Kanatta Şişlik, Kitle

haleee

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kuşumun kanadının altında ve üstünde eklediğim resimdeki gibi sarı renge yakın iki şişlik fark ettik. Artı bu aralar tüy değişiminde. Sebebi ne olabilir???

Kuşum uzun süredir ayağından engelli dolayısıyla hareketsiz elimizden geldiğince kanat çırpma egzersizleri yapıyoruz, gün aşırı sebze yiyor vitamin, mineral probiyotik takviyesi düzenli kullanıyoruz ama bacağının arkasında da yağlanma var. Daha önce de "tekrarlayan ishal" adlı başlıkta yazmıştım karnında da anlayamadığımız bi şişlik mevcut içinde yemler gözüküyor midesi mi anlamadım ama normal gözükmüyor. Oraya dokununca kızıyor çekemedim ama tekrar deneyeceğim. Aşırı yem de yemiyor hatta iştahsız olduğu günler oluyor. bunlara rağmen neden yağlanıyor bilmiyorum. Aynı anda çok fazla sorunu var şuan ama enerjisi normal ötüyor oynuyor bizimle.

Ama özellikle kanadındaki bu son durum endişe verici yardımcı olursanız çok sevinirim 😔

Ekli dosyalar

yolunu bulamamış veya dönmüş tüyler fotoğraftaki gibi kistler oluşturuyor. Veteriner müdahalesi ile temizlenebilir diğer türlü sizin yapabileceğiniz ek bir işlem yok. Ne yazık ki bu gibi torbalanmalar tekrara meyilli oluyor. Temizletiyorsun tekrar aynı sorun yaşanıyor.
Rahatlatmak adına ucunda görünen tüy kapsülünü çekiniz cımbız ile. Ayrıca sıkma/baskı yapma gibi yöntemler uygulamayınız.
Karın kısmındaki yemler için tekrar bir video isteyeceğim. Kaldırılmış videolarınız

yolunu bulamamış veya dönmüş tüyler fotoğraftaki gibi kistler oluşturuyor. Veteriner müdahalesi ile temizlenebilir diğer türlü sizin yapabileceğiniz ek bir işlem yok. Ne yazık ki bu gibi torbalanmalar tekrara meyilli oluyor. Temizletiyorsun tekrar aynı sorun yaşanıyor.
Rahatlatmak adına ucunda görünen tüy kapsülünü çekiniz cımbız ile. Ayrıca sıkma/baskı yapma gibi yöntemler uygulamayınız.
Karın kısmındaki yemler için tekrar bir video isteyeceğim. Kaldırılmış videolarınız
dediğiniz işlemi yapacak bir veteriner yok yaşadığım şehirde maalesef. müdahale edilmezse büyüme ya da daha kötüye gitme oluyor mu bu kitlelerde bi de tüy kapsülünü çekersek kanama vs olursa daha kötü olmaz mı?
karnındaki şişlik yatay durunca belli olmuyo ama otururken daha çıkıntılı daha net bir foto daha çekmeye çalışacağım.

Ekli dosyalar

kanat üstü hemen hemen aynı boyutta kalıyor. Nadiren yoğun şişme söz konusu olur. Bir miktar kanaması sorun oluşturmaz. Antibiyotik içerikli kremler önereyim diyeceğim ancak içerideki irinin ve çürük kökün temizlenmesi gerekiyor cerrahi olarak.
O bölgede de yemin net görülmemesi gerekir ancak kuşunuzda oldukça belirgin. Hayatını etkileyen bir sorun gözlemlenmiyorsa sorun etmeyin.

kanat üstü hemen hemen aynı boyutta kalıyor. Nadiren yoğun şişme söz konusu olur. Bir miktar kanaması sorun oluşturmaz. Antibiyotik içerikli kremler önereyim diyeceğim ancak içerideki irinin ve çürük kökün temizlenmesi gerekiyor cerrahi olarak.
O bölgede de yemin net görülmemesi gerekir ancak kuşunuzda oldukça belirgin. Hayatını etkileyen bir sorun gözlemlenmiyorsa sorun etmeyin.
veteriner olmadığı için napacağımı bilemedim şuan.. temizlenmeden antibiyotikli krem sürülse etkisi olmuyor mu

Geri