ek olarak iletirim buraya.

Kuşun kafesinin boyu yeterli mi. Kuyruğunu nasıl zarar verdi. Kafes boyutu küçük olduğunda kuşlar rahatsız hissedebilir ve tüylerine zarar gelir. Eğer kuşu sadece uyku zamanı kafese koyuyorsanız o orayı uyumak için kullanıyor ve gündelik zamanında bu yüzden durmak istemiyordur. Bence siz evdeykende kafeste biraz durmalı ve buna alıştırmalısınız ki siz yokkende dursun. 😊 Kafesinde oynayacağı oyuncakları vs olsun ve kafes dışında yem vermeyin yem için kafese gitsin benim aklıma gelenler bunlar😇

O fark etmeden bu süreyi kademeli olarak azaltmalısınız ki kafese biraz daha adapte olabilsin.

Kuşun kafesinin boyu yeterli mi. Kuyruğunu nasıl zarar verdi. Kafes boyutu küçük olduğunda kuşlar rahatsız hissedebilir ve tüylerine zarar gelir. Eğer kuşu sadece uyku zamanı kafese koyuyorsanız o orayı uyumak için kullanıyor ve gündelik zamanında bu yüzden durmak istemiyordur. Bence siz evdeykende kafeste biraz durmalı ve buna alıştırmalısınız ki siz yokkende dursun. 😊 Kafesinde oynayacağı oyuncakları vs olsun ve kafes dışında yem vermeyin yem için kafese gitsin benim aklıma gelenler bunlar😇
Kafeste yukarı aşağı tırmanıp durarak çıkmaya çalışıyor, bu sırada ister istemez çok hareket ettiği için kafesin içindeki tüneklerine, kafesin aralarına vs. vs. takılıyor, düştüğü de oluyor bu sırada muhtemelen. Bu şekilde zarar verdiğini düşünüyoruz, gözle göremedik tam olarak nasıl yaptığını ama dışarda serbestken yapmadığı kesin. Önerileri dikkate alacağız.

Şöyle bir kafes öneririm. Kendim kullanıyorum çok memnunum. Sultan papağanı içinde ideal boyutları. Sorunu hemen çözmez belki ama kafese daha rahat alışır..

Tabi sizin kafesi görmeden yorum yapıyorum. Kafes boyutlarınız nasıl şuan?

Geri