kanat tüy sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WICARDO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WICARDO

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Jumbo muhabbet kuşum var. yaklaşık 6-7 aylık felan oldu. 1 ay önce birden uçmada problem oldu. uçmak için kanat çırptıkça pat pat diye kanatlarından ses gelmeye ve zor uçmaya başladı. daha sonra kafesine koyarken gördüm ki kanadında büyük bir tüy kökünden kırılmış gibiydi kanamıştı. sonra kafesinde bi kaç saat sonra onu düşürdü. aldığım üreticiye götürdüğümde jumbolarda sık görülen tüy dökümü ve buna bağlı olarakta kanamalar olabiliceğini söyledi. Sonra yemine %10 oranında yulafta ilave ettim ve suyuna " Avivit Kuş Vitamini Besin Takviyesi" kullanmaya başladım. 2-3 güne normale döndü uçusu. Dün yine çıkardığımda kafesinden fazla uçmamaya başladı ve hırçındı benden kaçıyordu. Kafesine koyarken baktığımda kırılan tüy yoktu ama bir tane kanat kökü yeni çıkmaya başlamış tüy vardı. bu kanat sorunu genelde bu zamanlarda oluyor mu ? yada farklı önerebileceğiniz vitamin vs var mıdır ?

teşekkürler.

Çözüm
çocuklar için aldığım ocean marka d vitamini fısfıs vardı. o olabilir mi acaba ? bakıp değerine akşam yine döneyim size.

yine yukarıda arkadaşın yazdığı 2 ürünü aldım.
Röhnfried Bt-Amin Forte Amino Asit B Vitamini ve Elektrolit Karışımı
Röhnfried Gervit-W Multivitamin Takviyesi

teşekkürler.
400 IU mu ocean hocam? Öyle ise evet kullanılabilir. Yumurta mamasına eklenebilir ya da damlalığınız varsa ağızdan 1 damla uygulanabilir haftada 1 kez. Mama ile verilirse haftada 2 olabilir.
B vitamini (bt amin forte) haftada 2 kez mutlaka kullanılmalı. Suya ya da mamaya eklenecek. Suluk boyutunuzu bilmiyorum ancak 10 damla civarı ekleniyor. Kafeste 8 saatten fazla kalmamalı, temiz su ile tazelenmeli. Kükürt içeriğinden dolayı...
merhabalar,

şuan dediğiniz gibi kullanıyorum. sürekli bu şekilde mi kullanayım. şuan için tüylerinde bir sorun gözükmüyor. her ikisinide haftada birer defa dönüşümlü mü kullanayım ? teşekkürler.
Evvet haftada bir defa dönüşümlü kullanabilirsiniz
Rica ederim 🙂 ne demek
Birini pazartesi diğerini cuma kullabilirsiniz

Geri