Kanaryalarımın neyi var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Spieluhr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Spieluhr

iyikus.com Üyesi
Merhaba,

Biri dişi biri de erkek olmak üzere iki tane kanarya sahibiyim. Geçtiğimiz haftalarda kanaryalarıma ayak mantarı için mantar kremiyle tedavi uyguladım. Düzenli olarak banyolarını yaptırdım. Gözlemlediğim kadarıyla da artık tüylerini yolmuyorlar ve ayaklarındaki mantarlar da kuruyup döküldü. Göz kenarlarında dökülmüş olan tüyleri tekrar çıkmaya başladı ve bende tedaviyi bitirdim. Kafesin hijyenine çok dikkat ediyorum. En geç iki güne bir kafes temizliği yapıyorum. Sularından vitamin eksik olmuyor. Beslenmelerine de gereken özeni gösteriyorum. Bilimum sebze, meyve ve yeşillikle beslenmelerini destekliyorum. Fakat bir kaç gündür kanaryalarımda hareketsizlik söz konusu. Dişi olan nerdeyse hiç beslenmeye çıkmıyor. Öyle ki elimi uzattığımda hemen kaçan kuş ona dokunmama bile tepki göstermiyor. Sevdiği besinleri verdiğim halde en ufak bir ilgisi bile yok. Sabahları nerdeyse bütün gününü tabanda geçiriyor. Geceye doğru uyumak için tüneğe çıkıyor. Erkek olan kuşumda ise hareket ve iştah kaybı gözlemlemedim. Fakat onun problemi de dışkısı tüylerine yapışıyor. Düzenli olarak ıslak bir peçeteyle nazikçe poposunu siliyorum. Dışkısını yaparken kuyruğunu sallıyor. Nefes alışı hızlı. En başta sindirimsel bir problem yaşadıklarını düşündüm fakat kum vermeyi hiç ihmal etmiyorum . Kuşlarımın problemi sizce nedir? Elimden geleni yapıyorum ama yetersiz kalmaktan ve onları kaybetmekten korkuyorum. Yardımınıza ihtiyacım var :( Dışkılarını ve kuşların fotoğraflarını ekledim.

Ekli dosyalar

• EE31F5B9-74A7-43E9-8327-A71D7F517B3C.jpeg
    EE31F5B9-74A7-43E9-8327-A71D7F517B3C.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 12
  • 2B2AEF02-698E-4844-ACD0-77E06B6DE458.jpeg
    2B2AEF02-698E-4844-ACD0-77E06B6DE458.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
  • 89E2F180-D66D-4D49-92F1-7BE2D3063938.jpeg
    89E2F180-D66D-4D49-92F1-7BE2D3063938.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
Merhaba, bir yuvalık takmanız mümkün mü? Bazı durumlarda kuluçka geçirmeyi planlayan kuşlarda bu hareketler olabiliyor. Dışkıları çok kötü değil, genelde beslenme bozukluklarında bu tip ara dışkılar olmaktadır. Probiyotik takviyelerini ihmal etmeyiniz.

Oyla 0
Merhaba, bir yuvalık takmanız mümkün mü? Bazı durumlarda kuluçka geçirmeyi planlayan kuşlarda bu hareketler olabiliyor. Dışkıları çok kötü değil, genelde beslenme bozukluklarında bu tip ara dışkılar olmaktadır. Probiyotik takviyelerini ihmal etmeyiniz.
Dişi kuş tabanda sadece uyukluyor maalesef. Veteriner tavsiyesiyle de ağzından sıvı probiyotik verdim. Ne yemek ne su yiyor :/

Oyla 0
Veteriner dışkı muayenesi yaptı mı?
Muayeneye götüremedim maalesef, telefon üzerinden görüştük. Dışkılarında da büyük bir problem gözlemlemedi zannediyorum. Fotoğrafları kendisine de atmıştım. Günde iki damla 5 gün boyunca ağızdan probiyotik vermemi söyledi. Resimdeki dışkıların büyük çoğunluğu erkek kuşuma ait. Onun da iştahında bir problem yok zaten yumurta maması verdiğimde yedi.

Oyla 0
Kuşlar hastalıklarını son zamana kadar gizleyebiliyorlar.Ciddi belirtileri hastalıklar ilerledikten sonra veriyorlar.
Kusma,bozuk dışkı gibi ciddi belirtiler yoksa,mevsim geçişi,ya da tüy kaynaklı bir durumu olabilir.
Eğer veterinere götürme durumu yoksa,ve eğer 1 kuşta problem gözlemleniyorsa hasta olan kuşu ayrı bir kafese almanız ve daha özel bir bakım yapmanızı tavsiye ediyorum.
Eğer kuşta bir hastalık, bulaşıcı bir hastalık varsa diğer kuşa geçmesini engellersiniz,hemde daha iyi gözlemlersiniz.
Ayrıca hasta olduğunu düşündüğünüz kuşunuzu sıcak bir ortamda tutmanız iyi olacaktır.
Bu süreçte eğer dışkıda bozukluk ishal var ise elektrolit desteği de vermelisiniz.
Dışkıları güncel olarak paylaşırsanız iyi olur.

Oyla 0
Muayeneye götüremedim maalesef, telefon üzerinden görüştük. Dışkılarında da büyük bir problem gözlemlemedi zannediyorum. Fotoğrafları kendisine de atmıştım. Günde iki damla 5 gün boyunca ağızdan probiyotik vermemi söyledi. Resimdeki dışkıların büyük çoğunluğu erkek kuşuma ait. Onun da iştahında bir problem yok zaten yumurta maması verdiğimde yedi.
Hangi probiyotik?

Oyla 0
Kuşlar hastalıklarını son zamana kadar gizleyebiliyorlar.Ciddi belirtileri hastalıklar ilerledikten sonra veriyorlar.
Kusma,bozuk dışkı gibi ciddi belirtiler yoksa,mevsim geçişi,ya da tüy kaynaklı bir durumu olabilir.
Eğer veterinere götürme durumu yoksa,ve eğer 1 kuşta problem gözlemleniyorsa hasta olan kuşu ayrı bir kafese almanız ve daha özel bir bakım yapmanızı tavsiye ediyorum.
Eğer kuşta bir hastalık, bulaşıcı bir hastalık varsa diğer kuşa geçmesini engellersiniz,hemde daha iyi gözlemlersiniz.
Ayrıca hasta olduğunu düşündüğünüz kuşunuzu sıcak bir ortamda tutmanız iyi olacaktır.
Bu süreçte eğer dışkıda bozukluk ishal var ise elektrolit desteği de vermelisiniz.
Dışkıları güncel olarak paylaşırsanız iyi olur.
önerileriniz için çok teşekkür ederim, ufak da olsa elimle beslemeye ve su vermeye çalışıyorum. Sizce kuşa bir zararı olur mu?

Oyla 0
Eğer besleyebilirseniz zararı yok tabi ama ne kadar verimli besleyebilirsiniz bilemiyorum.
Kuşta bir mantar veya parazit de olabilir. Keşke bir veteriner görse..
Kuşa mama hazırlıyor musunuz?

Son düzenleme:
Oyla 0
Eğer besleyebilirseniz zararı yok tabi ama ne kadar verimli besleyebilirsiniz bilemiyorum.
Kuşta bir mantar veya parazit de olabilir. Keşke bir veteriner görse..
Kuşa mama hazırlıyor musunuz?
Evet, elimde nutribird var. Zamansızlığımdan dolayı götüremedim. Durumunda bir iyileşme göremezsem yarın götüreceğim hocam. Yumurta maması hazırladım bugün.

Oyla 0
O zaman mamanın içine de probiyotik katarak verin.Dışkılarını gözlemleyin.
Sadece hastalıklar değil,vitamin ve mineral eksiklikleri de kuşlarda olumsuz durumlara yol açabiliyor.
Eğer konu tüyden veya mevsim geçişi kaynaklı bir huzursuzluk,iştahsızlık ise B vitamini takviyesi canlanmasına yardım edecektir.
Kuşlarda hastalıklar diğer hayvan türlerinden daha hızlı gelişim sağlıyor.
Eğer durum devam ederse geciktirmeden kuştan anlayan bir veterinere götürün,bir muayene etsin,dışkısına da bakmalı.

Son düzenleme:
Oyla 0
O zaman mamanın içine de probiyotik katarak verin.Dışkılarını gözlemleyin.
Sadece hastalıklar değil,vitamin ve mineral eksiklikleri de kuşlarda olumsuz durumlara yol açabiliyor.
Eğer konu tüyden veya mevsim geçişi kaynaklı bir huzursuzluk,iştahsızlık ise B vitamini takviyesi canlanmasına yardım edecektir.
Kuşlarda hastalıklar diğer hayvan türlerinden daha hızlı gelişim sağlıyor.
Eğer durum devam ederse geciktirmeden kuştan anlayan bir veterinere götürün,bir muayene etsin,dışkısına da bakmalı.
Tamamdır hocam, çok teşekkür ettim. B vitaminini düzenli olarak sularına koyuyorum hocam.

Oyla 0
Ankara'da uğur pet veteriner kliniğine gidebilirsiniz en azından şansınızı deneyin. İstanbul'a veya İzmir'e gitme götürebilme şansınız varsa durumu yine değerlendirebiliriz.

Oyla 0
Geri