Kanarya Ayak Pullanması

benerutandi

Yeni Üye
Katılım
5 Mar 2020
Mesajlar
2
Yaş
39
Konum
Arnavutköy
Yolda bulduğum bir kanarya var. 1 senedir evde besliyorum. Ayaklarında pullanmalar var,ama tünekte tutunabiliyor gün boyu.hala tüy döküyor ve kaşınıyor. Gaga ve göz etrafındaki tüylerde de seyrekleşmeler başladı. Veterinere sordum bit pire gözlemleyin dedi. Öyle birşeyde yok kafeste. Ne yapmalıyım sizce?
Teşekkürler..
 
Merhaba bakım şartlarının değişmesi ya da eski ortamında kötü bakılmasından kaynaklı bir sorun oluşmuş olabilir. Pullanmada ne kadar ciddi bir sorun gibi gözükmese de kanaryalar için ciddi bir sorundur ve yanında başka bir kuş varsa ayrılmalıdır.

Nasıl bir tedavi izlenmeli pullanmada ondan bahsedeyim biraz. Kafes ve ortam temizliğine öncelikle dikkat edilmelidir ve ekipmanlar dezenfekte edilmeli, havadar bir ortamda olmalı kuş. (cereyanda kalmamalı tabi)
Mikropları kırmak için kullanmamız gerekiyor bunun içinde asitborik temin edilebilir. Genelde petshoplarda kedi ve köpekler için hazırlanmış solisyonlar çözeltiler var. %3'lük asitborik temin edilip pansuman yapılmalı ya da banyo yaptırmalısınız bu su ilavesinde. Dilerseniz evde kendinizde hazırlayabilirsiniz. Örnek bir video:
Islak bir zeminde üremesine sebep olduğu için kuruladıktan sonra sade, kükürtlü bir vazelin ya da kükürt barındıran kremler uygulanmalıdır. Genelde 3 gün sürülmesi önerilir.
Bu tedavi esnasında dökülen kalıntıları mutlaka temizlemeniz gerekir. Son olarak temizlenen ayak ve bacaklar için Terramycine kullanmalısınız. Gözle görülür bir iyileşme olacaktır mutlaka tabi düzenli yapıldığında.

Tüyler içinde uygun bir B kompleks ürün almanızı öneririm. Besin değerleri iyi gıdalar vererek tüyden çıkmasını hızlandırabilirsiniz.
 
Oyla 0
Üst