Kanaryalarımın neyi var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Spieluhr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Spieluhr

iyikus.com Üyesi
Merhaba,

Biri dişi biri de erkek olmak üzere iki tane kanarya sahibiyim. Geçtiğimiz haftalarda kanaryalarıma ayak mantarı için mantar kremiyle tedavi uyguladım. Düzenli olarak banyolarını yaptırdım. Gözlemlediğim kadarıyla da artık tüylerini yolmuyorlar ve ayaklarındaki mantarlar da kuruyup döküldü. Göz kenarlarında dökülmüş olan tüyleri tekrar çıkmaya başladı ve bende tedaviyi bitirdim. Kafesin hijyenine çok dikkat ediyorum. En geç iki güne bir kafes temizliği yapıyorum. Sularından vitamin eksik olmuyor. Beslenmelerine de gereken özeni gösteriyorum. Bilimum sebze, meyve ve yeşillikle beslenmelerini destekliyorum. Fakat bir kaç gündür kanaryalarımda hareketsizlik söz konusu. Dişi olan nerdeyse hiç beslenmeye çıkmıyor. Öyle ki elimi uzattığımda hemen kaçan kuş ona dokunmama bile tepki göstermiyor. Sevdiği besinleri verdiğim halde en ufak bir ilgisi bile yok. Sabahları nerdeyse bütün gününü tabanda geçiriyor. Geceye doğru uyumak için tüneğe çıkıyor. Erkek olan kuşumda ise hareket ve iştah kaybı gözlemlemedim. Fakat onun problemi de dışkısı tüylerine yapışıyor. Düzenli olarak ıslak bir peçeteyle nazikçe poposunu siliyorum. Dışkısını yaparken kuyruğunu sallıyor. Nefes alışı hızlı. En başta sindirimsel bir problem yaşadıklarını düşündüm fakat kum vermeyi hiç ihmal etmiyorum . Kuşlarımın problemi sizce nedir? Elimden geleni yapıyorum ama yetersiz kalmaktan ve onları kaybetmekten korkuyorum. Yardımınıza ihtiyacım var :( Dışkılarını ve kuşların fotoğraflarını ekledim.

Ekli dosyalar

• EE31F5B9-74A7-43E9-8327-A71D7F517B3C.jpeg
    EE31F5B9-74A7-43E9-8327-A71D7F517B3C.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 12
  • 2B2AEF02-698E-4844-ACD0-77E06B6DE458.jpeg
    2B2AEF02-698E-4844-ACD0-77E06B6DE458.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
  • 89E2F180-D66D-4D49-92F1-7BE2D3063938.jpeg
    89E2F180-D66D-4D49-92F1-7BE2D3063938.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
Dişi kuşu dün gece kaybettik maalesef. Yeterli olamadım. Diğer kuşumu da apar topar veterinere götürdüm. Solunum yolu enfeksiyonu teşhisi kondu ve suyuna antibiyotik verdi. Bugün tedaviye başladık.

Oyla 0
Dişi kuşu dün gece kaybettik maalesef. Yeterli olamadım. Diğer kuşumu da apar topar veterinere götürdüm. Solunum yolu enfeksiyonu teşhisi kondu ve suyuna antibiyotik verdi. Bugün tedaviye başladık.
Kaybınız için üzüldüm, hangi kliniğe gittiniz nasıl teşhis yaptı ?

Oyla 0
Kaybınız için üzüldüm, hangi kliniğe gittiniz nasıl teşhis yaptı ?
Batıkentte bir veteriner. Yeni açıldı fakat arkadaşın bilgisine güvendiğim için içim rahat etti. Elle muayene etti ve dışkısına baktı. Kuşta hırıltılı nefes problemi başlamıştı bu sabah zaten. Teşhiste zorlanmamıştır zannımca.

Oyla 0
Ankara'da uğur pet veteriner kliniğine gidebilirsiniz en azından şansınızı deneyin. İstanbul'a veya İzmir'e gitme götürebilme şansınız varsa durumu yine değerlendirebiliriz.
Yok arkadaş yok. Bir tane Uğur Pet var, Hekim var, İstanbulvet var, Öz-Vet var, PetLife var.. Neden 82 milyonluk ülkede kanatlılardan anlayan veteriner sayısı iki elimizin parmağını geçmiyor...

Oyla 0
Kaybiniz için üzüldüm. Solunum sorunu çok belirgin belirtiler gösteriyor. Farklı bir durum olabilir. Yine de üzücü olmuş. Verilen ürün nedir acaba?

Oyla 0
Kaybiniz için üzüldüm. Solunum sorunu çok belirgin belirtiler gösteriyor. Farklı bir durum olabilir. Yine de üzücü olmuş. Verilen ürün nedir acaba?
Ölen kuşun aynı sebepten öldüğünü düşünmüyorum. Onda ne hırıltılı nefes ne de titreme vardı. Ne öncesinde ne de son gün.
İlacı sudan aldı mı göremedim ama ishali geçmiş gibi geldi bana. Kendi yemini yemiyordu dünden beri bugün ufak ufak yemeye başladı. Antibiyotik olarak Baytril verdi vet.

Oyla 0
Geri