Klima kullanımı

hlyaa

iyikus.com Üyesi
Biri 2 yaşında diğeri 7 aylık gibi 2 sevda papağanım var.Bu zamana kadar onlara hiç klima açmamıştım ama yeni taşındığımız evde odaları çok güneş alıyor, gece bile 32 derecelerde ve mersin sıcağı da beter zaten.Zaten Selçuk Hocam, benim kışın üşür mü yazın çok mu sıcaklar pimpirikliliğimden çok çekti 😀 Klima kuşa zarar verir mi diye forumu karıştırırken, neanderthalensis hocanın şu mesajını gördüm, oda ne kadar sıcak olursa olsun klima açmayın, Doğanay hoca da onu onaylamış.Neden böyle düşündüklerini merak ettim.Kurallara uysak da klima yine de onlara zarar verir mi acaba

Bu konuda ben hocalarımdan farklı düşünüyorum. Eğer sıcaklık 32 derecenin üstüne çıkıyorsa, 30 derecenin altına düşürecek önlemler almak buna klima da dahil faydalı olacaktır. Tek dikkat edilmesi gereken klima hava akımının direk kafese doğru üflenmesini engellemektir. Mesela akım yönünü yukarı verirseniz hiç sorun olmayacaktır. Ayrıca oda sıcaklığını öyle 20 derecelere düşürmenize de gerek yok. 26-27 derece olsa gayet yeterlidir. 35 den çok daha iyidir sonuçta. 😉
Soğuktam değil sıcaktan korkulmalıdır diyor kalın puntoyla altını çiziyorum..

Bu konuda ben hocalarımdan farklı düşünüyorum. Eğer sıcaklık 32 derecenin üstüne çıkıyorsa, 30 derecenin altına düşürecek önlemler almak buna klima da dahil faydalı olacaktır. Tek dikkat edilmesi gereken klima hava akımının direk kafese doğru üflenmesini engellemektir. Mesela akım yönünü yukarı verirseniz hiç sorun olmayacaktır. Ayrıca oda sıcaklığını öyle 20 derecelere düşürmenize de gerek yok. 26-27 derece olsa gayet yeterlidir. 35 den çok daha iyidir sonuçta. 😉
Soğuktam değil sıcaktan korkulmalıdır diyor kalın puntoyla altını çiziyorum..
Hocam, iş yerinde klimadan çok şikayet eden oluyor, klima beni hasta etti çarptı gibi insanı bile hasta edebilen bişi konu kuş olunca biraz insanı ürkütüyor açıkçası.Teşekkür ederim cevabınız için dediğiniz şekilde açayım, hayırlısı..

Hocam, iş yerinde klimadan çok şikayet eden oluyor, klima beni hasta etti çarptı gibi insanı bile hasta edebilen bişi konu kuş olunca biraz insanı ürkütüyor açıkçası.Teşekkür ederim cevabınız için dediğiniz şekilde açayım, hayırlısı..
23 yıldır klima kullanıyorum.Klima üzerinize gelmediği,bakım ve temizliği düzenli yapıldığı sürece hasta etmez.Odayı buz gibi yapmak sıkıntı,oda kapısını kapatmak sıkıntı.

23 yıldır klima kullanıyorum.Klima üzerinize gelmediği,bakım ve temizliği düzenli yapıldığı sürece hasta etmez.Odayı buz gibi yapmak sıkıntı,oda kapısını kapatmak sıkıntı.
Oda kapısı açıkken uyumuyor kuş, yoksa başka odaların klimasıyla da onu soğutabilirdim ama sese çok duyarlı, evde dolaşıldıkça sürekli uyanıyor mecburen kapatıcam yani.

Geri