Kanadı ve kuyruğu kesilmiş muhabbet kuşu

lunarbirb

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba
Ben bugün veterinerden dönüşte kuşlarıma daldarı almak için petshopa girdim. Petshop kendisi de kuş üreten bir petshop. Hatta ilk aldığım kuşum da kendi üretimleri insandan korkmayan bir kuş. Anlayacağınız o kadar da kötü bir petshop değil. Orada yavru bir kuş gördüm tek başına. Azıcık daha dikkatli baktığımda kanadının ve kuyruğunun makasla kesilmiş olduğunu gördüm. Satıcıya sorduğumda "uçmasın diye kesip bana getirmişler" dedi. Buna rağmen yabani bir kuş değildi. Hatta kuşlarımı da ona gösterdiğimde ilgi gösterdi. Ben de başka birinin elinde oyuncak olacağına ben bakayım dedim ve aldım. Zaten dişi kuş istiyordum. Taşıma kafesinin içinde götürürken de çok rahattı. Tüylerini filan kaşıyordu. Çok sevindim bu duruma da.
Size sorum şu olacak bu kuşun kanatları ve kuyruğu tekrar büyür mü? Büyümesi için tüy dökümünü mü beklemem gerek? Çünkü yavrucağızım hevesle uçmaya çalışıyor ama uçamıyor. Kanlı bir kanat görmedim. Şuan işteyim ama akşam fotoğraf eklerim.

Merhaba, eğer kesildi ise düzenli periyotlarla o kesilen tüyleri çekmeniz gerekir. Aksi halde kendisi uzun süreçte düşürecektir. Bu surede de uzamaz. Cekilirse 1 ay içinde uzamasi gozlemlenir

Oyla 0
Günde en fazla 3 tüy çekmenizi tavsiye ederim. Tüy çektiğiniz yerlere batikonla her gün 5 gün boyunca pansuman yaparsanız enfeksiyon riski azalacaktır. Sabrederim derseniz çekmeyin.

Oyla 0
Biraz olumsuz etkisi olabilir anlık ancak uzaması için gerekiyor. Simetrik büyüdüğü için tüyler 3er 3 er çekmenizi önerim her gün.
konuda belirttiği gibi çekmelisiniz.
Yine de bir fotoğraf yükleyiniz kontrol edelim.

Oyla 0
belli olmaz.aynı zamanda kaliteli bir b vitaminine ihtiyacınız var.elininizde varsa markası ne
veteriner elexsus marka bir vitamin vermişti onu kullanıyorum diğer kuşlarıma aylardır. İçeriği şu şekilde (her 1000 ml içinde)
-Pektim 1900 mg
-demir 10000 mg
-anise oil 100mg
-oregano vulgare oil 150 mg

bu arada kuşun fotoğraflarını en sona ekledim. eğer bakmak isterseniz

Oyla 0
Günde en fazla 3 tüy çekmenizi tavsiye ederim. Tüy çektiğiniz yerlere batikonla her gün 5 gün boyunca pansuman yaparsanız enfeksiyon riski azalacaktır. Sabrederim derseniz çekmeyin.
benim değil de kuşun sabretmesi önemli ya. uçamadığı için üzülür mü diye düşünüyorum. eğer bakmak isterseniz sona ekledim fotoğrafları

Oyla 0
Biraz olumsuz etkisi olabilir anlık ancak uzaması için gerekiyor. Simetrik büyüdüğü için tüyler 3er 3 er çekmenizi önerim her gün.
konuda belirttiği gibi çekmelisiniz.
Yine de bir fotoğraf yükleyiniz kontrol edelim.
kuşun kanatları bu şekilde

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-02-05 at 6.55.43 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-05 at 6.55.43 PM.jpeg
    84.2 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2021-02-05 at 7.37.40 PM (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-05 at 7.37.40 PM (1).jpeg
    83.8 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2021-02-05 at 7.37.40 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-05 at 7.37.40 PM.jpeg
    76.5 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2021-02-05 at 7.37.41 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-05 at 7.37.41 PM.jpeg
    88.5 KB · Görüntüleme: 32
Oyla 0
Alıştırmak için kanat ayarı yapmışlar kuşa. Resmen eziyet. Kasap işi olmuş ama vahşice resmen. Kuşunuzun kanat tedavisine hemen başlamayın ortamına size alışsın.

Oyla 0
Tüy bozukluğu olma ihtimali de var. Çok derin kesilmisler. Eğer yapamam derseniz mutlaka bir veterinere danışın. Hafif sancılı olacagindan günde bir kaç tüy ile başlamanız sağlıklı olur

Oyla 0
Süreç yavaş işlesin bence. Ortama size alışması, mama vitamin vs tedavisi ve ardından tüy çekimi.

Oyla 0
Bu nasıl bir canilik uçmasın diye kanadını kuyruğunu kes, sonra bakamıyoruz diyip petshop a iade ediliyor bu güzellikler Allah böyle canileride kolsuz bıraksa inşallah iyileştirirsiniz. çok sinirlendim ve üzüldüm
Yazık yaa nasıl üzülüyordur şimdi o:cry:İNŞALLAH tez zamanda düzelir
teşekkürler iyi dilekleriniz için bütün bunlara rağmen neşesini bozmayan çok tatlı bir kuş. elimden gelenin en iyisini yapıcam <3

Oyla 0
Geri