Kaşıyarak kanatıyor

GÜL Erb

iyikus.com Üyesi
Kuşum yanak kısmını gaga çevresini tunege yada kafes demirlerine sürterek kaşıyor.Çok kez tirnagiyla kasirken gördüm sonunda kanatmıs.Oradaki tüylerde döküldü.Veterinere götürdüm mantar değil dedi bakteriyel bir solüsyon verdi.Maalesef yine kaşiyor.Dış parazitler için ense damlası da yapıldı.Ne yapabilirim acaba?Yardımlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

• IMG_20220225_120805.jpg
    IMG_20220225_120805.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 12
Huylu kuşlarda maalesef bu çok oluyor. Gerekli önemleri almış veterineriniz. Bu aşamada beklemek gerekiyor. Tüy kapsülü kuşları epey kaşındırıyor. Bu nedenle uğraşması normal ancak sizin kuşunuz gibi oraya odaklandıklarında böyle sorunlar artıyor. Unutmasını beklemek ya da hafif deri kremi sürüp (yüzeysel) müdahale etmek gerekebilir. Terramycin gibi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Veteriner de boyunluk takın mutlaka demisti ama cesaret edemedim.Birde parmak ve tırnaklarda sorun var zaten.Bir tanesi yukarıya doğru, doğuştan yada sonradan belki kazayla olmuş olabilir.Resimde görebilirsiniz.Kuşumuz birkaç ay önce tesadüfen balkonumuza gelmişti.Yukarıya doğru olan tirnagiyla yanağını zedeliyor.Acaba o tırnaginı sarsam yarabandıyla olurmu acaba ?

Ekli dosyalar

• IMG_20220226_210254.jpg
    IMG_20220226_210254.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
Kuşta patel ayak sorunu var gibi. Yavruyken tedavi edilmesi gerekirdi ancak gözden kaçmış belli ki. Ayak sorunları yoksa sarmanızı önermem ancak sarma yerine keçeden boyunluk yapabilirsiniz. Ayağıyla ulaşamayacaktır.

Geri