roadhouseblues
Veteran
Merhaba arkadaşlar.Kuşumun kanadında kırık ve kökü kanlı kapsül buldum.Bunu çekmem gerekir mi,forumda çekilmesi gerek denmiş ama size de danışmak istedim.
hocam ağızları yok dertlerini söyleyemiyorlar ya ,içim gidiyor.Keyfi yerinde dal darı verdim rahatladı.Teşekkür ederim desteğiniz içinbu şekilde kanlanan tüyler gelişemiyor ve sızı yapıyor o bölgede. Çekmeniz iyi oldu.
yaa :/ o zaman hocam birazdan o tüyün resmini çekip yükleyeyim ,emin olmak istiyorum yanlışlıkla çekilmemesi gereken bir tüyü çekmeyeyim.Eğer evet çekilmesi gerek derseniz ben çekerimBu tüyler süreçte dökülecektir ancak sızısı olduğundan dolayı agresif olabiliyorlar. Kısmen onu rahatlatmak için bir uygulama gibi düşünün. Önce sağlığı.
dün müsait olamadım bugün gördüm mesajınızı.Çektim ama canımdan can gitti.Çok ürkek ve hırçın bir kuş olduğu için çok çırpındı,tek seferde çekemedim.İnşallah canını çok yakmamışımdırçekilmesi gerekiyor
dün müsait olamadım bugün gördüm mesajınızı.Çektim ama canımdan can gitti.Çok ürkek ve hırçın bir kuş olduğu için çok çırpındı,tek seferde çekemedim.İnşallah canını çok yakmamışımdır
hocam ağızları yok dertlerini söyleyemiyorlar ya ,içim gidiyor.Keyfi yerinde dal darı verdim rahatladı.Teşekkür ederim desteğiniz içinbu şekilde kanlanan tüyler gelişemiyor ve sızı yapıyor o bölgede. Çekmeniz iyi oldu.
Tekrar merhaba.Erkek kuşumun(ilk tüyünü çektiğim) yine kırık kanlı tüyü var ( birebir aynı bölgede çıkmış çektiğimin yerine çıkmış sanki ( Dişinin tüyünü çekmiştim onda yine uzama vardı ama bu tüy kırık uzama yok yine çekmem gerekir mi size danışmak istedim Bu sefer de çekmem gerekiyorsa veterinere götüreceğim artık
Veterinere gitmemize gerek var mı hocam? Çekeyim mi kalsın mı ,kalması zarar verecekse çekerim tabii ,ben hatalı çektim de ondan mı sürekli çıkıyor diye merak etmiştim.Kiste dönmesinin önüne geçmek için yapabileceğim bir şey yok mu acaba ,ben de araştırayım bir yandanÜstte dediğim gibi genelde o bölge tekrar ediyor. En sonunda tüy kistine dönüveriyor. Yani çekmek en sağlıklısı ancak süreci tam görmenizi ve ne sürede düştüğünü kontrol etmek için bırakınız.
çok teşekkür ederim cevabınız için sıfır bilgim varken kuş sahiplendim sayenizde 4 yıldır bakabiliyorum minnoşlarıma Geçen Ümit hocamın önerdiği versele laga mutavit'i aldım birkaç güne elimde olur.Bir de onu deneyelim.Hiç çekemem diğer tüylerini vallahi bunda bile içim gidiyor Yoruyorum sizi farkındayım ama son bir sorum olacak, şimdilik bu tüy kalsın uzamasını bekleyeyim mi yoksa yarın çekeyim mi?Gelmiyorsa sevindirici. Kanattaki kanlı uzayan tüyler için yapacak pek bir şey yok. Genelde hep aynı şekilde uzuyorlar. Bir ihtimal yandaki tüy sıkıştırıyor. Kontrollü olarak 2/3 yan yana olan tüy tımar edilebilir. Ancak yapın diyemiyorum çünkü canları yanıyor. Diğer türlü bitkisel veya ilaç ile bir çözümü yok ne yazık ki
Sadece tüy oluşumunu kuvvetlendirecek omega3/6 içeren katkılar, b kompleks vitamin ve banyo ihtiyacı bir ihtimal tüyün gelişimini etkileyip kanlanmadan iyi gelişmesini sağlayabilir.
uzayabildiği kadar uzat hocam. Tarihi de not alalım mutlaka, ortalama kaç günde düşürecek veya sağlıcakla devam edecek mi gözlemini hep beraber tekrar yapmış oluruz.çok teşekkür ederim cevabınız için sıfır bilgim varken kuş sahiplendim sayenizde 4 yıldır bakabiliyorum minnoşlarıma Geçen Ümit hocamın önerdiği versele laga mutavit'i aldım birkaç güne elimde olur.Bir de onu deneyelim.Hiç çekemem diğer tüylerini vallahi bunda bile içim gidiyor Yoruyorum sizi farkındayım ama son bir sorum olacak, şimdilik bu tüy kalsın uzamasını bekleyeyim mi yoksa yarın çekeyim mi?
tamamdır çok teşekkür ederimuzayabildiği kadar uzat hocam. Tarihi de not alalım mutlaka, ortalama kaç günde düşürecek veya sağlıcakla devam edecek mi gözlemini hep beraber tekrar yapmış oluruz.
mjpywri.jpg Hocam bugün son durum bu.Düşmedi uzadı ama kökünü aralayıp baktım kanlı hala.Elde tutulmaktan nefret ettiği için çekemedim orayı da.Dişinin de aynı şekilde uzadı ama kökü kanlı.Nasıl ilerleyelim çekmeli mi sizce?uzayabildiği kadar uzat hocam. Tarihi de not alalım mutlaka, ortalama kaç günde düşürecek veya sağlıcakla devam edecek mi gözlemini hep beraber tekrar yapmış oluruz.