Kanatta kitle oluşumu

Kuş Anasıı

Veteran
Diğer başlık çok uzadığı için ve sonuca ulaşamadığımız için yeni bir başlık açmak istedim. Süreci takip eden hocalarım vardır, bir aydır kuşumda solunum sıkıntısı, kabarıklık ve ishal problemi yaşıyorduk. 2 ayrı tedavi uyguladık, agumentin sonrası problem azalmıştı fakat 2 gündür tekrar başladı.

Artık ilaçlardan - ishalden kaynaklı çok kirlendiği için bugün biraz suyla temizlemek istedim. Ve kanadında oluşan kitle ortaya çıktı. Sert ve gerçekten büyük, ele gelen bir kitle. Normalde tüyleri kamufle ediyormuş. Bizim problemlerimizin temelinde yatan sebep bu olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_0609.jpeg
    IMG_0609.jpeg
    144.9 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0605.jpeg
    IMG_0605.jpeg
    234.9 KB · Görüntüleme: 15
Aylardır durumunda hiçbir değişiklik yok. Yazdan beri halsiz, ishal, kanatlar düşük, solunum sıkıntılı. Amoksisilin vs kullandığımız süreçte biraz toparlamıştık ama durum aynen devam ediyor. Bir süredir de göz kapaklarımız böyle şiş. Artık ne ilaç vereceğimi bilmiyorum. Kilosu 40 gr, zayıflama yok ama gözümün önünde böyle halsiz, neşesiz durması beni çok üzüyor. Kanatları özellikle hep düşük, doğru düzgün uçamıyor. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Kanattaki kitle de büyümedi o şekilde kaldı

Ekli dosyalar

• IMG_0467.jpeg
    IMG_0467.jpeg
    337 KB · Görüntüleme: 11
  • be8e6190-adc4-4035-9ad0-1d579abb7490.jpeg
    be8e6190-adc4-4035-9ad0-1d579abb7490.jpeg
    269.7 KB · Görüntüleme: 10
Göz için eczanden tobrased göz damlası alıp uygulayabilirsin. Kanattaki kitleyide bir şekilde temizlemek gerekiyor. Ayhan otçuoğlunun bir videosu vardı galiba bununla ilgili..

Merhaba 🌸
Kanat bölgesine dokunmayın.
Deri içinde olduğu için tümör olabiliyor!
Kesik atmayın (veteriner karar verirse yapabilir )
+Ya da bilirkişi olur yakininizda o da yapabilir ama hastalığı anlamadan sakıncalı.
Damara gelir.
Bir de insülin iğnesi ile dalanlar olur bu tip durumlar sakıncalı.
Deri dışında olunca beyaz sirke ve sirke ruhu ile (miktarı az)yapabiliyoruz.fakat şimdi etkili olmaz.😐
Benim süreçten haberim olmadığı için şuan profilinizden okuyacağım.
Ama tekrarlayan bir durumsa önceliğimiz veteriner olsun.

Hocam antibiyotikle bacteriyi baskıladınız ondan rahatladı şimdi enfeksiyon devam ediyor maalesef sürekli antibiyotik de kullanamazsınız. Eğer veterinere götürme imkanı yoksa becerebilen birisinin insülin iğnesiyle ur'un bir çok yerine azar azar sirke ruhu enjekte etmesi lazım. Olabilgiğince fazla yerine enjekte edilmeli. Enfeksiyonu kurutacaktır. Kuşa acı vermez korkmayın. Çok endişeliyseniz antibiyotikle de olur. Aynı uygulama. Sonra üst deri kısmına sirke ruhu sürülerek o derinin zamanla açılması sağlanır. Buda acı vermez kuşa. Deri açıldıktan sonra içerdeki tüy cımbızla çıkarılır ve yara içi batikon veya rif ile dezenfekte edilir. Deri üzerine de antibiyotik krem sürülür 3-4 gün sonra yara iyileşir 👍 gerçi ümit hocam bu yönteme kızıyor 🤣 ama yine de söylemek istedim.

Hocam dediğim gibi iki ayrı veteriner hekime götürdüm kuş olduğu için müdahale etmek istemiyorlar. Kanatlılardan anlayan veteriner hekim yok olduğum şehirde.

@budggiesd konunun başlangıcı aslında şu başlık altında 2. sayfada başlıyor “BU BAŞLIK”

Yardımlarınız için teşekkür ederim 🙏🏻

çok bitkin görünüyor kuzucuk ya :/ kuşların bulunduğu odada yoğun koku bırakabilecek aktiviteler oluyor mu? Veya mutfağa yakınlığı ne durumda?

Hocam bu video sanırım.
Damlaya bakacağım. Dışkı ve halsizliği için nasıl bir yol izlememiz gerekir artık..

İyot damlası kullanılmadıysa öncelikle onu kullanabilirsin. Solunum problemlerinde faydası olabiliyor. Onun dışında ivermektin ense damlası yapılmadıysa onuda yapmanı öneririm. Aynı şekilde solunuma faydası olabiliyor (hava kesesi akarları için). En son önericeğim şey ise tilmikosin etken maddeli bir antibiyotik olabilir..

Bunların dışında iç parazit kürleri yapılabilir. Kuşları oldukça rahatlatır. Halsizliğine iyi gelebilir..

Altta bilgiler mevcut;

Levamizol etken maddeli; nilverm, nilax, mintiverm vb. olabilir..

Toltrazuril etken maddeli; netcox %2,5 baycox %2,5 coxmed %2,5 coccide %2,5 bunlardan biri olabilir...

İlaçlar veterinerlerden temin edilir..

Uygulama; Levamizol tam dolu suluğa bir mercimek tanesi kadar toz eklenip kullanılır. Toltrazuril tam dolu suluğa 5-6 damla eklenip kullanılır. Bir gün levamizol, ertesi gün toltrazuril uygulayabilirsiniz. Bundan bir hafta sonra kalan parazit yumurtaları için aynı işlem tekrarlanır.. (İlaçlar yumurtalara etki etmediği için parazitlerin yumurtadan çıkması beklenir)..

Levamizol nematodlar için, toltrazurilde koksidiya paraziti için kullanılır. İkiside muhabbet kuşlarında çok yaygındır. İç parazit kürünü ben 6 ayda bir düzenli yapıyorum (3 ayda bir yapanlarda var). Özellikle mevsim geçişlerinde yaparsanız daha iyi olur..

İyot damlası kullanılmadıysa öncelikle onu kullanabilirsin. Solunum problemlerinde faydası olabiliyor. Onun dışında ivermektin ense damlası yapılmadıysa onuda yapmanı öneririm. Aynı şekilde solunuma faydası olabiliyor (hava kesesi akarları için). En son önericeğim şey ise tilmikosin etken maddeli bir antibiyotik olabilir..

Bunların dışında iç parazit kürleri yapılabilir. Kuşları oldukça rahatlatır. Halsizliğine iyi gelebilir..

Altta bilgiler mevcut;

Levamizol etken maddeli; nilverm, nilax, mintiverm vb. olabilir..

Toltrazuril etken maddeli; netcox %2,5 baycox %2,5 coxmed %2,5 coccide %2,5 bunlardan biri olabilir...

İlaçlar veterinerlerden temin edilir..

Uygulama; Levamizol tam dolu suluğa bir mercimek tanesi kadar toz eklenip kullanılır. Toltrazuril tam dolu suluğa 5-6 damla eklenip kullanılır. Bir gün levamizol, ertesi gün toltrazuril uygulayabilirsiniz. Bundan bir hafta sonra kalan parazit yumurtaları için aynı işlem tekrarlanır.. (İlaçlar yumurtalara etki etmediği için parazitlerin yumurtadan çıkması beklenir)..

Levamizol nematodlar için, toltrazurilde koksidiya paraziti için kullanılır. İkiside muhabbet kuşlarında çok yaygındır. İç parazit kürünü ben 6 ayda bir düzenli yapıyorum (3 ayda bir yapanlarda var). Özellikle mevsim geçişlerinde yaparsanız daha iyi olur..
Toltrazurilde kullanılacaksa 2 gün kullanılmalıdır iki tedavi arasında en az 2 gün ara verilmelidir. Kuşta cocsidioz belirtisi yok ama.

Toltrazurilde kullanılacaksa 2 gün kullanılmalıdır iki tedavi arasında en az 2 gün ara verilmelidir. Kuşta cocsidioz belirtisi yok ama.

Hocam bu tedavi amaçlı değil kür amaçlı. Eğer kuşta koksidiyoz belirtileri varsa zaten parazit sayısı artmıştır. Bu durumda zaten 2 gün kullanılır. Toltrazurilde tıpkı levamizol gibi direk parazit üzerinde etkili olan bir ilaç olduğu için ben kür amaçlı kullanılmasına karşı değilim..

Hatta antibiyotikle sağaltımı olmasa ben trichomoniasis içinde kür yapardım. Belirtisinin olmaması bu parazitlerin yada bakterilerin yada mantarların vücutta olmadığı anlamına gelmiyor. Sadece kuşları hasta edicek seviyede olmadığını gösterir..

Toltrazurilde tıpkı levamizol gibi bir günde etkisini gösteren bir ilaç. Kanlı dışkılama olan çok ağır vakalarda bile 2 gün yeterli oluyor tedavi için. Bunu hem ben tecrübe ettim defalarca hemde kuş veterinerleride bu şekilde uyguluyor..

Yani iki ilacında kullanım mantığı aynı. He ben levamizol uygulanmasınada karşıyım diyorsanız o ayrı. Ben düzenli olarak üstte yazdığım şekilde uyguluyoruym parazit kürünü. Kuşlardaki rahatlamayı ve canlanmayıda gördüğüm için herkese bu şekilde öneriyorum..

Geri