Kavrulmuş Kenevir Verilebilir Mi?

Uğur A.

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
En son aldığım açık kenevir tohumu içerisinde bir adet kurt görünce düz bir tepsiye döküp dikkatlice inceledim. Başka herhangi zararlı bir şey göremedim ve o yüzden atmaya kıyamadım. Fırın tepsisine alip, fırını 200 derece fanlı ayarda önceden ısıtıp Tepsiyi fırına verdim ve yaklaşık 3-4 dakika tutup çıkarttım.
Bu şekilde fırınladığım kenevirleri kuşların tüketmesinde bir sakınca olur mu acaba? Az önce bir miktar ayrı bir mamalıkta verdim gözleri döndü yerken her zamanki gibi...

Sakınca olmaz. Hatta yaşadığınız gibi sorunlarda fırınlayıp vermek daha güvenli. Ancak açık tohum almanızı hiç önermem. Petshoplardan veya sitelerden paketli ürünler, markalar almanız daha güvenilir.

Bu arada toz halinde biraz bentonit kil alıp yeme karıştırırsanız güzel olur. Yemde olma riski çok yüksek olan aflatoksinlerin kuş üzerindeki zararını azaltır.

Teşekkürler. Normalde hiç bir yemi açık almıyorum ama şu kenevir olayını çözemedim. Ambalajlı ürünler açık olanlara göre çok yüksek fiyat farkına sahip. Açık olan 1 kilosu 180tl idi en son.
Ama işte açık alınca da bu problemler var.

Bahsettiğiniz bentonit kili ilk defa duyuyorum hemen bakacağım. Tavsiye ettiğiniz bir yer varsa link atabilirseniz sevinirim.
Zeolit tozu değil sanırım bu? Bende zeolit tozu var ama bu farklı bir şeyse bakayım.

Teşekkürler. Normalde hiç bir yemi açık almıyorum ama şu kenevir olayını çözemedim. Ambalajlı ürünler açık olanlara göre çok yüksek fiyat farkına sahip. Açık olan 1 kilosu 180tl idi en son.
Ama işte açık alınca da bu problemler var.

Bahsettiğiniz bentonit kili ilk defa duyuyorum hemen bakacağım. Tavsiye ettiğiniz bir yer varsa link atabilirseniz sevinirim.
Zeolit tozu değil sanırım bu? Bende zeolit tozu var ama bu farklı bir şeyse bakayım.
180 derecede değil de 120 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dk bekletebilirsiniz. 👍

Malesef, ben yerel aktarlardan aldığım için bir yer tavsiye edemeyeceğim. Evet zeolit ile bentonit çok farklı şeyler, işlevleri de farklıdır. Bentonit bir kil çeşidi, aynı beyaz veya kırmızı killer gibi. Tüm killer arasında aflatoksinleri bağlama, toksisitesini azaltma konusunda bildiğim kadarıyla en iyisi de bentonit. Eğer kullanırsanız çok faydası olacaktı ama bulamadığınız taktirde en kötü farklı kil çeşitlerini de kullanabilirsiniz. Özellikle kayaç halinde beyaz kil yaygın olarak satılır, onu alıp gaga taşı gibi kuşların kafesine koyabilirsiniz.

Geri