Kemirgen talasini kabul etmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melisatk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melisatk

Forum Sakini
Hocam diside yine yumurta var sanırım yuvaliga bir önceki kuluckada normal talaş koymuştum yumurtaları kenara koyup duruyordu oynuyordu 3. Den sonra talasin üzerine ve ortaya koyup oturmaya başlamıştı sizin dediğiniz gibi kemirgen talaşı aldım koydum 1 hafta yuvaya girmedi kemirgen talasini çıkardım normal talaş koydum girmeye devam etti şuan yuvaya giriyor çok değişik bunlar 😂 şimdi ben napim normal talaş mi koymaya devam edim bir önceki kuluçka gibi yoksa boş mu kalsın yuvalık aldığım kemirgen talaşı bundan

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230307-175447_2.png
    Screenshot_20230307-175447_2.png
    202.9 KB · Görüntüleme: 2
Hocam diside yine yumurta var sanırım yuvaliga bir önceki kuluckada normal talaş koymuştum yumurtaları kenara koyup duruyordu oynuyordu 3. Den sonra talasin üzerine ve ortaya koyup oturmaya başlamıştı sizin dediğiniz gibi kemirgen talaşı aldım koydum 1 hafta yuvaya girmedi kemirgen talasini çıkardım normal talaş koydum girmeye devam etti şuan yuvaya giriyor çok değişik bunlar 😂 şimdi ben napim normal talaş mi koymaya devam edim bir önceki kuluçka gibi yoksa boş mu kalsın yuvalık aldığım kemirgen talaşı bundan
aslında alışıyorlar zamanla. Çok az eklemek gerekiyor (bir cimcik). Bu ürünü kullandım bende ama böyle bir sorun hiç yaşamadım. Aşırı seçici olmalı.

aslında alışıyorlar zamanla. Çok az eklemek gerekiyor (bir cimcik). Bu ürünü kullandım bende ama böyle bir sorun hiç yaşamadım. Aşırı seçici olmalı.
Yeme konusunda seçici değil valla ama yuva konusunda böyle 😂 o zaman az az koyim mi hocam yumurta varsa kafes tabanına yumurtlamasindan korkuyorum inat girmiyor

Girecektir diye düşünüyorum. Çok az koyup deneyiniz, girmez ise 1-2 güne çok az eski malzeme koyulabilir elbette
IMG_20230310_155925.jpgIMG_20230310_155804.jpg
Hocam kuşların odasına girdim odaya girdiğimde ciftlesiyorlardi kafeslerini temizlemek için gittiğimde bulutta resimdeki gibi ufak bir kan gördüm neden olabilir ciftlestikten hemen sonra oldu endişe edilecek birşey var mı

Genelde endişe etmeye gerek yok. Bazen kanlı sperm verebiliyorlar. Başarılı bir tohumlama yapamadı muhtemelen

yok hocam, sorun olmaz. Biraz zorlamış eşleşirken kendini o kadar
Bugun ilk yumurta geldi hocam ama şöyle bir durum var bu kemirgen talaşı var diye kafes tabanına yapmış bende eldivenle aldım normal talaş koydum kirillma vs. Yok sizce sıkıntı olur mu şuan oturuyor yumurtaya biraz yuvaliga girmek için bekledi ama normal talaşı farkedince girdi

Demek öyle alıştı, sorun olmaz hocam. Umarım düzene oturtur durumunu. Geçen kuluçkada ki inatçı tavrını devam ettiriyor. Muhtemelen iyi bir anaç değil :(

Demek öyle alıştı, sorun olmaz hocam. Umarım düzene oturtur durumunu. Geçen kuluçkada ki inatçı tavrını devam ettiriyor. Muhtemelen iyi bir anaç değil :(
Yok hocam anaclik nerede yağmur nerede yanından bile geçmiyor 😂 inşallah bu sefer üstüne oturur yumurtaların bugün odaya girdigim zamanlar hiç disarida değildi bide talaşı tamamen alsam nolur hocam üstüne otursada kenarda tutuyo yumurtaları bir sıkıntı olur mu yoksa ellemesem mi yuvaliga hiç
yumurta buz gibi hocam çıkmış yuvaliktan yavru alabilecegimi sanmıyorum ben artık 😔🥺

Son düzenleme:
Yok hocam anaclik nerede yağmur nerede yanından bile geçmiyor 😂 inşallah bu sefer üstüne oturur yumurtaların bugün odaya girdigim zamanlar hiç disarida değildi bide talaşı tamamen alsam nolur hocam üstüne otursada kenarda tutuyo yumurtaları bir sıkıntı olur mu yoksa ellemesem mi yuvaliga hiç
yumurta buz gibi hocam çıkmış yuvaliktan yavru alabilecegimi sanmıyorum ben artık 😔🥺
alsanız hiç sıkıntı olmaz ancak savuruyorsa yuvada yumurtaları bir miktar olması sağlıklı olur

alsanız hiç sıkıntı olmaz ancak savuruyorsa yuvada yumurtaları bir miktar olması sağlıklı olur
1 tatlı kaşığı kadr koydum hocam bu şekilde denim bide yuvaliga girmiyo sabah hiç cikmamisti artık girmiyo napabilirim yapacak bişey yok mu ümidi kes mi dersiniz

Son düzenleme:
Hocam sabah full icerideydi hava kararmaya başlayınca çıktı acaba yuvalık mi karanlık geliyor
maalesef kötü bir davranış. Keyfi takılan kuşlardan hocam. Anaç bir dişi bu davranışı sergilemiyor. Işık yaksanız da dışarı çıkmak isteyecektir. Kötü bir döngü, denedim ama çözemedim. Bu çiftten yavru almak çok istiyorsanız yumurtaları başka bir kuşun altına sürmekten başka yapacak bir çözüm yok gibi :(

Son düzenleme:
4 kulukcadan biri gece yuvaliga girmediği için bozuldu
İkinci kulukcada bu deneyimi yaşadım
Önlemek için yaptığım tek şey dişiyi sessiz sakın karanlık olan bir yerde bir hafta kadar dinlendirmek oldu ışık görüyordu ama diğer odalara nazaran daha az bu sayede bol bol uyudu ve dinlendi birlestigidigim anda Yeni bir kulukca başladı ve bu huyunu terk etmişti denemeni tavsiye ederim

4 kulukcadan biri gece yuvaliga girmediği için bozuldu
İkinci kulukcada bu deneyimi yaşadım
Önlemek için yaptığım tek şey dişiyi sessiz sakın karanlık olan bir yerde bir hafta kadar dinlendirmek oldu ışık görüyordu ama diğer odalara nazaran daha az bu sayede bol bol uyudu ve dinlendi birlestigidigim anda Yeni bir kulukca başladı ve bu huyunu terk etmişti denemeni tavsiye ederim
unuttuğum önemli bir detaya değindiniz hocam. Sessiz bir ortam ve ışık süzmelerinin olmaması bazen bu davranışı azalmasına neden oluyor. Ortam gürültülü ve ara ara ışıklar yanıyorsa dışarı çıkmayı isteyebiliyorlar.

Bu arada kemirgen talaşı kabul etmiyorsa diğer talaslari denemekte büyük fayda var dişinin davranışını iyi analiz etmek gerekiyor
Benim dişimde çok seçici davrandı ama hemster talasinda karar kıldı
Ona rağmen benim ilk koyduğum talasin 3/2 sini yuvalık ile folluk arasına atıyor ☺️

Geri